KAUNEUSRUTIINIT

Mitä ihon- ja hiustenhoitotuotteisiin tulee, olen aina ollut kiinnostunut testailemaan esimerkiksi erilaisia uutuuksia ja joskus nuorempana mulla olikin purkkeja ihan joka lähtöön. Viime vuosina erilaisten tuotteiden käyttö on vähentynyt huomattavasti, sillä en vain ole sellainen joka jaksaa laittaa aineita sadasta eri purkista ja purnukasta. Mulla on aika kuiva iho, joten kosteutan sitä toki päivittäin, mutta muuten se onkin melkeinpä ainoa rutiini, jonka teen päivittäin.

Itse koen kaikista tärkeimmiksi kauneusrutiineiksi ruokavalion ja elämäntyylin vaikutuksen. Ruokavalio ja veden juominen on suoraan suhteessa siihen missä kunnossa ihoni on. Oon siis sitä mieltä, että ulkoisesti käytettävillä aineilla voi hieman auttaa, mutta kaikki lähtee siitä mitä suusta menee alas. Esimerkiksi veden riittävä juominen on edullisin ja tehokkain kauneudenhoitorutiini mitä voi harrastaa. Jos kärsii erilaisista iho-ongelmista, apu voi löytyä esimerkiksi maidottomasta tai gluteenittomasta ruokavaliosta. Tiedän todella monia, joilla kasvojen näpyt lähtevät ja palaavat aina näiden ruoka-aineiden mukana.

Sisäiset kauneusrutiinit:

 • Runsas veden juonti
 • Riittävä uni
 • Puhdas ruokavalio
 • Sinkin, biotiinin sekä hyvien rasvojen riittävä nauttiminen
 • Kollageeni (kalakollageeni)
 • Opti MSM – jauhe

Ulkoiset kauneusrutiinit:

 • Kasvojen puhdistus iltaisin
 • Kosteutus aamuin & illoin
 • Bee Venom – voide & kollageeni voide
 • Cime kissed by rose serum

Mulla on tosiaan ollut nyt joitakin viikkoja käytössä nuo Puhdas+ – merkin voiteet ja oon tykännyt kovasti. Tokikaan näin lyhyessä ajassa ei voi nähdä mitään suoranaista nuorentumista ;) mutta iho on tuntunut hyvältä ja kimmoisalta. Kyseessä on siis Bee Venom eli mehiläisen myrkky, joka on tuoteselostuksen mukaan täysin uudenlainen keino häivyttää ihon ikääntymisen merkkejä ja kohottaa kasvoja luonnollisesti ilman kipua. Bee venom voide tasoittaa rypyt ja sileyttää ihoa luonollisesti. Se myös ravitsee ja uudistaa kudoksia. Bee Venom -voide on kuulemma tällä hetkellä maailmalla yksi kohutuimmista ihon, kauneuden ja kosmetiikan ainesosista. Kotimainen Puhdas+ Bee Venom voide sisältää Bee Venomin lisäksi tehoaineena hyaluronihappoa joka on yksi ihon tärkeimmistä molekyyleistä ja se pystyy sitomaan itseensä tuhatkertaisesti oman painonsa verran vettä. Iän myötä hyaluronihapon määrä iholla vähenee ja iho kuivuu ja veltostuu.

Toinen näistä on myöskin kollageenia sisältävä voide kasvoille ja decolte-alueelle. Tyrnimarja pehmentää, virkistää ja ravitsee ihoa sekä lisää tehokkaasti ihon kimmoisuutta. Tyrnimarja on vahva, välttämättömien rasvahappojen lähde. Se sopii erityisesti kuivalle iholle ja toimii myös ihon luonnollisena aurinkosuojana. Voide sisältää myös runsaasti biotiinia ja C-vitamiinia.

Puhdistan kasvot tällä hetkellä Cliniquen pep-startilla, joka myös kuorii ihoa samalla. Samaan sarjaan kuuluu blurraava kasvovoide ja silmänympärysvoide, joita käytän meikin alla. Meikkaan aika harvoin, sillä tykkään pitää ihon meikittömänä kun hikoilen. Iltaisin tapaan lisätä yöksi laitettavan (kollageeni) voiteen sekaan muutaman tipan Cimen kissed by rose serumia, joka koostuu luonnonöljyistä (ruusu, ruusunmarja, tyrni, aprikoosinsiemen) ja kosteuttaa tehokkaasti yön aikana. Aamulla herätessä iho tuntuu kosteutetulta ja kimmoisalta.

Mun ruoka- ja treenipainotteisia touhuja voi seurata myös instagramista: ainorouhiainen sekä snapchatista: ainopaino.

Jos haluat tiedon uusista postauksista nopeasti, käy tykkäämässä blogin FB-sivusta TÄÄLLÄ.


5 Responses to “KAUNEUSRUTIINIT”

 1. Avatar Elsa sanoo:

  Moikka Aino!

  Tähän postaukseen liittymättä mulla olis yksi kysymys: onko väliä ottaako treenin jälkeisellä aterialla proteiinit eläin- vai kasvikunnan tuotteista? Olettaen että aterian hh, rasva ja proteiinimäärät pysyvät samana prodelähteestä riippumatta. Heti treenin jälkeen juon herasheikin ja treenin aikana bcaa, eli tuleeko ne välttämättömät aminohapot jo noista, joten treenin palkkariateria voisi olla vegeversio..?

  Ja sitten itse postaukseen: itse todellakin huomaan naamasta jos on syönyt huonosti :D Huhhuh!

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moi! Välttämättömät tulee jo noista palareista, joten en näkisi suurta merkitystä mistä lähteestä protsku tulee. Jos syö vegaanisesti, silloin kannattaa yhdistellä lähteitä että saa kaikki välttämättömät aminohapot, eli kokonaiskuva taas tärkeämpi kuin yksittäinen ateria. :)

 2. Avatar miia sanoo:

  http://www.vauva.fi/keskustelu/2852982/bikinifitness-dokumentti-muodonmuutoksia-tanaan-tv1ssa-ja-yle-areenassa

  Moi! Oletko jo ehtinyt katsomaan kyseisen dokkarin, joka keskustelupalstoillakin puhuttaa ihmisiä ? Jos olet katsonut tai aiot katsoa, olisi kiva kuulla mielipidettä urheilualan ammattilaiselta vaikka ihan postauksen muodossa.

  Oot huippu!

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moi! Oon toki nähnyt dokkarin ja ajattelin raapustella ajatuksia tästä. :)

 3. Avatar ninna sanoo:

  mitä mieltä noista pudasst tuotteista olen harkinnut ostaa.oletko niitä jauheita testabbu kollageenia tms

Kommentoi