MENKKAKIVUT KURIIN KOTIKONSTEIN

Tänään luvassa naisten juttuja ja niinkin ikävä aihe kuin kuukautiskivut. Moni tietää sen fiiliksen kun vatsa kramppaa, olo on turvonnut ja muutenkin epämukava. Burana ja sohvan pohja on varmasti tuttu juttu näissä tilanteissa, mutta on olemassa myös muita keinoja joilla helpottaa oloa. Ikävissä oloissa ei varmasti tule ensimmäisenä mieleen lähteä liikkumaan, mutta uskokaa pois, se on erittäin hyvä vaihtoehto.

Itsekin kivuista kärsineenä olen todennut monet kerrat, kuinka liikunta on poistanut kaikki ikävät olot, ilman särkylääkkeitä! Mun kun on yleensä pakko lähteä sinne jumpalle, niin sen ansiosta olen oppinut, että vaikka alussa olisi kuinka paska olo, niin liike on todellakin lääke myös tässä asiassa.

Ajattelinkin jakaa lyhyen treenin, jonka voi tehdä missä vain ja milloin vain. En lupaa että tämä auttaa kaikille, mutta kannattaa ainakin kokeilla! Ja hei, tämän voi tehdä myös ilman niitä menkkakipuja. :D Vatsojen treenaaminen jeesaa kipuun, mutta myös inhottavaan turvotukseen. Alkuun kannattaa heittää rauhallinen kävelylenkki, joka vilkastuttaa verenkiertoa lantion alueella. Lenkin päälle seuraava setti:

 • potkut selinmakuulta 45 sek
 • lankkurutistus 45 sek
 • sivulinkkarit 45 sek
 • lankkukeinutus 45 sek

x 2-4

Myös ruokavaliolla voi vaikuttaa olotilaan ja on muutama juttu jotka voivat helpottaa PMS-oreita ja kuukautiskipuja.

Kuitupitoinen ravinto – kasvikset, vihannekset, marjat ovat aina hyvä vaihtoehto. Smoothiet ja sosekeitot ovat helppo tapa nauttia vihanneksia ja saada vatsa voimaan hyvin. Myös riittävä vedenjuonti on oleellisessa osassa!

Omega-3 rasvahapot voivat lievittää kipua hillitsemällä tulehdusreaktioihin vaikuttavan prostaglandiinin muodostumista, jolloin myös kohdun lihasten supistelu vähenee.

Magnesiumin liian vähäinen saanti ilmenee esimerkiksi lihaskouristuksina. Magnesiumin puute voi pahentaa kuukautiskramppeja ja moni kuukautiskivuista kärsivä on saanut suuren avun magnesiumlisän avulla. Muistathan valita hyvin imeytyvän valmisteen, jotta hyödyt tulevat esiin! (esim. sitraatti, tauraatti, malaatti, bisglysinaatti)

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Facebook


6 Responses to “MENKKAKIVUT KURIIN KOTIKONSTEIN”

 1. Avatar miltsu sanoo:

  miten ihmeessä tuosta marja-protsku-herkusta saa noin kuohkeeta? mä oon yrittäny ja kerta toisensa jälkeen se jää todella luiruksi :D

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   No ainakin ton avocadon avulla saa! Jos ihan pelkistä jäisistä marojoista ja herasta tekee niin vaatii hieman skilssejä ja hyvän blenderin. :) Teen hommasta videon kunhan vain ehdin!!!

 2. Avatar Maija sanoo:

  Kiitos vinkeistä! Olen huomannut saman, että jumppaan lähtö kannattaa myös kuukautisten aikana!

 3. Avatar Anni sanoo:

  Mulla auttaa b-vitamiinit, tai tarkemmin sanottuna niiden riittävä taso :)

Kommentoi