Tuore vai Pakaste?

Moi! Oi että meikä menee kyllä niin hitailla tänään :D Aivot ja suu ei oikeen halu toimii yhteistyössä, ei saa sanottua mitään järkevää. Äsken body tunnilla oli kyllä välillä senat sakasin ja aivot hitailla :)
Muutenkin vähän löysä olo, mutta onneks vloppu on taas ovella!!

Lesmillsiltä oli tullut postia…

..Uusien ohjelmien CD levyt, jeeeeeeh! Kuuntelin juuri attack levyn läpi ja ainakin alkupää vaikuttaa lupaavalta. Toki koreografia tuo vielä sen lopullisen silauksen biiseihin. Vaikka musiikki on mulle se pääasia niin joskus erittäin hyvän biisin voi ”pilata” huonolla koreolla.
Esimerkkinä mä en henkilökohtaisesti tykkää kovin paljon sellaisista kasibiiseistä joissa juostaan eteen 16 iskua ja tehdään 8 jalannostoa. 8 ja 4 on paljon parempi! Aika pieni juttu mutta sellasetkin vaikuttaa. Esim I See The Light on aivan huikee mutta siinä jotenkin jankataan liian kauan sitä juoksu-jalannosto comboa?!

Uusien ohjelmien jatko-koulutukset on meillä jo ensi viikon sunnuntaina 2.12 ja mä toivon hartaasti että voitais vaihtaa uusiin ohjelmiin jo heti seuraavalla viikolla, uskon kuitenkin että vaihto tulee oleen vasta 10.12…

Asiasta otsikkoon… Käytättekö te enemmän pakastevihanneksia vai tuorevihanneksia?? Monet varmaan uskovat tuoreiden vihannesten olevan terveellisempiä kuin pakasteversiot, mutta itseasiassa jotkut pakastevihannekset ovat jopa ravintorikkaampia kuin tuoreet. Tuorevihanneksia yleensä kuskaillaan ja säilötään pitkään ennen kuin ne päätyvät lautaselle toisin kuin pakasteversiot jolloin vihannekset ollaan kypsennetty nopeasti ennen pakastamista jolloin ravinto-aineet säilyvät paremmin.

Yhteenveto tuloksista:

 • Pakastevihannesten ravinnemäärät ovat tasaisempia kuin tuoreilla
 • Tuorevihannesten C-vitamiinipitoisuus laskee merkittävästi pitkän varastoinnin aikana
 • Pakastetuissa vihreissä pavuissa on 12-kertainen määrä C-vitamiinia tuoreisiin verrattuna
 • Pakastettu parsakaali sisältää 3½ kertaa enemmän C-vitamiinia kuin tuore
 • E- ja A-vitamiinien määrä on suurinpiirtein sama sekä pakaste- että tuorevihanneksissa
 • Pakastevihannesten E-vitamiinipitoisuus on aiemmin ilmoitettuja arvoja suurempi
 • Pakaste- ja tuorevihannesten kivennäisainepitoisuudet ovat yhtäsuuria lukuunottamatta tuorepinaattia, jossa on runsaammin kaikkia kivennäisaineita, etenkin rautaa
 • Huomattava määrä kivennäisaineita huuhtoutuu pois tuoreiden vihannesten valmistuksen yhteydessä12 Responses to “Tuore vai Pakaste?”

 1. Avatar Eve sanoo:

  Mä käytän kyllä melkein aina tuoreita vihanneksia. En tiedä enkö osaa laittaa niitä pakastevihanneksia oikein, mutta mun mielestä ne ei maistu yhtä hyvälle kun tuoreet. Niissä on monesti semmonen jännä sivumaku, se pakasteen maku :D etenkin kaikissa wokkivihanneksissa. Joku herne-maissi-sekotus menee ihan ok. Marjoja kyllä ostan pakkasesta, mutta ei nekään yhtä hyviä oo kun mitä tuoreena olis.

  • Avatar Aino sanoo:

   Sama juttu marjojen kanssa, pakastemarjat ei oo lähellekään yhtä hyviä kun tuoreet. Sen takia kesällä meneee marjalinjalla ja talvella enemmän hedelmiä käytössä. Mä käytän varmaan fifti-fifti noita pakaste ja tuorevihanneksia, esim keitot ja soseet aina tuoreista ja wokit sitten pakasteesta :)

 2. Avatar Anonymous sanoo:

  Oli hyvä body tunti, kiitos siitä. Siitä onkin aikaa kun viimeksi olen bodyssä käynyt. Ei tullut mieleenikään että siitäkin on saatu noin tehokas!! Jeiiii!!T:Suvi

 3. Avatar Anonymous sanoo:

  Oli hyvä Body tunti. En ole aikoihin kyseisellä tunnilla käynyt, eikä tullut mieleenikään että sekin noin tehokas! Kiitos siitä!-Suvi-

 4. Tuore!:) mut mä syön aika pitkälti raakaruokaa:) hohdan vihreenä pimeessä(otan riskin)! Kypsennetyistä vihanneksista tulee jotenki tukkonen olo… Ja happo emäs tasapaino kärsii xD Kauheet ituhippeilyä, mut eikai se väärin oo:)

 5. Avatar Finde sanoo:

  Mä vannon kyllä pakasteiden nimeen. Ihan vaan niiden helppouden vuoksi. Enkä mä kyllä usko, että tyyliin mitään vihreiät papuja löytyy edes tuoreena ja ne on mun suurta herkkua ;)Marjat on kyllä parhaita tuoreena, mutta sellasena kohmeisenä ne on melki yhtä hyvuä :=

 6. Avatar milla sanoo:

  tuleeko noi les mills -levyt eri aikoihin kaikkialle, tai mistä se riippuu et kuinka aikasin niitä saa? Ku sun postauksen jälkeen kysyin heti innoissani omalta saliltani et koska vaihtuu uutta attackii, nii kuulemma levyt tulee vasta viikolla 48 et päästää vaihtaa vast viikolla 49…

  • Avatar Aino sanoo:

   Jokaiselle salille tulee vain CD levyt ns. varalevyiksi ja nämä ovat juuri niitä. Ohjaajat saavat KITIT eli CD+koreografia+DVD jatkokoulutuksen jälkeen joita järjestetään tästä vlopusta alkaen :) Ohjaaja voi myös tilata materiaalit jos ei pääse/halua mennä jatkokoulutukseen.

  • Avatar milla sanoo:

   juu okei, kiitti vastauksesta :)!

 7. Avatar Henri sanoo:

  Pakastevihannestutkimusten rahoittajat voivat olla myös pakastevihannesyhdistykset, kuten MTV3.n välittämä Daily Newsin uutisointi pakastevihannesten terveellisyydestä, tuorevihanneksiin nähden:

  ”Tutkimukset suorittivat itsenäisesti Leatherhead Food Research sekä Chesterin yliopisto, mutta tutkimuksen rahoittamisen hoiti pakastevihannesyhdistys British Frozen Food Association.”

  Kyseinen uutinen löytyy maikkarin kotisivuilta:
  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/tutkimukset-vaittavat-pakastevihannekset-tuoreita-terveellisempia/3294606#gs.6xzaj1

Kommentoi