VAPPUBRUNSSI

Järjestin eilen brunssin meillä kotona. Kaksi kaveria Helsingistä on täällä viettelemässä vappua ja menossa häihin, joten oli hyvä sauma pistää jengi koolle ruokapöydän ääreen. Meitä oli yhteensä kolme pariskuntaa, ja kuuden henkilön ruokailu vaatii aina hieman valmisteluja, joten aloitin valmistelut jo torstaina leipomalla pizzaa ja minttusuklaisen raakakakun. Edellämainittujen lisäksi, tarjolla oli croisantteja, ruisleipää, karjalanpiirakoita munavoilla, mango-marjasalaatti, kreikkalaista jugurttia, smoothie, avocadotahnaa, lohta, kinkkua ja muita leivän päällysteitä. Brunssin hitti taisi olla aivan mielettömän herkulliset taateli-pekonikääreet, jotka on siis valmistettu niin että pekonin sisään kääritään tuore taateli ja kääreitä paistetaan 220 asteisessa uunissa n 10 minuuttia.

Jälkkäriksi oli jo edellä mainittua kakkua, vaniljaista raakasuklaata ja oli kaveri leiponut vielä ihan juustokakkuakin. Sopiva yhdistelmä terveellisiä juttuja ja ihan perus herkkuja. Yksi ruokailijoista on keliaakikko, joten kaikki muut paitsi leivät ja croisantit oli toteutettu gluteenittomasti. Olin myös varannut gluteenittomia bruschettoja Mä en nykyään edes tee pizzaa enää muulla, kuin kehittämälläni kaurareseptillä, joka löytyy täältä . :) Reseptiä lukiessa hoksasin, että unohdin öljyn kokonaan, mutta eipä vaikuttanut lopputulokseen!

Juomapuoli hoidettiin kuosiin tietysti mehupuristimen voimin. Ladoin ison kulhon täyteen hedelmiä ja vihanneksia ja niistä syntyi sekamehu sekä mimosoiden mehu. Niin kätevä tuo uusi Wittin Slowjuicer-mehupuristin, josta on luvassa ihan oma postauksensa myöhemmin!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA


17 Responses to “VAPPUBRUNSSI”

 1. Avatar Elli sanoo:

  Oi, onpas herkullisen näköinen brunssi! Itse tekemällä tosiaan saa melkein aina parasta vastinetta rahalleen. :) Täytyy testata tuota sun pizzapohjareseptiä!

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Joo todellakin saa, ja tosiaan paljon ruokaa, melko vähällä vaivalla. Kävin muuten Lidlissä ostoksilla kun täälläkin oli siitä paljon puhetta yhdessä tekstissä ja säästi pitkän pennin :D

 2. Avatar tintti sanoo:

  kylläpä on herkkullisen näköistä! tuollaisesta mehupuristimesta haaveilen ja yritän pitää silmät auki sit ku postaat siitä :)

 3. Avatar Eve sanoo:

  NAAAAAM!! :P Oi jospa oisin saanut olla mukana..

 4. Avatar Anu sanoo:

  Wau! Sun pizzapohjaa oon testannu ja tykkään! Mutta hieno vappubrunssi teillä oli!

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   kiitos, tuo pizza on kyllä melkein parempaa kuin vehnäpohjalla :)

 5. Avatar Linnea sanoo:

  Ihanalta näytti teidän brunssi, kyllä varmasti kelpasi herkutella! :)

  t. Linnea
  http://linnealisa.blogspot.fi/

 6. Avatar epe sanoo:

  Heippa!ihanalta näyttää kyllä:) onko mahdollista saada salaattiohjetta?olisi yks terveellinen herkku taas lisää valmistettavaksi:)
  kiitos kivasta tekstistä jälleen!!

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moi, kiitos! Se oli niinkin yksinkertainen kuin mustikoita, mansikoita ja mangonpaloja sekaisin kulhossa :) Ripottelin päälle hieman kookossokeria makeuttamaan, mutta ei ole välttämätön.

 7. Avatar Saara sanoo:

  Oisko mahdollista raakakakun ohjetta saada?

 8. Avatar Maija sanoo:

  Heippa Aino!
  Meillä oli tuparit viime viikonloppuna ja sain paljon ideoita tästä. Tein myös pitsaa ja raakakakkua. Innoissani kokeilin myös noita pekonitaateleita, mutta ei oikein meiän vieraisiin uponnu!! :D Mä ite tykkäsin, mutta jokainen tais syödä vaan yhden. :/ :D

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Aijaa, mun mielestä ne oli ihan tosi hyviä, mutta ehkä ne voi olla oudon makuisia jonkun mieleen. Kiva jos sait vinkkejä näistä! :)

Kommentoi