Just Like a Pill

Aamiaisen jälkeen vetäsen aina vitamiinit ja muut napit naamaan. Normaalisti kuvassa olisi vielä pikkuruinen D-nappi, mutta Deet on nyt loppu joten siksi sitä ei näy. Kuvassa monivitamiini pore, 2x omega3 (FAST) sekä Magnesium-inuliini-B-Vitamiinitabletti. Päivällä  lounaan jälkeen hörpin yleensä energy-poreen jossa on vitamiinien lisäksi sinkkiä ja seleeniä. Illalla toistan vielä aamun satsin, hikoilumäärästä riippuen magnesiumilla tai ilman :)
”Normaaleille” ihmisille en suosittele ihan näin suuria määriä vitamiineja ja esimerkiksi rasvaliukoiset  A ja D-vitamiini voivat aiheuttaa yliannostuksesta johtuvia oireita. Tällöin määrät kyllä täytyy olla jo melkoisen suuria. Nykyaikaiset D-vitamiini suositukset ovat (liian) vähäisiä, etenkin talvella ja pimeinä aikoina kannattaa pitäää huolta riitävästä Deen saannista!

Täytyy kertoa eräs tarina liittyen tähän yliannostukseen. Pienenä sain päivittäin Sana-Sol monivitamiinia ja pidin todella sen mausta. Kerran menin jääkaapille ja join koko pullon :D
Oli äidillä ihmettelemistä että miks mun iho oli ihan täynnä pieniä näppyjä ja hilseili.
Lopulta myönsin tapahtuneen, mutta en muista että tästä olisi mitään sen vakavempaa aiheutunut kun iho-oireet.

Oon saanut muutettua mun unirytmiä vieläkin parempaan suuntaan kiitos poikaystävän uuden työn! Hän herää joka aamu kl. 6.00 joten luonnolisesti uni tulee iltaisin normaalia aikasemmin. Mä oon sitten alkanut mennä samaan aikaa nukkumaan vaikka saan koisia yleensä ihan 9-10 asti aamulla. Eilenkin mentiin jo 22 nukkumaan :) Nukkuminen on ihanaa ja aivan järjettömän tärkeää! Muistakaa levätä ystävät.

Nyt lähden postin kautta polkemaan ja pumppaamaan.

<3


No Responses to “Just Like a Pill”

 1. Avatar linnea sanoo:

  Mun poikaystävän työt alkaa myös kuuden pintaan ja tulee itekin mentyä nukkumaan tosi aikaisin vaikka nukkua saisi :-D tosin me mennään aina yhtäaikaa nukkumaan vaikka toisella olisi minkälaiset aikataulut..

  • Avatar Aino sanoo:

   Ihan hullua, aivan ku keskellä yötä lähtis duuniin :D Onneks ite saa aina jatkaa unia sen kellonsoimisen jälkeen :)

 2. Avatar Anonymous sanoo:

  Moikka! Mitä eroa noissa FASTIn ja Möllerin omega3 kapseleissa on ? Kattelin että Möllerin kapseleissa on reilusti enemmän EPA ja DHA -rasvoja sekä E-vitamiinia, mutta onko niissä muuta eroa? Itse syön Mölleriä 2kapselia päivässä niin mietin miksi syödä FASTIN kapseleita 4 päivässä ? :)

  • Avatar Aino sanoo:

   Heippa! Eipä niissä mitään sen kummempia eroja pitäisi olla. Fastin kapseleiden suositus on se 1-2 kapselia mutta oon ite nostanu määrän 4 koska eipä noista yliannostusta helpolla tuu. Ehkä se voisi olla hyvä puoli että kroppa saa näitä pienemmissä osissa ja pystyy ehkä hyödyntämään paremmin kuin suuren määrän kerralla… Pikkujuttuja, jatka samaan malliin vaan =)

 3. Avatar Eve sanoo:

  Aika paljon sulla tulee noita vitamiineja nautittua päivän aikana. Mietin vaan, että osaatko sanoa kuinka paljon kroppa sitten kuluttaa niitä päivän aikana sun treenimäärillä? En oo asiaan sen tarkemmin perehtynyt, vaikka terveysalan paperit onkin, mutta eikös sulla tuu ravinnostakin jo aika paljon vitamiineja, että onko noin suuri määrä tarpeen? Tietystihän noista ei ihan helposti sitä yliannostusta tule, mutta kuitenkin. Itse tulee syötyä päivän aikana yks monivitamiinipore, d-vitamiini ja magnesium(kuureina) sekä noita macaa ja gojia kans melkeen päivittäin ja oon kokenut, että ne on kyllä riittänyt monipuolisen ruoan lisänä. Tietysti treenimärät ei mulla yhtä suuret ole kuin sulla :)

  • Avatar Aino sanoo:

   En osaa tarkkaan sanoa. Urheilijoiden vitaaminien tarve on hieman suurempi kuin normaalisti. Mä en kuitenkaan ihan joka päivä vedä esim 2 x monivitapore. Joskus unohtuu tai jää kokonaankin. Lähinnä kovina treenipäivinä 2 satsia näitä kuvassa olevia.Oon sellanen että teen asiat aina vähä erilailla kun muut :D Joskus överisti oli kyseessä sitten treenit tai ruokahommat ;) Kukin tyylillään!

Kommentoi