6 X HIIT-TREENIN HYÖDYT

Viikon kovin treeni on taas saatu hoidettua alta pois ja täytyy sanoa, että erittäin kovan setin jälkeen huomaa, että koko päivän on hieman väsähtänyt olo. Mulla ei ole onneksi perjantaisin muuta kuin tuo Bikini Bootcampin ohjaus ja loppupäivän saa pyhitellä palautumiseen. Tänään vedettiin jalka&pakara-ohjelma ja hitto että oli hapokasta. Huomaan, että ”päivän kunnolla” on suuri vaikutus tässä treenissä, sillä joskus homma on jopa ihan siedettävää, kun taas toisena päivänä tuntuu että teen kuolemaa koko treenin ajan.

Vakkarilukijat tietävät, että suosin paljon kehonpainotreenejä ja erityisesti hiittejä sekä plyometrisiä harjoitteita. Rakennan pitkälti omat tuntini näiden kahden varaan, riippuen toki tunnin rakenteesta. Toiset, hieman kevyemmät setit painottuvat peruskunnon ja voimakestävyyden harjoittamiseen. Oon kuitenkin huomannut niin paljon hyviä tuloksia hiittien ja plyometristen harjoitteiden ansiosta, että ajattelin jakaa niitä teillekin.

collage_fotora

Treenit ovat lyhyitä ja niitä voi tehdä melkein missä tahansa – Kynnys lähteä treenaamaan pienenee. Toki lyhyt suoritus vaatii hieman enemmän puristusta, mutta treenin jälkeen on aina voittaja fiilis!

Nopea kehitys – Kovatehoiset treenit parantavat hapenottokykyä jo viikoissa, jolloin motivaatio nousee entisestään. Tässä on toki myös toinen puoli, sillä liikaa kovatehoista treeniä, voi viedä kehityksen toiseen suuntaan. Kovat setit vaativat myös enemmän palautumista.

Kehon muokkaaminen ilman painoharjoittelua – Plyometriset harjoitteet (hypyt,loikat) ovat ihan loistava tapa muokata kehoa ilman lisäpainoja. Olen itse saanut kivasti lihaskasvua alavartaloon pelkästään tekemällä Bikini Bootcampin treenejä ja muita ohjauksia, jotka on rakennettu tällä harjoittelutyylillä. Kehitys voisi olla vieläkin parempaa, mikäli saisin palautua enemmän.

Sopii kaikille – Etenkin HIIT-treeni on rakennettu lyhyistä kovista intervalleista, joita seuraa aina palautus. Melkeinpä kuka tahansa pystyy tehdä 30-60 sekuntia työtä omalla maksimiteholla, sillä sen jälkeen pääsee aina palautumaan. Harjoitteen voi tehdä melkeinpä millä välineellä (pyörä, juoksumatto, crosstrainer) tahansa, tai vain omaa kehoa käyttäen.

Rasvanpolton maksimointi – Kovatehoiset harjoitteet pistävät aineenvaihdunnan puuskuttamaan ylimääräisillä tehoilla myös harjoituksen jälkeen. Lisäksi lyhyet harjoitteet ”kuluttavat” vähemmän lihasmassaa. Eli jos tahtoo pitää kiinni lihaksista ja saada rasvat liikkeelle, suosittelen kyseisen harjoitusmuodon lisäämistä omaan treeniohjelmaan.

Fiilis! – Enpä tiedä parempaa fiilistä kuin kovan treenin jälkeinen olo. Kovat haastavat treenit pistävät myös psyykkeen koville ja kun hommasta selviää kunnialla läpi, on voittaja olo saavutettu. 

Huomenna olisikin sitten mahdollista tulla treenaamaan mun kanssa ilmaiseksi WSC – Ladies Clubille. Meillä on Avoimet Ovet kl 10-18 ja ohjaan aamulla kl. 10:15 Spinningin (HIIT), 11:15 Bodyn ja kl. 13:30 olen mukana Les Mills – mix tunnilla, jossa yhdistyy viisi eri Les Mills – lajia (combat, attack, step, pump, balance).

PS. Kiinteytyjän kasvisruokavalio on nyt ostettavissa täältä! Kaikki ohjelmiin ja ruokavalioihin liittyvät kysymykset kannattaa laittaa sivuston kautta palaute/kysymys-osioon, sillä mun on tosi haastavaa pysyä mukana, kun joka kanavasta tulee kysymyksiä (sposti, fb,snapchat, instagram, blogi jne..) Toki täälläkin voi kysyä vinkkejä, mikä ohjelma kannattaa ottaa jne. mutta tarkemmat kysymykset esimerkiksi omaan ruokavalioon liittyen kannattaa kirjoitella sivustolle. Vastaan kaikkiin kysymyksiin 1-2 krt viikossa. :)


3 Responses to “6 X HIIT-TREENIN HYÖDYT”

 1. Avatar Suvi sanoo:

  Voiko tai siis kannattaako HIIT-treeniä tehdä myöhään illalla tai meneekö kovan intensiteetin treenillä yöunet?

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Mä koen että tää on aika yksilöllinen juttu. Itse saan ihan hyvin nukuttua vaikka lopetan treenit vasta 20 aikaan illalla. Riippuu toki mitä tarkoitat ”myöhällä” =)

 2. Avatar riina sanoo:

  moi Aino!

  kirjoitat, että omalla kohdallasi mm. HIITtien tulokset olis parempia, jos ehtisit palautua paremmin. muistan myös lukeneeni joskus, että jalkojesi kehitys laahaa yläkropan perässä ”liian lyhyen” palautumisajan vuoksi. ei nyt ehkä ihan noilla sanoilla, mutta ymmärrät mitä tarkoitan. olisi mielenkiintoista kuulla, millainen olisi siun mielestä järkevä täydellinen treeniviikko tai treenijako, eli miten itse treenaisit jos voisit päättää, etkä ohjaisi ryhmäliikuntaa työksesi :)

Kommentoi