SITTING IS THE NEW SMOKING

Nykyään keskitytään hirveen paljon kaikkiin ääripäihin. Pitäis syödä läjäpäin superfoodeja ja treenata kuin huippu-urheilija. Samaan aikaan moni tärkeä perusasia uupuu kokonaan. Voi kun ihmiset ymmärtäis perusasioiden tärkeyden ja voiman. Ei oikeasti tarvita hirveitä uhrauksia, että pystyy parantamaan omaa hyvinvointia huomattavasti. Jos ihan ensimmäisenä nostais perseen penkistä ja liikkuisi tehden normiaskareita niin sekin on jo iso juttu. 🙂

Moni stressaa paljon sitä että treenimäärät täyttyy ja himoliikuntaa tuleekin temmottua huolella. Silti kannattaa muistaa, että se tunnin tai kahdenkin tunnin treeni on vain 4-8% päivästä ja se mitä tekee muun ajan, on hyvinvoinnin ja terveyden kannalta paljon merkittävämpää. Tämän kesän helteet ovat vieneet paljon voimia ja oon lukenut ja kuullut kuinka moni on jättänyt treenit tekemättä ja ihan ymmärrettävää. En tiedä miten järkevää tai terveyttä edistävää on edes vetää kovia treenisettejä kovin kuumalla, mihin emme ole tottuneet. Vaikka itse treenit jäävät väliin, voi silti olla aktiivinen ja liikkua. Makaaminen ja istuminen vie liian suuren siivun monien päivästä. Yli seitsemän tunnin yhtäjaksoinen istuminen on merkittävä terveysriski: edes rankka liikunta ei poista siitä aiheutuvia haittoja.

Pitkäaikainen istuminen heikentää lihaksia, haurastaa luustoa, lisää niska- ja selkäkipuja ja kerää nestettä kehoon, kun taas ihan vaan pelkkä käveleminen on loistava tapa ylläpitää terveyttä ja jopa kohentaa kuntoa! Kävely kohentaa ryhtiä ja vahvistaa lihaksia, buustaa aineenvaihduntaa ja verenkiertoa sekä helpottaa painonhallintaa. Itse asiassa pelkästään riittävällä askelmäärällä voi nostaa omaa kulutustaan sen verran että paino putoaa ilman varsinaista treenaamista. 

Myös himoliikkujan pitäisi saada riittävä askelmäärä päivään ja tähän en ainakaan itse laske treenin aikana tulleita steppejä, sillä pelkkä täysillä temponinen ei varsinaisesti täytä hyvinvoinnin ja terveyden kannalta tarvittavaa aktiivisuutta. Tällä en tarkoita sitä, että koko päivä pitäisi olla liikkeessä ja mitata kaikki mahdollinen aktiivisuus, vaan että sitä kevyempääkin aktiivisuutta tulisi mukaan tasapainottamaan. Nyt kesällä liikkuminen on vielä huomattavasti helpompaa kuin talvella, joten otetaan siitä ilo irti.

Haastan sut olemaan tänään aktiivinen ja tekemään jotain sellaista mitä et yleensä tee. Kävele kauppaan, pyöräile salille, siivoa kotona tai ota rauhallinen kävelylenkki luonnossa, ilman että mittaat aikaa, matkaa tai nopeutta!

Muistakaas että tämän viikonlopun huippukamppis on voimassa vielä sunnuntaihin klo 24:00 saakka tarjouksessa on sekä Bikini Fit että Booty Bootcamp – treeniohjelmat hintaan 25€! Ohjelman nimeä klikkaamlla pääset hyödyntämään tarjouksen! Ohjelmat ovat heti oston jälkeen omalla sivulla ja voit aloittaa treenit milloin itse tahdot! Ohjelmien mukana videot ja selkeät ohjeet mitä tehdä ja milloin.

BIKINI FIT:

Viisijakoinen saliohjelma, jonka avulla muokkaat kehostasi vahvan, kiinteän ja naisellisen. Ohjelma painottuu alavartalon muokkaamiseen ja etenkin pakaroihin, jotka treenataan kolmesti viikkoon.

Jokaisen alavartalotreenin perään on mahdollista tehdä ”finisher” eli tiukka viimeistelijä, joilla maksimoidaan rasvanpolttoa tai ihan vain haastetaan itseään. Viimeistelijän voi lisätä jokaisen treenin perään, tai tehdä silloin tällöin lisähaasteena. Ohjelmassa siis kolme erilaista viimeistelijää.

Ohjelmassa on myös kaksi ylävartalotreeniä sekä ihan oma core-ohjelma, jonka voi lisätä ylävartalotreenien perään viimeistelijänä. Core-treeni perustuu liikkeisiin, joiden avulla keskivartalo saa kyytiä samalla kun kulutus pysyy korkeana ja näin ollen rasva palaa tehokkaammin!

BOOTY BOOTCAMP:

Nyt laitetaan pakarat ja reidet timmiin kuntoon! Ohjelma on suunniteltu kiinteyttämään etenkin alavartaloa, sillä se keskittyy tehokkaasti reisien ja pakaroiden alueelle! Ohjelmassa hyödynnetään sekä saliharjoittelua että plyometrisiä treenejä, joiden avulla saavutetaan sporttinen ja sulava lopputulos. Harjoituskertoja on 4-5 viikossa: 2 salitreeniä, 1 loikkatreeni sekä 1-2 HIIT-harjoitusta. Tämä on sinulle, joka haluat salitreenaamisen ohella tehdä myös muita treenimuotoja tai kehittää ponnistusvoimaa, kestävyyttä ja kuntoa! 

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Facebook

Kuvat: Anna Riska / Annmarias


Kommentoi