KIINTEYTYJÄN KASVISRUOKAVALIO

Postauksen voisi aloittaa lausahduksella parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Keväällä, kun avasimme ainorouhiainen.fi sivuston ja lanseerasimme neljä uutta treenipakettia alkoi heti kysely, että milloin saadaan kasvisruokavalio. Sitten tuli kesä ja tuli loma, jonka vuoksi homma venyi. Loman jälkeen työkuorma oli niin suuri, ettei aikaa yksinkertaisesti ollut, mutta nyt olen vihdoin saanut tehtyä valmiiksi kasvisruokavalion, jonka avulla pääsee pudottelemaan kesäkiloja, tai vaikka valmistautumaan jo beach2017 kuosiin. 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kasvisruokavalion suunnittelu oli mielestäni paljon haastavampaa kuin ns. sekasyöjän ruokavalio, sillä sen lisäksi että ruokavaliosta tulee saada riittävästi ravinteita ja mm. kaikki välttämättömät aminohapot (kaikki proteiininlähteet eivät ole sama asia) on myös makrojen jakauma haastavampaa saada tasaiseksi, sillä useimmat kasvikunnan proteiininlähteet sisältävät myös hiilareita ja rasvaa. Koska halusin, että ruokavaliossa on paljon vaihtoehtoja, oli tehtävä jotain kompromissejä tämän makrojakauman suhteen. Olen nimittäin nähnyt erään kasvisruokavalion, jonka jokaisessa ateriassa oli proteiininlähteenä vähärasvaista juustoa, raejuustoa tai maitorahkaa…Vedä siinä sitten juustoa ja riisiä päivästä toiseen. 😀 😀

Ohjelma koostuu siis viidestä ateriasta, joissa jokaisessa on useampi vaihtoehto valittavana. Pääateroille valitaan lisuke-listalta proteiininlähde kolmestatoista eri vaihtoehdosta. Listassa on siis kaikki vaihtoehdot ja grammamäärät, kuinka paljon mitäkin vaihtoehtoa voi käyttää. Pääaterioille on ”määrätty” kuitenkin myös muut ruoka-aineet näiden lisänä. Näin ollen ruokavalion saa pidettyä monipuolisena dieetistä riippumatta. 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tämän kasvisruokavalion voi liittää minkä tahansa muun treeniohjelman kanssa yhteen, eli silloin ostetaan erikseen tuo kasvisruokavalio ja esim. Bikini bootcampin pelkkä treeniohjelma.

Olen lähettänyt materiaalit sivuston tekijöille ja niiden pitäisi olla ostettavissa huomenna tai keskiviikkona. Vinkkailen vielä täällä kun kaikki on valmista. 🙂 Olen lisäämässä sivustolle myös muita uusia paketteja ja kerron niistäkin lisää myöhemmin. Jos teillä on toiveita/ideoita paketteja koskien niin otan mielellään niitä vastaan!

vaatteet: Adidas / Intersport Vaasa

kengät: Puma / Intersport Vaasa

kuvat: Riikka


11 Responses to “KIINTEYTYJÄN KASVISRUOKAVALIO”

  1. Nuppu sanoo:

    Vihdoinkin!! Kiitos! 🙂

  2. Aino sanoo:

    Kuulostaa hyvältä 🙂 Innolla odottelen muitakin paketteja!

  3. Sanna sanoo:

    Jee, tätä on odotettu! En malta odottaa, käyn heti ostamassa kun vinkkaat. 🙂

  4. Sofia sanoo:

    Moikka! Kiinteytyykö tällä ruokavaliolla myös ilman liikuntaa? Tällä hetkellä pitkässä liikuntakiellossa niin pohdin tälläistä. Sekä onko sielä erikseen esim 60kg ja vaikka 90kg ruokavaliot vai onko kaikilla sama?

    Ps, paras blogi ikinä!

  5. Sssss sanoo:

    Hei jes! Olen tässä viikon pohtinut ja eilen päätin ostaa yhden paketeista, mutta lykkäänkin itse ostamista sen verran, että näen uudet paketit myös!

  6. Aino sanoo:

    Jes ihan mahtavaa Aino! Ehdottomasti hommaan tuon kasvisruokavaliopaketin.

  7. veera sanoo:

    Moikka! Onko kasvisruokaversio jo saatavilla? =) Ainakaan nettikaupasta ei sellaista vaihtoehtoa löytynyt?

  8. V sanoo:

    Hei onko tää kasvisruokavalio semmonen mitä vegaanikin voi noudattaa? 🙂 Entä miten tuo painoluokka ruokavaliota ostaessa kannattas valita? Onks se nykyisen painon mukaan vai tavoitepainon mukaan? Nykyisen painon mukaan tuo painoluokka ois mulla nyt 60-70 kg, mutta tavoitepainon mukaan se ois 50-60 kg. Kumpi näistä kannattais siis valita?

    • ainorouhiainen sanoo:

      Moi! Osa ruoka-aineista on maito- tai kanamunatuotteita, eli vegaanille vaihtoehtoja ei ole ihan yhtä paljon kuin edellä mainittuja syöville, mutta ruokavalion noudattaminen onnistuu kyllä vegaaniltakin! 🙂 Kannattaa siis valita nykyisen painon mukaan ohjelma!

  9. kasvis sanoo:

    Hei!

    Pakko kysyä, tyhmänä tai ei, onko kyseessä siis kirja vai e-aineisto? 😀

Kommentoi