10K CALORIE CHALLENGE?

Oletteko kuulleet 10 000 kalorin ruokahaasteesta? Kyseessä on siis nimensä mukaisesti haaste, jolloin yhden päivän aikana syödään (tai ainakin yritetään syödä) 10 000 kaloria. Olen katsellut youtubesta näitä videoita ja mulle on ehdotettu monta kertaa haasteeseen osallistumista sekä lukijoiden että kavereiden toimesta. En oikein tiedä mitä mieltä olen tästä, sillä tykkään haasteista ja uskon, että tämä voisi olla mulle melko ”peace of cake” rykäisy. Toisaalta, olen katsellut, kuinka huonovointiseksi monet ovat tulleet ja tuntuu hieman pöllöltä vetää itsensä väkisin sellaiseen tilaan, että vatsaa kivistää ja melkein oksu lentää.

Olen kuitenkin leikitellyt idealla ja miettinyt mitä söisin, mikäli lähtisin kokeilemaan haastetta. Laskeskelin jo alustavan listankin ruuista ja kaloreista. Koska ideana on kerätä mahdollisimman paljon kaloreita, on melkein pakko turvautua roskaruokaan, sillä puhtaasti syömällä tämä voisi olla melkeinpä mahdoton tehtävä. Toki esim. raakaherkut ja pähkinät ovat hyviä terveellisempiä lähteitä, jotka sisältävät myös paljon energiaa. Luulen kuitenkin, että jos tähän lähden, niin vetelen ihan rehellisesti sitä kunnon skeidaa. En laskenut ihan pilkun tarkkaan noita, mutta sulamon kautta tuli vedeltyä safkoja (ja herkkuja) joita upottaisin itseeni. :D

10 000 kaloria:

Subwayn 30 cm subi kastikkeineen = 700-800 kcal

2 x Ben & Jerry’s 500 ml purkki = 2 385 kcal

Pussillinen Parrot’s kuorrutettuja pähkinöitä/karkkeja (600g) = 3300 kcal (!!! :D)

Sour cream & ranch sipsipussi (250 g) + dippi = 1625 kcal

Kotipizzan Monster Medium Pizza (aurajuusto-pekoni-kebab-herkkusieni-pulled pork-dippi) = 1726 kcal

pari juustohampurilaista = 600 kcal

Näin kun katsoo listaa niin ei se niin pahalta vaikuta. :D Hommaahan pystyisi helpottamaan myös juomalla osan kaloreista, mutta tuo Parrot’s pussin vetäminen helpottaisi urakkaa huomattavasti. Toi 600 grammaa on aika normi määrä mun karkkisäkille, joten hieman yllätti tuo kalorimäärä, vaikka sitä on aina tiennyt, että suklaalla kuorrutetut pähkinät eivät tosiaan ole mikään kevyin ratkaisu. :D

Nyt kun olen ollut 3 kuukautta ”dieetillä”, eli syönyt vain puhtaasti ja ohjeiden mukaan, niin kieltämättä tuo lista näyttää aika houkuttelevalta. Tosin olisi aika masentavaa, jos dieetin jälkeen vetäisi haasteen ja kaikki kilot tulisi takaisin. Hahah. :D No, yhdessä päivässä ei luultavasti saisi tuhottua tuloksia kovin pahasti, mutta saattaisi silti olla hieman turvonnut olotila muutaman päivän.

Monihan toteuttaa näitä niin, että laittaa seuraajilleen jonkun haasteen, tyyliin kun saan 10K instaseuraajaa, toteutan haasteen. Sellaista voisi toki testata myös. :D Mitäs sanotte, onko aivan täyttä hulluutta koko touhu vai laitetaanko toteutukseen?!

Mun ruoka- ja treenipainotteisia touhuja voi seurata myös instagramista: ainorouhiainen sekä snapchatista: ainopaino.

Jos haluat tiedon uusista postauksista nopeasti, käy tykkäämässä blogin FB-sivusta TÄÄLLÄ.


21 Responses to “10K CALORIE CHALLENGE?”

 1. Avatar Faijahommia sanoo:

  Voi vatsa-parkaa kun tollaisen setin vetäisi :D
  https://faijahommia.fi/

 2. Avatar Mimini sanoo:

  Ehdottomasti jäisin seuraamaan. Kuulostaa hauskalta vedolta aiheuttamatta pysyvää vahinkoa eikä varmasti tekisi hetkeen mieli herkkuja.

 3. Avatar Myy sanoo:

  En näe kyllä mitään järkeä tuollaisissa haasteissa, vaikka kuinka yrittäisin keksiä mahdollisia järkiperusteita. Ylipäätään jatkuva ruuan ja syömisen ympärillä häärääminen tuntuu vähän pakkomielteiseltä. Mutta jokainen tekee itse omat valintansa. Mulla ei henk. koht. ole mitään tarvetta lähteä mihinkään haasteeseen, ei järkevään eikä vähemmän järkevään, mutta jos joku tykkää niin go for it.

 4. Avatar Hellurei sanoo:

  Ehdottomasti kokeile! Olis tosi mielenkiintoista kuulla mitä siitä sulle seuraisi

 5. Avatar Katri sanoo:

  Ei sitten mitään järkeä. Kyllähän tuohon pystyy, mutta miksi ihmeessä?! :D

  Ja miksi yllyttää tekemään jotain mistä ei seuraa mitään hyvää.

  Herkuttelu on ok. Tollaset överit rahan hukkaa.

 6. Avatar HannaK. sanoo:

  Onhan toi nyt hullua syödä tuollasia määriä, mutta uskon että iteltäkin onnistuis, vajaa kolme tonnia tulee kuitenkin arjessakin helposti syötyä :D Vois olla mielenkiintosta, jos listaisit ton kymppitonnin myös terveellisillä vaihtoehdoilla, tulis varmaan havainnollistettua paremmin, kuinka hemmetin paljon saa siihen kahteen-kolmeen tonniinkin syödä, josko liian vähän syövät naisetkin sit hiffais sen ;)

 7. Avatar Hasse sanoo:

  Tietysti toteutukseen mutta ehkä pitäisi harkita pientä lisäystä tohon määrään. Menee haaste piloille jos on liian helppoo eikä tunnu missään.

 8. Avatar Frida sanoo:

  Mun mielestä nää on ihan sairaan hauskoja :D mut kaloreita ei saa juoda se on sääntö :D näin yhen videon missä se jätkä söi 10000 kalorin edestä hedelmiä ja se oli aika kauhee :D se oli kävelyllä ja sen piti pysähtyä paskalle ku meinas pskantaa housuin :D

 9. Avatar Lukija sanoo:

  Haha, oon kattonu näitä videoita ja kyllähän näihin jää koukkuun! Ihan hullu koko haaste, mutta iha parasta ajan viihdettä.

  Monet kommentoi, että ihan sairasta ja kuinka epäeettistä jnejne mutta kyseessähän on YKSI päivä. Jos suurimman osan ajasta syö terveellisesti ja melko eettisesti niin sanompa vaan, että yksi päivä ei merkitse mitään!

  Ois kyllä hauska nähdä pystytkö tuota itse toteuttaa, mutta jos tuntuu ettet pysty nii ei oo mikää pakko tehä ;D

 10. Avatar elina sanoo:

  Mä en tajua tota haastetta. Toiset näkevät vastoin omaa tahtoaan nälkää kun toiset mättävät väkisin itsensä täyteen ruokaa, jota eivät tarvitse tällaisten haasteiden myötä… Oon kyllä katsonut yhden tällaisen haastevideon, ja tämä ajatus jäi päällimmäisenä mieleeni.

 11. Avatar Mariem sanoo:

  Tämähän on mielenkiintoista, kaikki ihmiskokeet (jotka nyt ei terveyttä oikeasti vaaranna) ovat mielenkiintoisia. Olis kiva tietää miten syöminen sujuu, alkaako tökkiä, mikä on olo seuraavana päivänä jne…

  Sinänsähän monessakaan asiassa ei ole suuresti järkeä, kannattaako harrastelijan juosta maratonia, sehän vaan kuormittaa niveliä suorituksena eikä ole kovin fysiologinen tapahtuma. Vertauksena vaan kun joku kommentoi ettei syömiskokeessa ole mitään ideaa.

  Eli peukku kokeilulle!

 12. Avatar Essi sanoo:

  Haha, tosi tyhmä ajatus, mutta hauskaa kun ei tarvi ite kokeilla! Ja yks päivä sinne tänne oo niin justiinsa. Jos tän toteutat niin olis kiva saaha videokooste päivän ajalta!

 13. Avatar Anni sanoo:

  Kylla ma ainakin lukisin postauksen/katsoisin tasta sun tekeman videon! Joo onhan toi nyt aika pimee ja turha haaste hahaha, mut miksi ei. Ei noissa mun mielesta mitaan pahaa ole, en oo kattonut kun vissiin yhden youtubesta, koska en seuraa vbloggaajia. Eli ns. haaste kenen tahansa tekemana ei kiinnosta, mutta koska tykkaan lukea sun blogia, oot mun mielesta tosi mielenkiintoinen tyyppi, niin tottahan seuraisin taman ihmiskokeen sun toteuttamana!! :-) Do it!! :D

 14. Avatar Silja sanoo:

  Ite oon kans miettiny miten hauska ois kokeilla;D uskosin et olis mulle ihan helppo nakki! Mutta haasteessa siis on idea, että päivän aina ei saa juoda ollenkaan kaloreita. Ainakin jenkkien videoilla

 15. Avatar Viivi sanoo:

  Oon kanssa kattellut youtubesta näitä ja jopa isompienkin kalorimäärien haasteita! Ja musta tuntuu että saisin ihan helposti upotettua tommosen määrän ruokaa :-D Toisaalta osa on vetänytkin ton 10K aika helposti, kun taas osalla on jo hirveen huono olo puolivälissä! Näissä haasteissa ei muuten lasketa juotuja kaloreita! :)

 16. Avatar joanna sanoo:

  toteutukseen ja videolle! :D

 17. Avatar Emma sanoo:

  Kyllä! Oon pari katsonut ja aina tehnyt mieli kokeilla mut on tuntunut tavallaan turhalta kun ei ole kuin kourallinen ihmisiä kenelle se jakaa. :D Oon just se tyttö joka syö enemmän kuin lähes 15 kg enemmän painava poikaystäväni. Ja ihan normaalipainoisia siis ollaan ja salillakin tehdään aina samat jutut.

 18. Avatar Kaura sanoo:

  Onko ihmistä tarkoitettu syömään noin paljoa..? En ymmärrä lainkaan tuollaista haastetta. Kaikkeen ei kai tarvitse lähteä mukaan.

 19. Avatar henna sanoo:

  ehdottomasti toteutukseen ja videoo ;)

 20. Avatar Marjaana sanoo:

  Ite oon kattellut ihan hulluna noita videoitaParasta viihdettä vaikka ei mitään järkeä ookkaan Peukku ylös ja kokeiluun

 21. Avatar Jensku00 sanoo:

  Ihana olet <3

Kommentoi