6 X TÄRKEIMMÄT ASIAT JOIDEN AVULLA PÄÄSIN TAVOITTEESEEN

Maanantaina tuli jaettua tulokset mun kahdeksan viikon taipaleesta ja vaikka kyseessä oli suhteellisen lyhyt aika, niin kyllä sitä aina saa hieman painaa hommaa, että saa jo valmiiksi hyvässä kunnossa olevasta kehosta vähärasvaisemman. Tällaisissa projekteissa mennään monesti harhaan senkin vuoksi, että ajatellaan homman menevän niin, että aloitetaan ja sitten kun ”aika on täynnä” ollaan maalissa. Ajattelinki summailla tällaisia mentaalipuolen asioita, joiden avulla onnistuin itse pääsemään siihen tavoitteeseen, jonka olin itselleni asettanut. Aikaa tähän meni 8 viikkoa ja nyt on kyllä hyvä fiilis ihan vain jo siksi että sai aikaiseksi sen mitä yritti! :D

Usein joka puolella kirjoitetaan vain onnistumistarinoita ja tämäkin aiheuttaa sen, että tavoita kohtie mentäessä ajatellaan, että se on on joko onnistuminen tai epäonnistuminen. Kaikenlaisissa tavoitteissa onkin hyvä ymmärtää, että epäonnistuminen ja takapakki kuuluvat asiaan. Ulkonököön liittyvissä tavoitteissa tulisi muistaa, että keho on sen verran monimutkainen kapistus, ettei ei toimi aina kuten järjellä ajattelisi. Esimerkkinä painonpudotustavoitteessa voi olla että useiden viikkojen jälkeen, paino nousee yhtäkkiä takaisin lähtölukemiin, joka tietysti aiheuttaa epäonnistumisen fiiliksiä ja luovuttamista. Niin kauan kun ei luovuta, ei voi hävitä.

Asenne – Positiivinen asenne on ihan supertärkeä. Itsensä haukkumisella ja ruoskimisella aiheuttaa vaan negatiivisia tunteita, jotka johtavat usein epäonnistumiseen. Aloittaessa kannattaa tiedostaa, että myös takapakkia on luvassa ja se on ihan ok.

Suunnitelmallisuus – Valitettavasti kaikkea ei voi saada ja usein jos haluaa jotain uutta, täytyy pystyä luopua jostain vanhasta. Kaikenlaista on kiva haluta, mutta myös uhrauksia tehtävä ja tämä on hyvä tiedostaa heti alusta lähtien. Hyvällä suunnitelmalla tekee asioista itselle helpompaa. Sanotaan että tavoite ilman suunnitelmaa on vain haave.

Aloittaminen – Voi että se voi olla joskus vaikeaa, mutta kun ensimmäinen askel on otettu, alkaa asiat rullaamaan. Älä siis enää siirrä aloittamista, sillä aina elämässä on tilanteita, tapahtumia ja juttuja, minkä vuoksi ei muka voi just nyt aloittaa. Tämä on vähän kuin siivoominen, kun pääsee alkuun, huvittaakin puunata koko kämppä lattiasta kattoon.

Luota prosessiin – Kuten alussa sanoin, epäonnistumisia ja takapakkia tulee aina, mutta sen sijaan että analysoi jatkuvasti mikä menee väärin, kannattaa vain luottaa tekemiseen ja siihen että lopulta palkinto tulee kyllä.

Mittaa prosessia – Etenkin ulkoisissa tavoitteissa on hyvä mitata edistymistä jollain tavoin. Oma silmä sokaistuu nopeasti muutokselle, jolloin valokuvat, mittanauha tai vaikka se pahamaineinen vaaka ovat hyviä työvalineitä. Mittaustapa tulisi aina tukea tavoitetta, esimerkiksi painon mittaaminen ei olle järkevin tapa kehonkoostumusta koskevissa tavoitteissa.

Ole tyytyväinen – Usein kun saavutetaan jotain, tuleekin fiilis että haluaa enemmän. On vaikea antaa itselleen krediittiä jo saavutetusta ja etsitään vain lisää virheitä ja parannettavaa. Tavoitteen luomisessa on hyvä ymmärtää realiteetit. Realistinen tavoite on aina parempi vaihtoehto kuin utopistisen kaukainen asia, joka johtaa epäonnistumiseen ja sitä kautta huonoon fiilikseen. Kun realistinen tavoite on saavutettu, ole tyytyväinen siihen. Mieti mistä alotit ja kuinka hienon työn olet tehnyt, enempää ei tarvitse just nyt saavuttaa, sillä elämä ei ole pelkkää suorittamista.

Kuvat: Anna Riska / Annmarias

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Facebook


Kommentoi