Lehtikaali

Amerikkalaisissa ruokablogeissa kohistaan nyt lehtikaalista. Ryppyisine lehtineen se ei ole mikään kaalimaan kaunotar, mutta terveellisyyttä hehkutetaan. Supervihanneksessa on runsaasti antioksidantteja, ja sen sisältämä lehtivihreä puhdistaa elimistöä ilmansaasteista ja muista myrkyistä. Lehtikaalia kannattaa popsia myös kivennäis- ja hivenaineiden takia. Se sisältää C-vitamiinia kaksi kertaa enemmän kuin appelsiini ja kalsiumiakin tuplasti maitoon nähden. Lehtikaalia suositellaan erityisesti naisille, koska se lisää hyvän estrogeenin tuotantoa, joka estää rintasyöpäsoluja kasvamasta. Höyrytetty lehtikaali sitoo myös sappihappoa ja auttaa korkeasta kolesterolista kärsiviä.
Kiharaisen lehtikaalin lehdet eroavat rouhealla rakenteellaan ja voimakkaalla maullaan monista muista salaateista. Kitkeryytensä vuoksi kaalisiivuja kannattaa vokata kookosöljyssä tai murentaa kuivattuina ruokien joukkoon. Kaalia ei löydy vielä jokaisesta vihannes­tiskistä, mutta hiteiksi nousseita lehtikaalisipsejä saa  jo suomalaisistakin luomukaupoista. Lisäksi kaalia on helppo kasvattaa itse, eivätkä tuholaisetkaan juuri piittaa siitä. Kasvukausi kestää pitkälle syksyyn, ja maku pehmenee mukavasti pakkasten purressa.

Lehtikaali on harvinainen herkku jos niin voi sanoa. Oon metsästänyt sitä useita kertoja useista putiikeista ja suureksi ilokseni bongasin äskeisellä kauppareissulla kyseistä supervihannesta Minimanista. 
Tein todella helppoja ja oikeesti todella hyviä lehtikaali-sipsejä :)

ennen uuniin menoa

Tarvitset siis lehtikaalia, kookosöljyä (myös oliiviöljy käy) sekä himalajan suolaa. Lehtiin hierotaan oljyä ja suolaa ja laitetaan uuniin 175 asteeseen noin 5-6 min. Kannattaa tarkkailla uunia jottei lehdet pala. Testaa että sipsit ovat rapeita ennen kuin otat ne uunista. NamiNami, herkullista ja terveellistä. Suolan kanssa malttia jottei käy kuten meikällä että osaan tuli hierottua vähän liikaakin suolaa :D


Tänään oli vuorossa viikon toinen salitreeni, paikat oli vielä hieman hellänä maanantain salista, mutta ihan hyvin pystyi tekemään kun sai kropan lämmiteltyä. Tunnin tehokas setti tuli tehtyä ja nyt on molemmat salitreenit tehty suunnitelmien mukaan, hyvä minä :)

Illan treeninä oli tuttuun torstai tyyliin BODYSTEP ja tänään tehtiin Party&Speediä. Otin näihin biisit ohjelmasta 82 ”So fabulous, So fierce (freak out)” ja ohjelman 86 speed ”Untouched”. Molemmat kappaleet on aika meneviä ja etenkin toi party tuntuu melkeen sykepiikiltä kun tekee ponnistukset isosti.

Nyt luukut kiinni ja palataan taas huomenna! :)


No Responses to “Lehtikaali”

  1. Avatar veera sanoo:

    Täytyy kokeilla tehdä noita, kuulostaa niin hyvältä! Kun vaan löytäis tota lehtikaalia jostain. Oon ettiny tota siitä lähtien kun luin ton jutun fitistä mut ei oo tullu missään vastaan! Läytykö tuo siis ihan samalta osastolta kun salaatit yleensäkin? :)

    • Avatar Aino sanoo:

      Siellä ne oli kukkakaalien ja muiden vihannesten vieressä. Toivottavasti löydät jostain :)

Kommentoi