TULEVAISUUDEN TAVOITTEET

Kirjoittelinkin jo alkuviikosta, että treenimotivaatio on tällä hetkellä ihan huipussaan ja nyt on fiilis, että riittäisi halua lähteä treenaamaan taas hieman tavoitteellisemmin. Oon melko tyytyväinen nykytilanteeseen, eli mitään mullistavia tavotteita en kaipaa, mutta jotain pientä uutta tarvitaan potkimaan mua persuksille. Myös minulla oli joulun ja uuden vuoden jälkeen hieman turvonnut olo, joten ensitöikseen aion siistiä kaiken turhan pois ruokavaliosta, eli toisin sanoen palaan (olen jo palannut) siihen normaaliin ja toivon että olo seuraa perässä. Toki jo muutama tehokas treenipäivä on tehnyt tehtävänsä ja fiilis alkaa olemaan taas vähän raikkaampi! 🙂

Oon tässä viime aikoina innostunut uudelleen lyhyistä HIIT-treeneistä ja tehnyt niitä muutamia kertoja erilaisina variaatioina. Hiitin ei aina tarvitse olla juoksua tai polkemista, vaan vaihtoehtoja on paljon. Maanantaina tein esim. 20 minuuttia kestävän voimahiitin jalkatreeninä, joka oli sen verran tehokas ettei muuta olisi enää pystynyt tekemään. Lihaskivutkin ovat olleet aika järkyttävät tällä viikolla, sillä en ole tehnyt tämäntyylisiä treenejä hetkeen. Vietän paljon aikaa salilla, jonka takia lyhyet setit toimii todella hyvin. Haasteemme tulee myös perustumaan tämän tyyliseen treenitapaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Joku kyseli, että miten menee projektin kanssa, jossa siis keskityin ainoastaan kehonpainotreeniin ja jätin kuntosalin pois. Ihan hyvin on mennyt, enkä oikeestaan ole huomannut suurempaa eroa entiseen. Toki lihaspaineet ovat pienemmät ja näin ollen lihaserottuvuuskaan ei ole ihan sama kuin aiemmin, mutta mitäpä tuosta. Kuljen kuitenkin peitettynä kymmeneen eri vaatteeseen, kiitos arktisten olosuhteiden. 😀 Voimatasoissa en huomaa eroa, sillä leuat liikkuu ja samat painot nousi vielä maanantaina kokeillessa.

Ajattelin tässä, että koska tämä mun jalkojen palautuminen on aina yhtä toivotonta, niin keskittyisin omissa treeneissä enemmän ylävartalon voiman kehittämiseen. Oon siis monen monta kertaa kokeillut tehdä noita jalkatreenejä kerran tai jopa kaksi viikkoon, mutta koska jumppaan niin paljon, tuntuu ettei jalat ehdi millään palautua. Voi toki olla, että jos vaan jatkaisin sinnikkäästi, niin kroppa sopeutuisi tähänkin, pitäisköhän vaan kokeilla? Ylävartalon treeneistä toinen voisi olla HIIT-treeni ja toinen kiertoharjoitteluna salilla. Itseasiassa yksi mun lemppari treeni on Beach Body – haasteen olkapää/ojentaja/hauis- ohjelma.

Yksi juttu, minkä kanssa täytyisi ihan oikeesti tsempata on se sama vanha kehonhuolto. Mä en vaan tiedä mikä siinä on niin vaikeeta, mutta kun ei vaan kiinnosta niin ei kiinnosta. Oon ehkä toivoton tapaus, joten en lupaa mitään parannusta tämän asian suhteen toistaiseksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ihan näin normaalissa arjessa yritän vähentää stressaamista ja sitä että aina olisi niin kova kiire. En tiedä mitä viime aikoina on tapahtunut, mutta tuntuu että mulla on jatkuvasti kiire paikasta toiseen. Oon myös alkanut stressaamaan asioista enemmän kun ennen ja se on vaikuttanut mm. yöuniin. Stressiä on vaikee lopettaa kuin seinään, mutta yritän fixailla aikatauluja ja muita juttuja, että olisi taas enemmän aikaa rauhoittumiseen ja omiin juttuihin. Haluaisin panostaa tähän blogiinkin enemmän, sillä nautin siitä että saan kirjoittaa rauhassa tekstejä. Tavoitteena on siis oppia suunnittelemaan omat aikataulut niin, että ei tarvisi olla koko päivää pää kolmantena jalkana menossa sekä olemaan armollisempi itseä kohtaan ja hyväksyä ettei kaikkea vaan ehdi ja pysty suorittaa täydellisesti.

Millaisia suunnitelmia teillä on treenien osalta tälle keväälle?


10 Responses to “TULEVAISUUDEN TAVOITTEET”

  1. jonna sanoo:

    Moi!

    Olis huippua jos voisit jakaa sun tekemiä treenejä useammin! Niistä saa tosi paljon ideoita omiin treeneihin 🙂

    Tsemppiä kevääseen!

  2. Tuija sanoo:

    myös täällä ilmottautuu yks maailman huonoin kehon huoltaja pakko myöntää.. 😀 tärkee asia mutta niin pirun tylsääää…

  3. Salla sanoo:

    Mä päätin aloittaa kunnon kehonhuoltorutiinin ja tein tälle vuodelle tavoitteen harrastaa joogaa joka ikinen päivä. 5 minuuttiakin riittää, kunhan harjoittelu on päivittäistä. 🙂 Olin jo viime syksystä tehnyt harjoituksia vähintään kerran viikossa, ja niistä tuli aina tosi hyvä olo. 🙂

  4. Maija sanoo:

    Ihana talo sun kuvissa taustalla! Onko se teiän koti? 🙂 Etupiha on suoraan kuin postikortista lumihankineen päivineen.. :))
    Sähän voisit kehitellä jonkun kehonhuolto/venyttely -videon! Se vois olla osa tulevaa haastetta. Esim kerran viikossa tehtävä juttu. 🙂 Tai en tiiä kuinka vaikeaa se ois toteuttaa käytännössä 😀 Mut se ois siistiä koska täälläkin ilmottautuu yks joka ei koskaan venyttele ym 🙁

    • ainorouhiainen sanoo:

      Se ei oo meiän koti, olispa! Tuo on kuvattu Strömsössä, jos oot joskus kuullut siitä paikasta. (Ei menny ihan ku strömsössä :D)

      Mä mietin että haasteessa olis kyllä joku liikkuvuutta kehittävä juttu myös, ehkä saan itekin sit hieman huoltoo 😉

  5. Riikka sanoo:

    Entä jos sulle muuten riittävä syöminen on jalkojen palautumisen kannalta riittämätöntä? Mulle ainakin kävi näin, kun sali+juoksu -harrastuksen viikkotreenien tuntimäärä kasvoi yli kymmeneen ja jalkatreenejä oli pari viikossa.

    Lihashuolto on omia tän vuoden erikseen asetettuja tavoitteita. Merkkaan kalenteriin plussan jokaiselle päivälle, jona teen kunnon venytyksiä, rullailua tms. ja tavoite on, että joka viikolle tulisi muutama plussa. 🙂

    • ainorouhiainen sanoo:

      Koskaan ei tietysti voi olla varma, mutta mä luulen et tää johtuu siitä että ”joudun” aina treenata niillä kipellä jaloilla heti seuraavana päivänä ja siitä eteenpäin, jolloin lihaskivut kestää pidempään. Yleensähän lihaskivutkin vähenee kun tekee säännöllisesti treeniä, että ehkä kokeilen vaan jos ne sopeutuisi. Ruokapuoleen en oikeen tiedä miten voisin syödä enää enempää kun annokset on jo sen verran isoja nytkin 😀

  6. Jullellson sanoo:

    Suosittelen kokeilemaan kotimaisen yoogaia.fi – sivuston kehonhuoltoa, jooga- ja pilatestunteja. Viikon saa ilmaista kokeiluaikaa (kaksi, jos kaveri on jäsen) ja ainakin meikäläiselle sopinut todella hyvin tunnit. Olen kanssa amatööri ja todella huono tekemään kehonhuoltoa. Yoogaian nauhotetut tunnit ovat kuitenkin olleet mukavan vaivattomat suorittaa iltaisin tai päivisin kotona :).

    • ainorouhiainen sanoo:

      Oon kuullut tosta positiivista ennenkin, ehkä pitää kokeilla! 😀

Kommentoi