PALJONKO KEHO MUUTTUU KUUKAUDESSA PUHTAALLA RUUALLA?

Jos multa kysytään, on ruokavalion eli ravinnon merkitys kaikista suurin, mikäli halutaan polttaa rasvaa. Liikunnalla ja erilaisilla treenitekniikoilla voidaan jeesata prosessia, mutta jos ruokavalio on pielessä, ei tuloksia tule. Ruokavalion suunnittelussa on hyvin tärkeää huomioida mitä sillä haetaan. Mulla on esimerkiksi erilaisia valmennuksia, joissa tavoite on eri. On kehonmuokkaus-projektia, mutta sitten löytyy ihan puhtaasti myös painonpudotukseen suuntaava ruokavalio. Toki näissä ruokavalioissa on aina samoja elementtejä, koska tietyt asiat seuraavat aina mukana, mutta makrojakaumissa ja energiamäärissä on sitten suurempia eroja. On siis hyvä itsekin tietää, mitä haluaa. Haluaako laihtua? Lisää lihasta vai sekä kehittää lihasta/voimaa ja polttaa rasvaa.

Tässä pieni esimerkki, mitä neljässä viikossa tapahtuu, kun syö ainostaan puhtaasti ja suunnitellusti.

Pieni kynnys oli laittaa nämä kuvat, en tiedä miksi. :D Tiedostan, että en ole missään vaiheessa ollut lihava tai sinne päinkään, mutta halusin keventää oloa kesää kohti ja olin muutenkin tehnyt paljon voimatreeniä sekä syönyt hyvin, joten ajatuksena oli siis hieman kuoria lihaserottuvuuta näkyviin!

Nuo ”kuntokuvat” ovat kyllä jotenkin todella armottomia, sillä vaikka olin ihan hyvässä kunnossa jo kuukausi takaperin niin näytän kyllä omasta mielestä ”paljon pahemmalta” noissa ennen-kuvissa. :D Ehkä tuo suoraan seisominen alusvaatteissa ei varsinaisesti imartele ketään, mutta ainakin on vertauspohjaa myös tuleville viikoille.

Neljän viikon ajan olen siis syönyt hiilareita syklitellen ja miinuksella sen verran, että rasva on palanut ihan hyvään malliin pikkuhiljaa. En ole mikään pikakuurien kannattaja, eikä tämäkään sellainen ole, mutta ehkä tästä saa sitä motivaatiota, että aika nopeasti näkee jo tulosta ja olo kevenee hyvän ruokavalion seurauksena. Oman kokemuksen mukaan kaksi viikkoa on sellainen aika, jonka ihan minimi, mikä tulisi pitää 100% ruokavaliossa kiinni, jotta kroppa alkaa muuttua.

Sellaista muutosta on siis täällä saatu aikaseksi ja naamavärkki piilotettu ihan vaan siksi, että en välttämättä halua että netistä löytyy alusvaatekuvia josta selkeästi tunnistaa mut. :D

Jos tästä heräsi motivaatiota kokeilla itsekin pientä kesäkevennystä niin edelleen mun ohjelma ”miinus viisi kiloa” on ostettavissa ja suunniteltu juuri tällaiseen kevennykseen/muutokseen, jolla oon itekin nämä muutokset saanut aikaiseksi. :)

 

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Facebook


4 Responses to “PALJONKO KEHO MUUTTUU KUUKAUDESSA PUHTAALLA RUUALLA?”

 1. Avatar pulla sanoo:

  Hei, upee tulos lyhyessä ajassa! Jäi vain vähän mietityttämään, että mitä ”puhdas ruoka” tässä kohtaa tarkoittaa?:) Täysin puhdasta ja terveellistä (tai lähinnä miten sen nyt itse määritteleekään), vai makrojen ja kalorien seuraamista tarkemmin, jolloin sekaan voi sujahtaa esim. prodepatukka jos toinenkin, vaikkei ehkä ”puhtaaseen” mene? :D

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Tarkoittaa siis että kaikki ylimääräiset herkut jätetty pois. Toki mukaan mahtuu silloin tällöin prodepatukka tai proteiinijäätelöä, mikäli ne mahtuu makroihin ja kaloreihin.Lähinnä tarkoitin tällä että puhtaasti = järkevästi ja suunnitellusti. :)

 2. Avatar Henna sanoo:

  Moi Aino, mielenkiintoinen postaus! Itse koen olevani suunnilleen samassa kunnossa kuin itse olet noissa ”ennen”-kuvissa. Syön tosi terveellisesti ja liikun n 4-5 krt vko. Ennen treenasin n 6 kertaa mutta olen ymmärtänyt että enemmän ei välttämättä ole enemmän. Koska samaistun tähän mietin, mitäs sitten kun ajatkin taas syömään rennommin ilman ruokaohjetta? Oman kokemuksen mukaan keho pikkuhiljaa palaa tuohon ennen muotoon! Ainakin itselläni. Tuntuu että kun näin terveellisesti syö ja herkkuja tosi arvoin on niin tylsää, että kunto silti menee jollain aikavälillä ennen muotoon! Siis jos haluaa myös rentouttaa elämään, kaikki eivät ole omia eväitä kaikki ateriat vaan esim lounaalla voi itse koostaa ravintolassa oikeanlaisen aterian tai joskus syödä pullan tai irtokarkkeja esim 1krt kk,

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moikka! Blogipostauksien haaste on juuri se, että ne ajaa ajattelemaan hyvin mustavalkoisesti. Ensin sanot sitä ja sitten yhtäkkiä toista. Yleisesti ottaen suosittelen syömään rennommin kehoa kuunnellen, mutta silloin tällöin voi ottaa tiukempia ajanjaksoja ja esimerkiksi kiristella kehoa kesää varten, jos siis niin haluaa. Kun lähtötilanne on normaalipaino, eikä pudotettavaa ole paljon, täytyy olla tiukempi ja kiristely on haastavampaa kuin esimerkiksi ylipainoisella. Mun kokemuksen mukaan täytyy olla tarkka suunnitelma jota noudattaa 100% eikä vähän sinne päin. Kun tulos on saavutettu, täytyy tietysti löytää tasapaino jos sen haluaa säilyttää, mutta itseäni ei esimerkiksi haittaa jos mun paino on välillä pari kiloa korkeampi ja välilla olen tikimässä kondiksessa. :) Ei ne tulokset kuitenkaan sekunnissa katoa, jos dieetin lopettaa järkevästi!

Kommentoi