Vastauksia kysymyksiinne

Heippa! Kiitos kysymyksistä. Niitä oli runsaat 30 kpl joten jaan vastauspostauksen kahteen osaan :) Tässä siis 15 ensimmäistä vastausta.
 
 1. Kuinka paljon ohjaaja saa palkkaa? Riippuu firmasta ja myös kaupungista. Uskon, että pääkaupunkiseudulla palkkaus on parempi kuin pienemmillä paikkakunnilla. Palkkaus voi olla joko kiinteä hinta, jolloin summa on yleensä n. 20-30 euroa (voi olla enemmänkin) per tunti. Toinen vaihtoehto on provisio palkkaus, kuten itselläni. Eli mulla on tietty pohjapalkka ja sitten saan jokaisesta osallistuvasta asiakkaasta provisiota. Tienaan 4 numeroisen summan pelkillä jumpilla kuukaudessa ja sen lisäksi teen myös personal trainerin töitä, sekä olen salimme ryhmäliikuntavastaava. Eli palkkani muodostuu eri työtehtävistä. Eri saleilla ja ohjaajilla on varmasti erilaiset palkkasysteemit, joten en voi sanoa mitään tiettyä summaa valitettavasti :)
 2. Miten työpäivä koostuu kun ei jumppia varmaan 8h päivässä voi ohjata?:D Oma työpäiväni muodostuu erilaisista tehtävistä. Normaaliin työpäivääni kuuluu muutama PT-ohjaus, 2-3 tuntia jumppia ja sitten toimistohommia, kuten treenisuunnitelmien ja ravinto-ohjelmien suunnittelua ja töitä liittyen ryhmäliikuntavastaavan työhöni. Teen töitä myös kotoa käsin.
 3. Tuleeko ylikuntoa? Henkilökohtaisesti en ole kokenut ylikuntoa. Tällaisessa työssä pitää olla ravinto- ja lepopuoli kunnossa ja pitää huolta palautumisesta, jotta jaksaa treenata paljon. Uskon että tällä alalla on varmasti paljon sellaisia jotka ovat vetäneet itsensä loppuun fyysisesti tai henkisesti. Olen monesti maininnut että aikaisempi kilpa-urheilu tausta on auttanut siihen että jaksan paljon. Olen urheillut pienestä pitäen useita tunteja päivässä.
 4. Mitä jos olo tuntuu flunssaiselta pitääkö ohjaukset perua? Jos ohjaaja on sairaana meillä toimii sairasloma vastaava, joka hoitaa tunneille tuuraajan. Tunteja ei siis peruta, ainoastaan hätätapauksissa. Minä olen itse meidän sairasloma vastaava, eli hoidan tuurajat omillekin tunneille jos olen sairaana :D 
 5. oletko käynyt jonkun ryhmäliikunnan ohjauskurssin? Olen käynyt erilaisia koulutuksia ja kursseja liittyen ohjaukseen. Paras koulutus on kuitenkin ollut kokemus ja itse ohjaaminen.
 6. jännittikö ensimmäiset tunnit paljon? Jännitti! Olin nuorempana todella ujo ja jännäsin aika paljon ennen ohjauksia. Kokemuksen karttuessa jännitys helpottui ja nykyään kaikki menee ihan rutiinilla ilman jännitystä :)  Joskus, jos on vaikka uusien LesMills ohjelmien lanseeraukset niin silloin jännittää hieman, että kuinka ensimmäinen ohjaus menee ja että muistaa koreografiat.
 7. Milloin jännitys lakkasi? En muista tarkalleen että koska, mutta varmaan ihan ensimmäisen ohjausvuoden aikana alkoi helpottaa :)
 8. Kuinka vanha olit kun aloit vetämään tunteja ja mikä on mielestäsi paras ikä aloittaa? Olin itse 20-vuotias kun aloitin. En osaa sanoa mitään tiettyä ikää, kun kaikki olemme erilaisia. Toiset ovat valmiita jo nuorena ja toiset tarvitsevat hieman varmuutta ja ikää ennen kuin sopivat ohjaajaksi.
 9. Miten vaikeaa on Lesmills koreografioiden opettelu ja kauan siihen menee? Itselleni se on nykyään aika helppoa. Opin ohjelmat todella nopeasti ja opettelenkin ne usein samana päivänä kun ensimmäinen ohjaus on, se tapa sopii parhaiten minulle. Alussa opettelu vaati enemmän aikaa, mutta sekin nopeutuu ja helpottuu kokemuksen mukana :)
 10. Kuinka nopeasti oppii ennakoimaan ja puhumaan mikkiin? Riippuu ihan henkilöstä. Toiset ovat luotuja hommaan ja toiset tarvitsevat harjoitusta ennen kuin alkaa sujua. Omalla kohdalla aikasempi aerobic/voimistelu-ura auttoi tässä, kun olin tottunut esiintymään ja liikkumaan musiikin mukana. Ohjaaminen onkin paljon haastavampaa kuin voisi kuvitella. Samaan aikaan pitää olla monta asiaa hanskassa :) Paras tapa harjoitella ennakointia on vain ohjata,ohjata ja ohjata.
 11. Kauan meni, että löysit oman ohjaajapersoonasi? Meni varmaan se ensimmäinen vuosi. Alussa en uskaltanut antaa itsestäni ihan kaikkea mitä halusin. Itsevarmuuden vahvistuessa aloin uskaltaa olla enemmän sellainen ohjaaja kuin haluan olla, eli kauhee natsi. . . no ei vaiskaan :D 
 12. Miten suhtautua negatiiviseen palautteeseen, entä positiiviseen? Negatiivinen palaute kannattaa aina ottaa rakentavana palautteena eikä loukkaantua. Palautteiden avulla pystyy kehittää itseänsä ja tulla paremmaksi. Tietysti palautteessa täytyy olla jotain järkevää kritiikkiä mukana. En ole saanut kovinkaan paljon negatiivista palautetta, ainoastaan musiikin volumetasoista on joskus tullut sanomista. Positiivisesta palautteesta tulee aina todella hyvä mieli ja olenkin kiitollinen kun saan niin paljon posii palautetta :)
 13. Mistä keksiä uusia tai ennemminkin ”uusia” liikkeitä/variaatioita? Hmmm vaikea kysymys. Yritän aina keksiä jotain uutta..eli jostain vanhasta liikkeestä kehitän jollain tavalla uuden version. Ideat vain tulevat jostain, myös kokemuksen kautta liikepankki laajenee ja keksii nopeammin uusia variaatioita.
 14. Olisiko heittää esim. joitain sivustoja linkkejä mistä ideoita? Itse selailen paljon youtubea, instagramia ja erilaisia urheilulehtiä, joista haen inspiraatiota omille tunneilleni.
 15. Mitä sä puhelet ryhmän edessä(ennen tuntia/tunnin jälkeen)? Oletko hiljaa vai puhutko?Oletko niitä jotka kertoo omia asioitaan vai niitä, jotka puhuu vain jumppaan liittyvää? En jaarittele paljoakaan. Sanon moikat ja kerron mikä tunti kysessä ja hieman faktaa tunnista jos tarve ja sitten aloitetaan! Itse en hirveästi perusta sellaisesta diipadaapailusta, että kerrotaan kaiken maailman tarinoita itsestään. Mielestäni se vie vain aikaa treenistä. Kun treenataan niin sillon treenataan! Joskus saatan toki höpistä enemmänkin jos tulee sopiva hetki esim tunnin lopussa :)

IMG_4426Jatkuu….


11 Responses to “Vastauksia kysymyksiinne”

 1. Avatar Nimetön sanoo:

  Toivottavasti vastaisit tähän kommenttiin. Oon ite 18 ja eilen mulla alko omat ohjaukset. Piän 3 eri tuntia, jotka kaikki suunnittelen itse. Omasta mielestäni sain ihmeen hyvät ohjelmat kasaan, ottaen huomioon etten oo ikinä ennen ohjannu tai suunnitellu mitään. Lisäks sain hyvää palautettaki! Mutta oliha siinä vaikka mitä juttuja mitkä ei menny iha nappii. Ennakointi, puhe, sanat sekasi yms.. Lisäks mua jännitti aivan törkeesti. Oon luonteeltani aika hiljanen, enkä oo tottunu oleen ”keskipisteenä”, mutta silti tykkäsin ohjaamisesta kyllä tosi paljo! Mitä alottelijan kannattaa ottaa huomioon ohjauksessa ja ohjelmia suunnitellessa, kestääkö kauan että kehittyy ohjaajana? Ja onko helpompi tehä ite omat ohjelmat vai alottaa LM tunneista tai muista valmiiks tehdyistä?

 2. Avatar Lotta sanoo:

  Tykkään niin paljon tästä sun blogista, ihanan innostava! <3
  Olisko sulla vinkata jotain muitakin blogeja, lähinnä siis jumppaohjaajien blogeja? :) Voisitko tehdä vaikka sellaisen blogipostauksen jossa esittelet vaikka jotain blogeja joita itse luet? Olisi tosi kiva :)

  • Avatar ainor sanoo:

   Kiitos ihana :) Anumaaria jos tuossa linkkailikin pari blogia joita voit käydä katsomassa. Olen joskus kirjoitellut postauksen blogeista joita lueskelen, mutta jossain vaiheessa voisin tehdä uuden päivitetyn listan :)

 3. Avatar Anumaaria sanoo:

  Mä voisin vinkata kaksi blogia: http://todayimunstoppable.fitfashion.fi/ ja http://janna-ki.blogspot.fi/. Kumpikin jumppaohjaajien blogeja. :)

 4. Avatar Viola sanoo:

  Sulla on ihanan inspiroiva blogi ja oot ihan mieletön ohjaaja. Joka kerta kun henkihieverissä puuskutan menemään ihmettelen, että miten sä pystyt puhumaan niin tasaisella äänellä siihen mikkiin, vaikka vedät treeniä samalla ihan täysiä!:D En oo missään kaupungissa/salilla törmännyt samaan! Hah:D Mutta joo nyt mun kysymykseen. Olen siis 20 vuotias tytteli, hoikka ruumiinrakenteeltani ja paino minulla on yleisesti helppo pitää hallinassa , mutta kun lihoan, tulee kaikki kilot mahaan! Kesän jälkeen on siis kertynyt ylimääräistä rasvaa mistä haluaisin eroon ja mahdollisimman nopeasti! Mikä sinusta on paras tapa hankkia, sekä ”ylläpitää” timmiä vatsaa? Tuntuu, että maha on mulla aina se mistä näkyy jos on vähänkin ollut ”lomalla” ja nyt kesän jälkeen (kröhöm 4kk salivapaan jälkeen) olis tosiaan vähän kiristettävää!:D

  Kiitos vastauksesta jo etukäteen !:)

  • Avatar ainor sanoo:

   Hehe, kiitos paljon! Mulla on aika hyvä kunto niin en hengästy ihan pienestä :) paljon treeniä takana!

   Toisilla ihmisillä kerääntyy kilot vatsaan, toisilla reisiin ja pakaroihin, eli sekin on yksilöllistä. Mutta paras tapa päästä eroon ylimääräisistä rasvoista on harrastaa monipuolista liikuntaa ja syödä hyvin. Jos selaat pari postausta taaksepäin niin olen juuri kirjoitellut hyvästä tavasta syödä ja se sopii myös tällaiseen projektiin. Myös syvien lihaksien treenaaminen on tärkeää. Poikittaisen vatsalihaksen tehtävä on juurikin vetää vatsaa sisään jolloin vatsa pysyy litteänä :)

 5. Avatar henu sanoo:

  mä tarviisin treenin ja ruokailun yhdistämiseen neuvoja. syön töissä päivällä klo 11.30 lounaan, ja klo 14 välipalaksi yleensä rahkaa. tulen töistä kotiin klo 17 ja viim. klo 18 lähden treenaamaan. mitä kannattaisi syödä ennen treeniä?

  • Avatar ainor sanoo:

   Selaile pari postausta taaksepäin, siellä löytyy ohjeita ja vinkkejä. Eli syyskuun haaste ja ensimmäisen viikon teema. :)

 6. Avatar Anitta sanoo:

  Miksi minulla on

  • Avatar Anitta sanoo:

   Miksi minulla on kunto vieläkin huono?
   Olen käynyt jumissa 2014-20 15 asti.
   Kunto ei ole vielä yhtään kohentunut.

Kommentoi