TUMMASTA VAALEAAN

Heippa! Postaaminen venyi tänään hieman myöhempään, sillä olen viettänyt päivän siskon vauvan ristiäisissä, joissa sain kunnian toimia vauvelin sylikummina. Aamun jumppien jälkeen, oli tunti aikaa ajaa kotiin, käydä suihkussa, laittautua ja olla pelipaikalla, joten pienellä kiireellä sai sykkiä heti kun jumpat oli hoidettu pois alta. En ole juurikaan pidellyt vauvoja sylissä, mutta hyvin meni koko tilaisuus ja olen ihan rakastunut tähän pieneen nyyttiin. Niin suloinen! :)

Koska aihe lähti jo muutenkin ihan väärille urille, jatketaan samalla linjalla. Aina välillä kysellään, miten olen saanut hiuksistani niin vaaleat ja ajattelin tänään kertoa hieman historiaa tästä projektista!

4147_196599885576_7353004_n_Fotor_Collage

Mulla on luonnostaan tosi vaaleat hiukset. Pienempänä ne melkein hohti, kun olivat niin valkeat. :) Teini iässä, jostain kumman typerästä syystä, aloin värjäämään, tai siis valkaisemaan hiuksiani entistä vaaleemmiksi. Kaikista varoitteluista huolimatta, kaverin kanssa siveltiin vetyperoksidit koko päähän (myös latvoihin), aina jos juurikasvua näkyi vähänkään. Voitte kuvitella miten kävi, sillä jossain vaiheessa tukka alkoi olla melkoista purkkaa ja katkeili kesken harjaamisen. Myös liian vähän energiaa ja ravintoaineita sisältävä ruokavalio teki tehtävänsä ja jossain vaiheessa ei ollut muuta mahdollisuutta kuin värjätä tummaksi ja laittaa pidennykset.

1930664_92262885576_2929_n

Olen kuullut usein, että mulle sopii tosi hyvin tumma tukka ja olen toki samaa mieltä itsekin. Viihdyin ruskean eri sävyissä useampia vuosia ja hiuksetkin alkoivat osoittaa parantumisen merkkejä. Puolitoista vuotta sitten, aloin miettimään paluuta vaaleaan ja siitä se sitten lähti. En siis ole missään vaiheessa vaalentanut koko päätä kerralla, vaan aloitin laittamalla vaalempia raitoja. Myönnetään, että alussa ajatus hitaasta projetkista tuntui tosi turhauttavalta ja olisi tehnyt mieli marssia kampaajalle ja sanoa, että tee musta blondi.

IMG_2834

välivaihe

Onneksi maltoin mieleni ja annoin tukan vaalentua asteittain, sillä nykyään hiukset ovat kuitenkin ihan hyvässä kunnossa siihen nähden, että lähtötilanne oli todella tumma. En tiedä mikä on alan ammattilaisten mielipide, mutta itse kehottaisin muuttamaan väriä asteittain.

Koko projektiin meni reilu vuosi ja tällä hetkellä väri on todella vaalea. Tein raidoituksen aina kampaajalla, mutta nykyään aina kun koen tarvetta, värjään ainoastaan juurikasvun kaupan väreillä. Tykkään enemmän hopeisen kylmään taittavista sävyistä, kuin kellertävästä/kultaisen vaaleasta väristä. Ruskeatukkasena taas suosin enemmän lämpimiä, kullan ja jopa punaisen eri sävyjä!

Mitäs sanotte, kumpi on parempi brunetti vai blondi?? =)


18 Responses to “TUMMASTA VAALEAAN”

 1. Avatar Sofia sanoo:

  Onko toi sun nykynen supervaalea siis sun luonnollinen väri? :) Molemmat sopii, tykkään kuitenkin enemmän tosta ruskeasta, koska ainakin kuvien perusteella saa hiuksesi näyttämään paksummilta, luonnollisemmilta ja terveemmiltä!

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Nykyään väri on tummempi, sellainen perus harmahtava :D hahah! Ruskeassa värissä hiukset kyllä näyttävät terveemmiltä!

 2. Avatar iida sanoo:

  Molemmat värit sopii sulle, mutta sun ihanat siniset silmät tulee paremmin esiin kun sulla on vaaleat hiukset. :)

 3. Avatar Maja sanoo:

  Minkälainen väri sä käytät? :) Tykkään kans enemmän hopeisista väreistä mutta melkein aina tulos on enemmän lilahtava.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Eniten oon käyttänyt l’oreal recital preference sävyä stockholm 10.21! Tykkään kovasti =)

 4. Avatar Janna sanoo:

  Sulle kyllä sopii molemmat tosi hyvin ja näyttää luonnolliselta! :)

 5. Avatar Tuija sanoo:

  Molemmissa on hyvät puolensa, ruskea sopii hyvin talveen ja vaalea kesään kun ei näytä sitten niin kalpealta, kesällä saa hieman rusketusta. Lisäksi vaaleat hiukset korostavat kauniisti sun silmiä. Itsellä ollut vaalennusprojektia useampaan otteeseen ja onpa kerran hiukset sitten katkenneet noin 20 senttiä. Nuori ja tyhmä.. no need to say more mutta todellakin tiedän mistä puhut! :-)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Onhan se juuri näin. Tummat näyttävät yleensä vähän parempikuntoisilta mutta vaaleat taas paremmat kesällä =)

 6. Avatar Anu sanoo:

  Vaaleat ehdottomasti ;)
  Lähes kaikille ihmisille sopii sen väriset hiukset kuin on luonnostaan. Itse olen lopettanut monta vuotta kestäneen värjäyskierteen, kun en ollut koskaan tyytyväinen lopputulokseen, toisin kuin nyt.
  Ja onnittelut kummitädille!

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Kiitos =) No mä kyllä itsekin tykkään enemmän vaaleasta loppujenlopuksi!

 7. Avatar R sanoo:

  molemmat passaa sulle kyllä tosi hyvin! itekkin oon melkein yhtä vaalea luonnostaan, kävin kokeilemassa punaisia hiuksia nelisen vuotta mutta sitten alko jo ärsyttää se ainainen värjääminen kun pienikin juurikasvu sai aikaan efektin että olis kalju raita jakauksen kohdalla.. : D no määhän en malttanut pitää tota operaatiota kovin pitkänä kampaajan varoituksista huolimatta. kolme värinpoistoa, viikko lepoa sellasella persikan värisellä päällä ja toiset kolme värinpoistoa. tukkahan kyllä sitten oli sen näkönenkin, ei tarvinnu moneen kuukauteen sen kummemmin laittaa hiuksia kun valmiiksi kauhea leijonanharja :DD ens kuussa projektista tulee vuosi täyteen ja mun latvat on edelleen aivan täyttä hamppua! eli todellakin suosittelen kaikille jotka vaan malttavat että tekee ton vaalentamisen hieman pidemmän kaavan kautta..

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Kiitti! Auts, voin kuvitella nuo hamput ton käsittelyn jälkeen. :D Mulla sillon aikoinaan hiukset olivat sellaista venyvää purkkaa kun ne olivat märät ja just katkeili vaan. Ihan järkyttävää! Paksut ja vahvat hiukset toki kestää paremmin käsittelyjä mutta tosiaan tuo pidempi kaava on ehkä vähän turvallisempi.

 8. Avatar hildasofia sanoo:

  Tuli vaan mieleen… Ootko ikinä tupakoinut vakituisesti? Millainen on suhteesi tupakkaan?

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   En ole koskaan tupakoinut vakituisesti, mutta olen kyllä kokeillut ja ns. ”juhlapolttanut”. Mulle tulee yleensä huono olo jo siitä jos vedän parit savut joten ei ole mun juttu kyllä yhtään :D

 9. Avatar Myy123 sanoo:

  Sulle sopisi hyvin otsis :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Kiitos, aina välillä harkitsen leikkaamista, mutta urheilu + otsis = ei niin hyvä combo :D

Kommentoi