Friday!

Hyvää iltaa! Viikonloppu edessä mikäs sen parempaa! Huomenna vielä pari jumppaa ja sitten se on Day Off! Tän päivän treeninä on ollut Body sekä Bodycombat kuten perjantaihin kuuluu :) Sama ralli viikosta toiseen. Mun kropalla on ollut aika kuiva viikko, tarkoittaa en oo hikoillut juuri lainkaan treenatessa, mutta tänään combatissa vihdoin irtosi hieman. Stepissä tuntui sekä TI että eilen että olisin voinu pomppia 50 tuntia putkeen eikä tuntuis missään. En jotenki saa itseeni hengästyneeksi kovin helposti..ainoa on se spinning jos on sekä paljon vastusta että kova vauhti, silloin tuntuu että syke nousee :) Mikä teidän mielestä on se tehokkain ja rankin tapa nostaa sykettä ja hengästyä??

Täällä on ollut viime aikoina paljon puhetta painon pudotuksesta sekä rasvanpoltosta! Ja olenkin kertonut näitä erilaisia tapoja miten voi mitata kehon koostumusta..Tässä vielä visuaalista settiä näistä vempeleistä (näitä on paljon eri malleja mutta tämä kyseinen on se mitä olen käyttänyt) :

Tanita BC-420 SMA Kehonkoostumusanalysaattori viskeraalisen rasvan näytöllä

Laite tulostaa seuraavat arvot:

 • Paino
 • Painoindeksi (BMI)
 • Perusaineenvaihdunta (BMR – Basal Metabolic Rate)
 • Rasvaprosentti
 • Rasvan massa
 • Rasvaton massa
 • Kehon kokonaisvesimäärä
 • Viskeraalisen rasvan arvo
 • Kehon metabolinen ikä
 • Kehon ihannerasva-arvot
Eri asetukset normaalille ja urheilulliselle henkilölle
Maksimipaino 270kg, tarkkuus 100g
MDD hyväksytty, NAWI luokka III
Tässä esimerkki raportista(omani) :
koneemme antaa jostain syystä väärän päivämäärän, siksi olen kirjoittanut sen ylös  (jos joku tarkkasilmäinen miettii tätä)

Sitten on pihdit jotka näyttävät tältä:

Pihdeillä mitataan millimäärä hauiksesta, ojentajasta, vatsasta sekä yläselästä. Millit lasketaan yhteen ja katsotaan taulukosta paljonko juuri se määrä antaa rasva%. Nämä kaksi eri tapaa voivat antaa muutamilla prosenteilla heittävän erilaisen arvon.


No Responses to “Friday!”

 1. minessan sanoo:

  Attack, ehdottomasti! :D Musta taas tuntuu, että spinnissä on paljon vaikeampi saada itteänsä tapettua kuin stepissä/combatissa/attackissa. Siinä on helpompi huijata vastuksen kanssa. Noissa muissa ei niin vain huijata, tai ainakin se himmailu näkyy muille ;)

 2. Anonymous sanoo:

  Spinning saa kyllä hyvin sykkeen ylös, mutta niin myös steppi ja attack, steppi ehkä paremmin noista vielä kun attack.

 3. Hanne sanoo:

  Bodyattack. Ei tarvi miettiä kahta kertaa.

 4. Anonymous sanoo:

  Intervallijuoksu/-pyöräily! Tai vaihtoehtoisesti pyöräily kovemmalla vastuksella/lujempaa. Ja toisaalta myös hyväksi sykkeen nostattamiseksi käy myös kuntopiiri, jossa sarjojen väliset palautusajat pidetään lyhkäsinä.Mut äkkiä sen kyllä huomaa, että keho tottuu eikä sillä tavalla hengästytä.. Varmasti sullakin tosi tottunut keho, kun aika nopeesti niin käy jos treenit pysyy kutakuinkin samoina.

  • Aino sanoo:

   Jep! Näin on kun vedän joka viikko periaatteessa samat tunnit niin keho tottuu ja ei enää tunnu raskaalta.

 5. Anonymous sanoo:

  Onko aino mahdollista tollaisia kehokoostumnusanalyysejä tehdä ladylinella ja mitä se maksaisi?

  • Aino sanoo:

   Hei. Jäsenille kehoanalyysi on ihan ilmainen, ei-jäseniltä veloitetaan 25 e. Jos haluaa pihtimittauksen se kustantaa 10 e!

 6. Anonymous sanoo:

  Ehdottomasti attack nostaa eniten sykettä, itse ainakin saan jokaisella attack tunnilla jossain vaiheessa nostettua sykkeen maksimiin asti ja muutenkin alkulämmittelyn jälkeen sykkeen saa kyllä pysymään koko ajan korkealla jos vaan haluaa niin. Spinningissäkin saa kyllä maksimisykkeet sillon kun poljetaan mahdollisimman nopeesti pienellä vastuksella (eli ”alamäkiä”/tasamaa vetoja, riippuu ohjaajasta mikä nimi niillä on), mikäli ne vedot on tarpeeks pitkiä. Mutta siis ehdottomoasti attackissä on myös korkeimmat keskisykkeet. Stepissä ja combatissa on munkin hieman hankalampi saada mitään kovia sykkeitä ainakaan pitkäks aikaa, hetkellisesti tietty niissäkin voi hengästyä :)

 7. Anonymous sanoo:

  Mikäs sitten mahtaa olla Lady linellä parhain jumppavalinta rasvanpolttoa ajatellen? Attack ainakin omasta mielestäni enemmän kehittää kestävyyttä.. /Heidi

  • Aino sanoo:

   Hei! vaikea sanoa mitään yhtä tiettyä tuntia mikä polttaisi ”eniten” rasvaa..Kaikki liikunta kuluttaa energiaa ja polttaa rasvaa. Oon sanonut montamonta kertaa tämän, eli monipuolinen liikunta on mielestäni paras tapa kiinteytyä!

Kommentoi