IHANA VADELMA-VALKOSUKLAAJUUSTOKAKKU KEVYEMMIN

Postaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä SAGA Suomi ja Indieplace kanssa.

Ystävänpäivä lähestyy, joten mikä olisikaan parempi tapa yllättää rakkaimpia ja läheisiä kuin kokkaamalla tai leipomalla jotain hyvää ruokaa? Mä otin varaslähdön jo viime viikonloppuna ja leivoin raikkaan herkullisen vadelma-valkosuklaajuustokakun astetta terveellisemmin. Näissä mun kevyemmissä resepteissä on parasta se, että ne ovat tosi hyvän makuisia ja ajavat asiansa esimerkiksi kahvipöydässä tarjoiltavana, mutta niistä ei jää raskas olo, vaan päin vastoin; makeannälkä talttuu, mutta olotila on kevyt ja energinen.

Oonkin aiemmin kertonut, että miehelle maistuu kaikki mun tekeleet hyvin ja joskus kun leikitellään kysymyksellä, että mitkä on toisen parhaita puolia, on hän viimeisten vuosien aikana maininnut joka kerta, että ”teet hyvää ruokaa”. :D Hah. Tie tämän miehen sydämeen kävi ilmeisesti vatsan kautta!

Ruoka pelaakin meidän pikku perheessä siinä mielessä isossa roolissa, että tykätään molemmat hyvästä ruuasta ja siitä, että istutaan kaikki yhdessä pöydän ääreen syömään. Arkisin saattaa olla sen verran kiirettä, että kukin syö omalla aikataululla, mutta viikonloput onkin sitten pyhitetty enemmän yhdessäoloon ja parempaan ruokaan! Tykkään kattaa pöytää vähän paremmin ja asetella ruokia houkuttelevasti esille.

SAGA:n kauniisti kuvioitu leivinpaperi tuo myös arkeen pientä kivaa piristämällä pöytää ja kattausta, koska onhan nuo sydämet aika hellyyttäviä. Kauniin ulkonäön lisäksi olen todennut että nämä leivinarkit ovat laadukkaita, eivätkä päästä esim rasvaa läpi kovassakaan lämmössä paistaessa. Olen siis käyttänyt leivinarkkeja sekä uunissa paistamisessa, että myös leivonnassa ja esillepanossa. Mun mielestä tämä sopi aika kivasti juuri ystävänpäivän teemaan kuvissa näkyvän kakun alustaksi!

Sydänkuvio on painettu elintarvikevärillä pohjapaperiin ennen sen pinnan viimeistelyä. Se on molemmin siis puolin silikonoitu, rasvatiivis ja lämmönsietokykyinen. Silikonointi varmistaa tarttumattoman pinnan, joten tahmeat ja sokeriset kakkutaikinatkaan eivät jää paperiin kiinni. Tuote soveltuu vuokien ja uunipeltien vuoraukseen sekä askarteluun, koristeluun ja kääreeksi!

KEVYEMPI VADELMA-VALKOSUKLAAJUUSTOKAKKU

Pohja:

100 g pähkinöitä
80 g kaurahiutaleita
4 tuoretta taatelia (kivet pois)
1 rkl kookosöljyä
Ripaus suolaa

Mittaa pohjan ainekseti tehosekoittimeen ja surauta massaksi. Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle niin että se tulee pohjan ja reunojen välistä ulos ja painele pohja vuokaan, laita jääkaappiin. Pohjassa saa maistua pieni suolaisuus, sillä se sopii loistavasti raikkaan ja makean täytteen kanssa yhteen!

Täyte:

200 g vadelmia (käytin kotimaisia pakastevadelmia)
2 dl (Bonne) vadelmasosetta
1 rpk ~ 200g maustamatonta tuorejuustoa (esim. philadelphia kevyt)
1 prk ~150 g valkosuklaan makuista proteiinivanukasta (ProFit)
50 g vanilja-valkosuklaan makuista heraproteiinia (myös muut vaniljaiset maut toimivat)
3 rkl steviasokeria
6 liivatelehteä + vettä

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin 10 minuutiksi, niin että ne eivät mene yhteen klimppiin. Anna vadelmien olla hetki huoneenlämmössä niin, että voit ajaa ne tehosekoittimella soseeksi. Lisää tehosekittimeen vadelmat, vadelmasose,tuorejuusto, vanukas, heraproteiini ja stevia. Maista ja lisää tarvittaessa makeutta steviasokerin avulla!

Ravistele liivatelehdistä ylimääräiset vedet pois ja liota ne 1/2 dl kuumaa vettä. Kaada liivateliemi täytteen sekaan ja surauta blenderillä tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Kiille:

3 dl vadelmasosetta
1/2 dl sokeritonta vadelma- tai mansikkamehua
2 liivatelehteä

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin 10 minuutiksi, niin että ne eivät mene yhteen klimppiin. Kuumenna mehu kuumaksi mikrossa ja liota liivatelehdet kuumaan mehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana vadelmasoseen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada seos kakun päälle varovasti ja laita kakku hyytymään muutamaksi tunniksi. Kun kakku on hyytynyt, koristele vadelmilla!

ARVONTA! Laitetaan jakoon SAGA:n tuotepaketti. Kerro kommenttiboksissa, mitä leipoisit ystävällesi Sagan kuvioitua leivinpaperia hyödyntämällä ja oot mukana arvonnassa. Arvonta voimassa 18.2.2020 saakka. Arvonnan säännöt täällä.

instagram: ainorouhiainen 

Facebook


28 Responses to “IHANA VADELMA-VALKOSUKLAAJUUSTOKAKKU KEVYEMMIN”

 1. Avatar Heta sanoo:

  Leipoisin ystävilleni kuohkeat, pehmeät ja täyteläisen makuiset pullaleivokset. Väliin vaniljaa tai jotain marmeladia. :) Paistamiseen ja esillepanoon käyttäisin Sagan uutta sydänkuvioista leivinpaperia!

 2. Avatar Tintti sanoo:

  Minkä kokoinen vuoka kakussa on? :) Näyttää niin herkulliselta!

 3. Avatar Maiju sanoo:

  Onpa herkullisen näköinen kakku!:) Tekisin itse pätkissuklaakakun! Itse tehdyt leivokset on ihana ystävänpäivälahjan!

 4. Avatar maikki sanoo:

  Tätä voisin leipoa, mutta onnistuiskohan ilman hera jauhetta??

 5. Avatar rriina sanoo:

  Tämä sun resepti menisi ehdottomasti testiin ja leivinpaperi siinä samalla!

  Aurinkoa viikkoon!

 6. Avatar Vilma sanoo:

  No tätä ehdottomasti!🤤💗

 7. Avatar T sanoo:

  Leipoisin blondieita pähkinöillä ja koristelisin sydän-koristeilla.

 8. Avatar Mallukka sanoo:

  Vaikkapa muhkean ja marjaisan piirakan!

 9. Avatar mariem sanoo:

  Isommalle porukalle ystävänpäiväksi mutakakun, lisäksi tuoreita marjoja. Lahjaksi nekkuja kauniiseen leivinpaperiin.

 10. Avatar Kukka sanoo:

  Mokkapaloja!

  Hyvää ystävänpäivää!

 11. Avatar Elina sanoo:

  Leipoisin joko daim-muffineja tai ihan perinteisiä mokkapaloja. Jostain syystä ollut jo viikkoja kauhea himo mokkapaloihin. :D

 12. Avatar JennaO sanoo:

  Mutakakkua vaniljakastikkeella <3

 13. Avatar Satu sanoo:

  Suolainen kinuski juustokakun! On varmaan parasta kakkua ikinä mutta on päässyt vierähtämään jo yli vuosi kun on sitä viimeksi leiponut : )

 14. Avatar Jenny sanoo:

  Skulle baka havresemlor, för att sen kunna bjuda på kvällste med semla.

 15. Avatar Hanna Kooo sanoo:

  Oi nam. Itse leipoisin suklaamuffinseja

 16. Avatar Linda sanoo:

  Tämä resepti menisi ehdottomasti heti kokeiluun!

 17. Avatar Venla sanoo:

  Tätä reseptiä voisin testata. Vaikutti hyvältä!

 18. Avatar Xeveliina sanoo:

  Mieheni rakastaa nyhtöpullaa, eli pyöräyttäisin sellaisen ja asettelisin sen ihanalle sydän-leivinpaperille! Täydellinen kattaus! :)

 19. Avatar Annie sanoo:

  Varmaan ihan perinteisiä mokkapaloja tekisin :)

 20. Avatar Maria sanoo:

  Leipoisin takuuvarmaksi todetun Nina Lincolnin jäädytetyn suklaakakun ja vuokaan voisi sujauttaa tätä kuvioitua leivinpaperia. Paperia voisi hyödyntää myös ystävänpäiväkorttien askartelussa :)

 21. Avatar Marine sanoo:

  Leipoisin ehdottomasti pavlovaa, se on niin ihanaa.

 22. Avatar Aino sanoo:

  Juustokakkua

 23. Avatar Nalle sanoo:

  Leipoisin suklaamuffinsseja tai mokkapaloja.

 24. Avatar Jassu sanoo:

  Mudcakea tai mustikka-vadelma-juustokakkua, ne onnistuu aina ja maistuu kaikille.

 25. Avatar Terhi sanoo:

  Leipoisin persikkakakkua, bostonkakun ja sienipiirakkaa. Ja vegaanisen suklaamoussekakun sekä banaanileipää… Meillä leivotaan paljon! Nämä kuviopaperit ovat minulle ihan uusi tuttavuus, näyttävät ihanilta ja tuovat iloa keittiöön.

 26. Avatar Terhi sanoo:

  Leipoisin persikkakakkua, bostonkakun ja sienipiirakkaa. Ja vegaanisen suklaamoussekakun sekä banaanileipää… Meillä leivotaan paljon! Nämä kuviopaperit ovat minulle ihan uusi tuttavuus, näyttää ihanalta ja tuo iloa keittiöön.

Kommentoi