3 KUUKAUTTA RAUTAKUURIA TAKANA – UUDET TULOKSET KEHIIN!

Kirjoittelin syyskuussa, että kävin Synlabilla tekemässä liikkujan tutkimuspaketin, joka kertoo elimistön yleisestä terveydentilasta, auttaa havaitsemaan piileviä terveysongelmia, arvioimaan immuunijärjestelmän vahvuutta ja elimistön energiavaroja. Paketissa mitattavat maksa- ja munuaisarvot kertovat fyysisen rasituksen vaikutuksesta elimistöön. Tutkimuksessa määritettiin myös suoritus- ja palautumiskykyyn vaikuttavien raudan, kalsiumin, magnesiumin ja D-vitamiinin pitoisuudet. Tuloksista kävi ilmi, että ferritiini arvoni oli liian matala ja kärsin raudanpuutteesta ilman anemiaa. Eli hemoglobiinin tasoni oli aivan hyvä, vaikkakin rautavarastot tyhjät. Jos aihe on aivan tuntematon, suosittelenkin lukemaan ensin artikkelini: RAUDANPUUTE ILMAN ANEMIAA. (linkki aukeaa uuteen välilehteen).

treenit kulkee!

Aloitinkin tuolloin rautakuurin ja valmiste mitä olen käyttänyt on Maltofer-purutabletti. Olen syönyt maltoferia 100-200 mg per päivä, lukuunottamatta viikon lomamatkaa marraskuussa sekä joulun tienoilla viikon taukoa, kun tabut olivat loppu. Heti kun aloitin kuurin, tunsin sen vaikutuksen aika nopeasti. Treeneihin ilmestyi enemmän tehoa ja oudot jalkojen puutumiset loppuivat kuin seinään. Aika ajoin on tuntunut myös takapakkia, eli oireet ovat palanneet hetkeksi, mutta lievempinä. Olen myös huomannut selkeän eron hiusten hyvinvoinnissa rautakuurin aloittamisen jälkeen.

Otan maltoferin tyhjään vatsaan, enkä nauti 2 tuntia ennen tablettia tai 2 tuntia tabun jälkeen kofeiinia, maitotuotteita, kalsiumia tai magnesiumia. Itselle paras ajankohta onkin aina aamutreenin jälkeen, jolloin aamukahvista on jo useampi tunti. Lounaalla en syö maitotuotteita, enkä myöskään nauti magnesiumia/kalsiumia/kofeiinia kaksi tuntia lounaan jälkeen. Melkoista kikkailua ollut aina välillä ja etenkin viikonloput ovat haastavia vapaamman syömisen vuoksi, mutta ilmeisesti homma on toiminut!

Sain lääkäriltä ohjeeksi käydä mittaamassa arvot uudelleen kolmen kuukauden kuluttua ja kävinkin eilen Synlabilla ottamassa ferritiinin sekä perusverenkuvan. Syyskuisessa mittauksessa ferritiiniarvoni oli 24 ja nyt se oli noussut 56,6! Tuntuu todella hyvältä, sillä olen kuullu paljon tarinoita, kun rauta ei ole imeytynyt kuurista huolimatta. Mulla ei ole ollut mitään ongelmia vatsan suhteen, joita myös monille tulee rautakuurin kylkiäisenä.

Olen kuitenkin jo useamman vuoden ajan panostanut vatsan hyvinvointiin ja bakteerikantaan, sekä perehtynyt juuri ravinteiden, vitamiinien sekä mineraalien imeytymiseen sekä imeytymistä parantaviin juttuihin, joten ehkä tästä on ollut apua myös raudan suhteen!

”Hyvä ferritiinin tavoite on yli 50 µg/l, mieluiten yli 100 µg/l. Todennäköisesti äärimmäisessä lihasrasituksessa pienikin raudanpuute voi olla merkittävä ja mielestäni kaikilla huippu-urheilijoilla tullisi ferritiini olla yli 100 µg/l.”

Yllä oleva lainaus on tuosta aiemmin linkkaamastani tekstistä, joten nyt ollaan jo hyvällä mallilla. Aiemmin konsultoimani urheilulääkäri oli kuitenkin muistaakseni sitä mieltä, että paljon urheilevan arvot olisivat hyvä olla tuolla lähempänä 100 µg/l.

PS. Mulla on nyt 3 tehokasta ohjelmaa alennuksessa tämän viikon ajan, joten jos tarvetta treeniohjelmaan tai ruokavalioon,täältä löytyy edulliseen hintaan! 

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Facebook


One Response to “3 KUUKAUTTA RAUTAKUURIA TAKANA – UUDET TULOKSET KEHIIN!”

  1. Mari sanoo:

    Hei Aino! Kuullostaa hyvin tutulta tuon raudan kanssa! Kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota tuohon raudan laatuun. Vaikka siinä on hyvä tuo mg määrä, ei tämä ole kovin hyvin imeytyvä, siksi arvosi on nousut noinkin hitaasti. Luontaistuote kaupasta saa esim biomedin tippoja, joissa tosi hyvä imeytyvyys ja itse käytän nyt noiden jälkeen (kun sain arvot niillä nopeasti hyväksi) ladyrautaa, joka sekin imeytyy hyvin. Ihan vinkkinä vaan, kun sulla noin alhaiset arvot!

Kommentoi