VastausPostausPart 3


 1. Anonyymi
  saako kysyä vielä lisäkysymyksen: tiedätkö muita vaasalaisia jumppaohjaajia, joilla olisi oma blogi?
  VASTAUS: Hei! Ainakin nämä kaksi http://mychela.papper.fi/ & http://sofiahelen.blogspot.com
  1. Emilia
   Mikä tausta sinulla on? Mistä olet kotoisin, koulutus, mitä urheilulajeja olet kokeillut jne.
   VASTAUS: Olen kotoisin Vaasasta, oon ylioppilas + oon käynyt Pajulahden urheiluopistolla liikunnanohjaaja koulutusta sekä useita liikuntaan liittyviä koulutuksia! Olen harrastanut monia eri lajeja mm. joukkuevoimistelua, yleisurheilua, telinevoimistelua sekä kilpa-aerobicciä joista kahta viimeistä hieman vakavemmassa mielessä! 
  2. Anonyymi
   Välillä blogia lukiessa tuntuu et syöt aika vähän.. Kuinka pärjäät niin vähällä / kevyellä?
   Vastaus: En kirjoita läheskään kaikkea mitä syön tänne :) Mutta pärjään aika kevyellä ravinnolla jos ajattelee urheilumääriä. Vedän usein aamupäivän jumpat tyhjällä vatsalla, mutta vain siksi että nukun aina niin myöhään ja tulee kiire :D! Jaksan todella hyvin ja tankkailen enemmän energiaa vloppuna!En edes voi syödä kovin raskaita aterioita arkena koska täydellä vatsalla on tylsää hyppiä. Pienet ja kevyet ateriat useamman kerran päivässä toimii meikälle!  
  3. Anonyymi
   1. Voisitko tehdä kiinteytysohjelman blogiin? Jossa ruoka ja treenit ilmoitettu?
   2. Olteko vaihtanut Spinning-biisejä?
   3. Mikä on spinning-tuntisi rakenne?
   VASTAUS:  
   1. Ohjelmia ei niin vain tehdä, se vie aikalailla aikaa ja lisäksi tälläisten ohjelmien teko on osa mun ammattia josta saan palkkani joten .. :)
   2. Olen vaihtanut joitakin biisejä jos vertaa siihen listaan minkä liitin tänne.
   3. 45 min tunnin rakenne:

   1-2 biisit lämmittelyä
   3,4,5,6 biisit ensimmäinen työ osuus
   7 biisi aktiivinen palautus
               8,9,10 biisit toinen työ osuus 
               11 biisi aktiivinen palautus osa 2
               12 biisi venyttely
  4.            Anonyymi
  5. – Miten normaalipainoinen voi laihtua ja kiinteytyä?
   eli mitä treenejä, milloin ja MILLAISTA RUOKAA?
   VASTAUS: Olen kirjoittanut tästä aika paljon, mutta sun täytyy pudottaa päivittäistä energiansaantia pienemmäksi jotta paino putoaa! Monipuolista treeniä + ruokaa! Toisaalta miksi normaalipainoisen tarvisi laihtua?
  6. Anonyymi
   Mitä vinkkejä antaisit ryhmäliikunnanohjaajan urasta haaveilevalle?

   – Krista

   VASTAUS: Tärkein vinkki on KOULUTTAUDU! Saan jonkun verran hakemuksia henkilöiltä jotka haluaisivat ohjaajaksi, ilman koulutusta tai kokemusta on turhaa ottaa uutta henkilöä töihin. Monet haluavat LesMills ohjaajiksi mutta esim meidän firmassa ensimmäisenä lähetetään koulutuksiin halukkaat talon sisältä ja heitä löytyy ihan aina. Eli ennen kuin haet töitä käy koulutus ja suunnittele näytetunti jonka voit ohjata salin vastaavalle ohjaajalle! Uusia ohjaajia tarvitaan lähes aina mutta kokeneita ohjaajia harvemmin löytyy vapailta markkinoilta!
  7. Anonyymi
   Välillä kuulen puhuttavan,että tavis saliurheilijan kannattaisi pitää esim 5pv tauko koko hommasta eli ei muuta ku hyötyliikuntaa sinä aikana :o onko tässä mitään perää?
   VASTAUS:  Miksi juuri 5 päivän tauko? Riippuu todella paljon treenistä myös..Palautuminen on erittäin tärkeää jos haluaa kehitystä ja ns. tavisurheilija tarvitseekin enemmän päiviä palautumiseen kuin kokeneempi kuntoilija! Kovan treenin jälkeen on hyvä pitää lepoa mutta en nyt tiedä tarviiko ihan 5 päivää :)   reeeniää
     

No Responses to “VastausPostausPart 3”

 1. Anonymous sanoo:

  Hei se solarium kysymys, käytätkö itse ja mitä mieltä?

  • Aino sanoo:

   Ohoh sorry! Käyn itse aika harvoin nykyään. Silloin tällöin otan ”kuureja” jolloin käyn muutamia kertoja. Mutta suoraan sanottuna ei ole aikaa makoilla solkussa :) En suosittele kenellekkään, paljon käytettynä vanhentaa ihoa ja voi tosiaan aiheuttaa syöpää joten kannattaa miettiä onko se rusketus sen arvoista?

 2. Anonymous sanoo:

  Mitä liikunnanohjaaja kursseja oot käynyt Pajulahdessa?

 3. Aino sanoo:

  Hups sori piti kirjoittaa liikunnanohjauksen perustutkinto eli vastaa juuri liikuntaneuvojan tutkintoa, nimi on kai siksi eri kun se oppisopparilla!http://www.pajulahti.com/koulutus/oppisopimuskoulutus

 4. Anonymous sanoo:

  Hei, tuolla ylempänä olikin jo kysymys ohjaajaksi ryhtymisestä. Eli mielestäsi jokin koulutus pohjalle on hyväksi. Olen nyt parhaillaan Svolin ryhmäliikunnanohjaajan peruskoulutuksessa (ensimmäinen lähipäivä takana, toinen edessä). Pitäisikö ohjaajaksi ryhtyvän ensin ohjata jotain ns. omia tunteja ja sitten vatsa haaveilla LesMills-tunneista vai voiko mielestäsi suoraan mennä Les Mills koulutukseen? Minusta nimittäin tuntuu, että LesMills-tuntien ohjaaminen olisi enemmän se minun juttuni, osittain siksi että tuommoiset perus vatsapakara yms. aerobic-tunnit eivät tunnu omalta jutulta / mietin, että miten osaisin keksiä niihin sopivia koreografioita/sisältöä.. Tuolla koulutuksessahan pohjan tietysti saa, mutta silti jotenkin tuntuisi mukavammalta saada valmisohjelma + musiikki käteen ja opetella se kunnolla. Myös nuo musiikkiasiat askarruttavat; tekijänoikeusjutut sun muut.. pitääkö kaikista biiseistä maksaa? ja maksaako ohjaaja itse sitten ne musiikit? Les Millssissä sitäkään ongelmaa ei olisi.Onpa pitkä sepostus, mutta siis niin. Mitä mieltä olet, voisiko LesMills koulutukseen mennä ilman ohjauskoikemusta, kuitenkin peruskoulutus taskussa?Toinen juttu, että jos salilla ei ole vielä yhtäkään LesMills-tuntia, niin eikös salin pidä hommata joku lisenssi/lupa, että tunteja saa ohjata? Onko se heille kallis, innostuvatko salit yleensä noista kuinka helposti? Täällä päin Suomea nimittäin vain kahdella salilla on LesMills-tunteja.

  • Aino sanoo:

   Moikka! Kyllä LesMills koulutukseen voi mennä vaikka ei olisi ohjannut ikinä muita tunteja! Itse olen huomannut että nykyään on aika harvassa sellaiset ohjaajat jotka yleensäkään osaavat suunnitella tunteja itse, mikä on aika harmillista. Joskus lesmills tuntien vetäminen voi olla aika yksipuolista kun ohjelmia pidetään 3 kk putkeen..Omilla tunneilla saa ainakin vaihtelua ja voi vaihtaa musiikkia/koreoita kun haluaa! Mutta tosiaan pärjäät ihan varmasti vaikka menisit suoraan lesmills koulutukseen, sillä koulutuksesta pitää myös päästä läpi ennen kuin saa ohjata tunteja.Saleilla joilla on LM tunteja tätyy olla lisenssi joka maksaa tietyn summan joka kuukausi! Mitä enemmän lajeja sen kalliimpi jne… Suosittelisin että haet salille joissa jo on lisenssi, koska jos uusi sali ottaa LesMillsin aikatauluunsa kannattaa tunteja olla useampi viikossa ja ohjaajia useampia (esim sairasloma tuuraukset yms) :)

 5. Anonymous sanoo:

  Ok, kiitos vastauksesta :)

Kommentoi