TOP 3 VATSALIHASLIIKKEET (VIDEO)

Vatsalihasliikkeistä tulee useimmiten mieleen erilaiset vatsarutistukset ja edelleen elää myytti, että vatsarutistuksia (mahdollisimman paljon) tekemällä saa esiin sixpäkin. Jos ajatellaan tarkemmin, vatsarutistus on aika pieni liike, joka on loppupeleissä melko epäluonnollinen liike vartalolle ja moni muu liike on sitä sekä tehokkaampi, että turvallisempi. Keskivartalo on vartalon ydin, josta lähtee kaikki voima. Jos on vahva keskivartalo, on myös usein helpompi punnertaa, ponnistaa tai vaikka juosta. Toimiva korsetin ansiosta, vartalon asento pysyy helpommin oikeana liikkuessa, jolloin säästyy rasituksilta ja loukkaantumisilta.

Itse suosin liikkeitä, joissa myös syke nousee ja useampi lihasryhmä joutuu hommiin. Hyviä liikkeitä on pilvin pimein, mutta jaan teille tämän hetken lemppari liikkeet, jotka kohdistuvat tehokkaasti keskivartaloon. Kannattaa myös aina muistaa, että on eri asia vain tehdä liikkeitä, kuin tehdä ne kunnolla. Jos toiveena on myös polttaa rasvaa niiden lihaksien päältä, kannattaa kokeilla alla olevan kaltaisia juttuja!

IMG_6707_Fotor_Collage

Vuorikiipeily: Mielestäni tämä on ihan loistava liike, jopa vatsaliikkeiden kingi! Liikkeessä tapahtuu sekä staattinen pito, että myös ns. käänteinen vatsarutistus, kun polvia vedellään tehokkaasti rintaa kohti. Yleisimmät virheet ovat pyllyn nouseminen kattoa kohti ja jalkojen vajaa veto. Kannattaa kokeilla vetää polvi ihan omaan kyynerpäähän saakka ja pitää kuitenkin lantio suorassa linjassa.

Lankkukeikutus: En keksinyt parempaakaan nimeä tälle, mutta mielestäni tämä on todella tehokas ja saan itse hyvät poltteet aikaiseksi. Heilutus tulee olla hallittua ja taas peppu tulisi pysyä alhaalla niin, ettei lantio taita ylöspäin. Yleisimmät virheet ovat edellisen liikkeen tavoin pyllyn nouseminen kattoa kohti sekä vajaa liikerata, eli lantion tulisi koskettaa lattiaan molemmilla sivuilla.

Yleisliike + kerähyppy: Yleisliike tehoaa nimensä mukaisesti koko vartaloon, mutta kun siihen lisää vielä räjähtävän kerähypyn perään, saa vatsakin treeniä. Vatsalihaksien avulla polvet tulisi vetää niin ylös kuin saa, mielellään rintakehään saakka. Monesti juuri keskivartalon lihaksistoa treenataan hitailla liikkeillä, jolloin räjähtävyys ja nopea voima uupuu kokonaan. Myös nopeatempoiset linkkarit ovat hyvä tapa treenata tämän kaltaista voimaa.

PS. Pikkasen laiskan näiköinen tuo meikäläisen yleisliike + kerä.. Olin treenannut jo pari tuntia putkeen, niin ei vissiin lähtenyt enää. :D

Huomenna perjantaina olen siis Helsingissä, Forumin Gigantissa mehustelemassa mehuja kl 11-16.00. Jos ehditte, tulkaapa hörppäämään terveellistä ja maukasta mehua! :) Vaasalaisille tiedoksi, olen poissa koko huomisen päivän, eli tunneillani on tuuraajat. Lauantaina oon pelipaikalla normaalisti.


11 Responses to “TOP 3 VATSALIHASLIIKKEET (VIDEO)”

 1. muikku sanoo:

  Juu on kyllä todella laiskannäköstä touhua koko video

 2. Nippe sanoo:

  Sulla on ainakin vatsareeni hyvin tehonnut :)

 3. Mersu sanoo:

  Täytyypä ottaa ko. liikkeet testiin!

  Ps. Teikän treenattu vatta on päässy myös feissarimokiin :) http://www.feissarimokat.com/2015/05/viisi-aiheellista-linkkia/

 4. tilta sanoo:

  Siun vatsalihaksille tää ei varmaan oo mitään, mutta omat vatsalihakseni ei oo ikinä menny niin kipeiks kuin tuosta 14:40-kohdasta alkavasta lankku-vuorikiipeilijä-kombosta! Kannattaa kokeilla :)

  https://www.youtube.com/watch?v=k_0MgIJdF6k

 5. 2225 sanoo:

  Tutkimuksen mukaan voimakas keskivartalo on kytköksissä parempaan stressinsietokykyyn. Vatsalihastreeneistä on siis monenlaista hyötyä! https://www.hikipanta.com/harjoittelu/voimakas-keskivartalo-parempi-stressinsietokyky/

Kommentoi