MITEN KEHO VOI MUUTTUA KUUKAUDESSA PELKÄN LIIKUNNAN AVULLA?

Yksilöllisissä valmennuksissa pyrin aina ottamaan henkilön tarpeet huomioon kokonaisvaltaisesti. Mun mielestä on tärkeää ymmärtää henkilön mieltymyksiä sekä elämäntilannetta laajemmin. Nykyään hypetetään paljon saliharjoittelua, diettaamista ja kaikkea näihin liittyvää. On totta, että voimaharjoittelulla on paaaaljon positiivisia vaikutuksia ja tiettyihin tavoitteisiin punttailu onkin paras ratkaisu. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että salitreeni olisi ainoa oikea tapa harjoitella.

”Nyt kaipaan vähän apua! Olis aika saada tämä mamma kuntoon, ja mä tarvin pt:n joka huutaa mun vieressä muuten en saa mitään tehtyä ja muuten en pääse kotoa pois.” 

Näin alkoi viesti, kun asiakkaani otti yhteyttä kuukausi takaperin. Kyseessä siis kahden pienen lapsen äiti, joista nuorempi on vain hieman yli vuoden ikäinen. Historiasta tiesin, että asiakas oli käynyt paljon ryhmäliikunnassa aiemmin ja piti siitä kovasti. Nyt hän oli kuitenkin suunnitellut PT-paketin hankkimista, jotta pääsisi toivomiinsa tuloksiin.

Mulle tuli heti fiilis, että tässä tilanteessa parempi ratkaisu olisi ottaa pt-tuntien sijasta salikortti takaisin ja lisätä ohjelmaan ennestään tuttuja, tykättyjä ryhmäliikuntatunteja maksimissaan 3 krt / vko.  Ehdotin, että aloitetaan jumpilla ja katsotaan hieman myöhemmin salitreenejä jos vielä tuntuu tarpeelliselta. Näin tehtiin.

Viimeisen kuukauden ajan hän on siis käynyt 2-3 krt vkossa meikäläisen jumppatunneilla (bodyattack, tbc, bodystep, booty workout..) ja pitänyt ruokavalion muuten samana. Ruokavaliosta hän oli jo aiemmin jättänyt herkkuja minimiin ja pyrkinyt tekemään hyviä valintoja yleisesti. Mun mielestä tällaisessa elämäntilanteessa tiukat ruokavaliot ja kovat treenimäärät eivät todellakaan edesauta hyvinvointia, vaan aiheuttavat enemmänkin stressiä.

”Mähän ajattelin ite että tarvin kunnon pt:n ja ohjelman että saa tuloksia!”

Kuukausi jumppailuja takana ja katsokaa mikä muutos! Tällä postauksella haluan tuoda motivaatiota kaikille samassa tilanteessa oleville. Muutoksen ei todellakaan tarvitse olla maata mullistavaa, eikä aina tarvita tiukkoja ruokavaliota ja suunnitelmia, että toivottuja muutoksia alkaa näkyä. Tämä on sitä perusasioiden tuomaa tulosta!

Kehon muutokseen liittyvät asiat ovat aina yksilöllisiä ja on totta, että kaikille ei riitä pelkkä liikunnan lisääminen, mikäli ruokavalio on päin honkia. Valmentajalla tulisikin olla silmää ohjeistaa henkilöä juuri yksilön tarpeen mukaan. Samat jutut toimivat monille, mutta eivät aina kaikille.

Erittäin motivoivaa viikonloppua ystävät!

PS. Instagramissa älyttömän ihanan, terveellisen mangojuustokakun resepti!

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Facebook


4 Responses to “MITEN KEHO VOI MUUTTUA KUUKAUDESSA PELKÄN LIIKUNNAN AVULLA?”

 1. Avatar s sanoo:

  Hmm, taas tällainen ”ennen-kuva joka on parempi kuin jälkeen-kuva”, mutta nämähän on makuasioita :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Hmm, no totta on, että makuasioista ei voi kiistellä! Jos kuitenkin ajatellaan että tämä henkilö on alkanut liikkua terveyttä edistävästi, saanut lisää energiaa ja hyvän fiiliksen omassa kehossa, niin mun mielestä se on kyllä paljon parempi.

   Meinasin jättää kirjoittamatta, mutta sanompa nyt kuitenkin, että joskus kun kommentoi, kannattaa myös miettiä mitä sillä saavuttaa. En usko, että postauksen henkilö pahoittaa mielensä tästä sun mielipiteestä, mutta tulevaisuuden varalle: on paljon siistimpää saada toisille ihmisille hyvä mieli kuin tarkoituksella aiheuttaa negatiivisia fiiliksiä!

 2. Avatar Ira sanoo:

  Vau! Todella hieno oivallus tuo ryhmäliikunnan jatkaminen tuossa tilanteessa ja tuloskin huippu! Tämä oli todella mukava lukea :) Tsemppiä jatkoon ja kaikkea hyvää!

Kommentoi