KAHVIMAIDOT TESTISSÄ – OATLYN IKAFFELLE KILPAILIJA?

Aamukahvi on ehkä parasta maailmassa! Mulla on aika tarkat aamurutiinit ja niihin kuuluu mm. pari jättimäistä kupillista kahvia. Lähdin esimerkiksi tänään varhain aamulla kauppaan vain siksi, että kahvimaito oli lopussa, eikä aamusta olisi tullut mitään ilman sitä. Kahvini täytyy olla ehdottomasti luomua, sillä muuten tulee vain tärisevä ja huono olo kahvittelujen jälkeen. Onhan siinä myös aika suuri makuero, nimittäin kun on juonut kunnon kahvia, ei enää tyydy muuhun.

Kahvilla saattaa olla jopa huono maine, sillä monesti yritetään päästä eroon sen aiheuttamasta riippuvuudesta. Huonolaatuinen kahvi onkin pahasta, sillä  sen viljelyssä käytetään paljon torjunta-aineita ja erilaisia rikasteita, joten kahvi tekee elimistössämme enemmän tuhoa kuin hyvää. Luonnonmukaisesti viljelty kahvi taas sisältää runsaasti antioksidantteja, eikä sen viljelyyn ole käytetty kemiallisia tuholaismyrkkyjä tai lannoitteita.  Kahvin laatuun vaikuttaa luonnollisesti kahvipapujen laatu.

Kannattaa suosia kokonaisia papuja ja jos mahdollista, jauhaa kahvi vasta juuri ennen keittämistä. Näin saa aidosti tuoretta kahvia, jossa aromit ovat tallella. Korkeassa ilmastossa kasvaneet ja vesikäsitellyt pavut sisältävät myös lähtökohtaisesti vähemmän mahdollisia haitta-aineita (esim. mykotoksiinit).

No, mutta se kahvista… Omaan kahviin nimittäin lorahtaa aina myös ”maitoa”, eikä se ole enää vuosiin ollut lehmänmaitoa, vaan kasvipohjaista korviketta. Syy tähän löytyy puhtaasti mieltymysaspektista, eli kun joskus aikoinaan löysin Oatlyn iKaffen, ei paluuta ollut. Kahviin tarkoitettu kauramaito viimeistelee laadukkaan kahvin ja maku on ihanan pehmeä, ei lainkaan kitkerä tai liian vahva. Nämä ovat tietysti makukysymyksiä, mutta itse pidän siis siitä että kahvissa on hieman kermamainen vivahde, minkä iKaffe antaa. Lisäksi se sekoittuu erittäin hvyin ja vaahtoutuu ravistaessa. Pisteet 5/5.

Olen kuitenkin testaillut paljon muitakin kasvipohjaisia vaihtoehtoja, siinä toivossa että löytäisin toisen yhtä hyvän vaihtoehdon Ikaffelle. Itse asiassa löysin yhden, joka veti melkein vertoja ja syykin tähän selvisi ravintosisältöä lukiessa. Jos kahvimaidon energiamäärä on hyvin matala, on se selkeä merkki siitä että kyseinen tuote on melko vetistä, eikä siitä saa samaa täyteläistä efektiä. Uusia tuotteita tarkkaillessa, kannattaa ottaa huomioon tämä, jos toiveissa on löytää juurikin ”kermainen ja täyteläinen” kahvimaito.

Alpron for professionals sarjasta löytyy kuvassa näkyvien soijan ja kookoksen lisäksi myös mantelinen versio. Mantelisen kahvimaidon kalorimäärä on vain 24 ja se jäikin omassa rankingissa näistä kolmesta viimeiseksi. Paras taas oli Soya For professionals (44 kcal / 100 ml) ja tätä on tullut ostettua useasti, jos iKaffe on ollut loppu. Soijamaito on jopa hyvä vaihtoehto, mutta maussa ja täyteläisyydessä se jää kauralle hieman.

 • Soya for professionals 4/5
 • Coconut for professionals 3/5
 • Almond for professionals 2/5

Plantin kaurajuomaa tuli ostettua kesällä, mutta valitettavasti se ei uponnut lainkaan. Odotukset olivat korkealla, koska kyseessä ei ollut mikään kaloriton neste. Mielestäni tämä oli liian mauton, tavallaan tuli fiilis kuin olisi juonut mustaa kahvia.Pisteet: 2/5

Almond breezing barista blendisssä hieman sama ongelma kuin edellä mainitussa, eli maku jää liian laimeaksi ja juomaa pitää laittaa paljon jotta se tuo maitokahvimaisen vaikutelman. Muuten ihan hyvä maku, mutta liian vetinen lopputulos. Pisteet: 2,5/5

Sitten päästäänkin yllättäjään, eli Kaslinkin kaurajuoma oli erittäin positiivinen yllätys! Tämä ylsi Oatlyn tasolle ja toimi erittäin hyvin mun makuun. Tässä onkin melkein samat makrot Oatlyn kanssa, joten siinä varmasti yksi osasyy! Pisteet: 4,5/5

Onko teillä vinkata joku joka jäi tästä pois mutta olisi ehdottomasti kokeilun arvoinen?

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Facebook


8 Responses to “KAHVIMAIDOT TESTISSÄ – OATLYN IKAFFELLE KILPAILIJA?”

 1. Avatar Sanni sanoo:

  Oatlyn iKaffe on hyvä, mutta kannattaa joskus testata myös Rainbown kaurajuomaa. On koostumukseltaan ja maultaan aika lähellä iKaffea ja sekoittuu kahviin hyvin. Makukysymyksiähän nämä toki.. :)

  • Avatar Tiia sanoo:

   Samaa mieltä, että Rainbow vastaava iKaffen kanssa ja super halpa! Itse käytän kahviin aina rainbown versiota :)

 2. Avatar Mira sanoo:

  Yosalta löytyy täyteläinen kaurajuoma, joka voisi sopia kahviin!

 3. Avatar Ida sanoo:

  Oho, musta taas toi plantin kahviin tarkoitettu kauramaito on ihan parasta ja ihanan kermaista, parempaa kuin ikaffe! (Mut voi toki vaikuttaa et yleensä juon mustana ja laitan maitoa vain vaniljakahviin ja oon sit niin fiiliksissä jo siitä, hahaha :D )

 4. Avatar ida ihana sanoo:

  Hei, kiitos, tämä postaus tuli kuin tilauksesta! Kauramaito on niin parasta kahvissa, ja tietysti aina parempi jos löytyy hyvä vaihtoehto suomalaisista merkeistä!:) Sitä mietin, miksi kauramaito tuppaa ainakin mulla usein sakkaantumaan kahvin joukossa…

  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

 5. Avatar Susa sanoo:

  Mantelijuomat GoGreen ja ihan joku rainbow on tosi hyvi kahvii sekottuvia ja aavistuksen halvempia, kuin tässä vertailussa. Ittestä aina tuntuu että kaurajuomat on vähän rasvasen makusia ja soija taas ei ole riittävän ekologista pitkien kuljetusmatkojen takia. Nää on tietysti makuasioita ja kute sanoit itte tykkääväs vähän kermamaisesta mausta, niin sanoisin kanssa, kuten edellinen, että Rainbowin kaurajuoma on kanssa ihan ok ja halvempaa kuin nuo vertailussa.

 6. Avatar Anna sanoo:

  Yosalta on kanssa tullut kahviin tarkoitettu kaurajuoma, ja mielestäni se veti vertoja ikaffelle!

 7. Avatar Tiia sanoo:

  Lidlin kaurajuoma toimii myös! :)

Kommentoi