KOSKAAN EI OLE HYVÄ

Trendit muuttuu jatkuvasti ja nyt tuntuu, että tiukan ja kurinalaisen elämäntyylin tilalle on tullut terveyttä korostava tapa elää. Paljon puhutaan armollisuudesta, mikä on todella hyvä asia. Opettelen jatkuvasti olemaan armollisempi itseäni kohtaan. Välillä kuitenkin tuntuu, että jos ei ole ”riittävän rento”, on myös silloin vääränlainen. Tää on tätä samaa juttua, että ollaan kaikki niin erilaisia ettei koskaan varmaan ole olemassa elämäntyyliä, joka sopisi kaikille.

Meneekö myös tällaiseen rentoon ja armolliseen elämäntyyliin pyrkiminen överiksi, jos siitä tekee liian ison jutun? Eli stressataan siitä ettei sais stressata, olla liian kiireinen tai ettei saisi syödä liian kurinalaisesti? Kuulostaa todella hullulta, mutta tuntuu että nykyään kaikki ”trendit” viedään aina överiksi. Kaikkeen kun pätee se kohtuus aikalailla mainiosti. Sopivasti kaikkea, mikä tuntuu hyvältä. Luin erään blogin kommenttiboksista, että on naurettavaa kertoa herkuttelevansa terveellisemmillä jutuilla ja esittää, että nämä jutut olisivat muka hyviä. Mun mielestä on myös naurettavaa ajatella, että kaikilla olisi sama maku ja jos ei itse pidä raakasuklaasta, ei kukaan muukaan voi siitä pitää.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kun aikaisemmin sosiaalinen media pursuili punnittuja annoksia ja proteiini – sanalla tuunattuja herkkuja, on nykyään coolimpaa dissata kaikki superfoodeja syövät treenihullut. Jos vapaa elämäntyyli sopii itselle, kannattaa muistaa myös se, että toiselle juuri rutiinit ja runsas treenaaminen voi olla juuri se juttu, mikä tekee onnelliseksi. Kuten mainitsin, opettelen itsekin sitä tiettyä rentoutta, mutta toisaalta omista rutiineista luopuminen ja vaikka sokerin puputtaminen, vain koska pitää ottaa rennosti, ei toimisi mulle pidemmän päälle. Oon oppinut tässä elämässä sen, että aina pitäisi kuunnella itseään ja luottaa omaan tuntemukseen siitä miten kannattaa toimia. Ohjeita ja neuvoja voi aina kysyä, mutta loppupeleissä sitä tietää itse sen vastauksen, oli kyseessä lähes mikä tahansa asia.

Koen syöväni ja eläväni hyvinkin rennosti, kun taas jollekin toiselle tällainen tyyli voisi olla todella outoa. Muistan, kuinka blogin alkuaikoina koin suurta tarvetta todistella omia elämäntapojani niitä kritisoiville. Uskon, että edelleen jotkut mun tavat tuntuvat extreemiltä jonkun muun mielestä, mutta ei se haittaa. Kaikista paras elämäntyyli on se, mistä tulee itselle paras fiilis. Oli se sitten superfoodeja ja satoja treenejä tai suklaata ja sohvalla köllimistä aina silloin tällöin. Suurimmalle osalle sopii varmasti parhaiten näiden tasapaino, jolloin mielikin pysyy virkeänä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rentoa, hikistä ja erittäin onnellista maanantaita kaikille! <3


5 Responses to “KOSKAAN EI OLE HYVÄ”

  1. Elina sanoo:

    Sanos muuta! Parasta kun elää vaan niinku itestä tuntuu hyvältä. Perusterveelliseen elämään kannattaa toki kaikkien pyrkiä, mutta eihän ihmiset samaan muottiin mene. Ite olen yrittänyt opetella liikunnassa sen, että teen sitä mistä tykkään, ja mikä tuntuu hyvältä. Ainahan kaikenmaailman trendejä tulee ja menee (esim. kuka nykyään enää puhuu karppauksesta, zumbasta, selättimestä tai keinukengistä?), mutta kun oppii elämään itselle mukavasti, niin se on pääasia.

    Mitä vähemmän stressaan syömisistä, sitä paremmin syön. Mitä vähemmän stressaan liikunnasta, sitä mielekkäämpää liikkuminen on. 🙂

  2. rmariannas sanoo:

    Olipa hyvä teksti ja allekirjoitan kaiken. Minä taisin lukea kyseisen blogi tekstin ja kommentoidakin asiaan, sillä minä olen juuri se outolintu joka tykkää enemmän lehtikaalisipseistä, proteiini vohveleista, smoothieista ja salaatista kuin niistä ”alkuperäisistä” tai epäterveellisimmistä herkuista. Minusta on ihanaa, että joku on nähnyt vaivaa ja keksinyt variaatioita ruoista.

    Oma ruokavalioni saattaa vaikuttaa nimenomaan toisen mielestä kummalliselta, terveelliseltä, tiukalta tai rajoitteiselta, mutta minulle se ei sitä ole. Minä olen päinvastoin avartanut maailmaani ja lautasellesi mahtuvat superfoodit, peruna, kvinoa, sekä perunalastut kaalisipseineen sulassa sovussa jos niin haluan.

  3. Liisa sanoo:

    moikka:) miltä tää vaikuttaa sinusta http://eu.iherb.com/Paradise-Herbs-Slimming-Greens-6-4-oz-182-g/59308 ? tilasin:)

  4. sipsi sanoo:

    Just tänään pohdin ihan samaa asiaa! Treenaan ahkerasti, en koskaan skippaa yhtäkään salia ja syön säntillisen terveellisesti ja paljon tavoitteena lihaskasvu. Alkoi mietityttää että pitäisikö mun huolestua, kun en esim haluaisi lähteä pitsalle kavereiden kanssa koska se ei sovi mun ruokavalioon ja kun haluaisin sinne salille aina vaan! Mutta tulin siihen lopputulokseen että hitot!:D Saan nimittäin hullut kiksit just näistä asioista tällä hetkellä ja se olikin hyvä oivallus. Kukaan ei mua tähän elämäntyyliin pakota ja sit kun ei kiinnosta ja en enää nauti tästä kurinalaisesta elämästä niin saan vetää karkkia vaikka kaksin käsin jos mieli tekee. Mutta just nyt tää tuntuu parhaalta, tästä tulee hyvä fiilis ja nautin elämästäni niin miksi sitten rentoilla? Jos haluaa rentoutta ja tuntuu että haluaa vaikka unohtaa liikunnan kuukaudeksi niin sitten sitä:D Nyt vaan ei sitä tee mieli tehdä tippaakaan! 🙂

  5. Lotta sanoo:

    Tämä oli hyvä 🙂

Kommentoi