IN / OUT

Terveys ja urheilukulttuurissa pyörii myös ilmiöitä jotka on hetken pinnalla ja sitten tulee uus juttu joka on IN. Tällä hetkellä asioita jotka mielestäni on ..

IN:

  • proteiini
  • rasva
  • terveys
  • kovatehoinen treenaaminen (crossfit yms)
  • kuntosali

OUT:

  • hiilihydraatit
  • suomalaiset ravitsemussuositukset (ruokaympyrä) 😀
  • vehnä
  • rasvan ”pelko”
  • pikadieetit
  • body&mind
Mielestäni proteiinihehkutus alkaa mennä jo vähän överiksi ja suurin osa ihmisistä nielee nämä median kikat ja jekut. On proteiinirahkaa, proteiinijugurttia, proteiinimaitoa, proteiinipullaa, proteiinisitä ja tätä. Todellisuudessa suurimmassa osassa normaaliin tuotteeseen esim. jugurttiin on vaan nostettu proteiinipitoisuutta ja siellä on edelleen ne samat sokerit ja lisäaineet seassa. 
Kannattaa lukea tuoteselosteita ennen kuin tuhlaa rahansa näihin kuratuotteisiin 😉 
Valion ”uusi” proteiinirahka/jugurtti maksaa varmasti enemmän kuin tavallinen maustamaton rahka. Samalla hinnalla voi siis ostaa maitorahkaa/luonnonjugurttia/turkkilaistajugurttia ja heittää itse tuoreita marjoja sekaan.
Lisäksi myös liiallinen proteiinin saanti voi ”lihottaa” ihan samalla tavalla kuin hiilarit tai rasva. Muutenkin kannattaa valmistaa ravintonsa itse niin alusta ja niin pitkälle kuin mahdollista silloin tietää ainakin mitä suuhunsa laittaa. Jos ostaa valmisteita kaupasta niin ostaa ne mahdollisimman luonnolisessa muodossa.
1 g proteiinia sisältää 4 kcal
1 g hiilaria sisältää 4 kcal
Hyvä puoli on se että ihmiset ovat oppineet syömään tarpeeksi proteiinia joka pitää kylläisenä ja verensokerin tasaisena, jolloin turhat sokerit ja hiilarit jää helpommin pois. 
Proteiinin syönti ja saanti on tärkeää mutta liika on liikaa. 
Toinen asia mikä on mielestäni nykyään isosti pinnalla on TERVEYS
Ihmiset ovat oppineet syömään monipuolisesti ja urheilemaan enemmän. Nopeat kropankiduttajapikadieetit alkaa olla unholassa, luojan kiitos. Tuntuu että ainakin mun ympärillä kaikki syövät nykyään tosi terveellisesti ja monipuolisesti laadukasta ravintoa. Kuntosalitreeni on tosi pop johtuneeko osittain ”jutta ja superidieetit” – ilmiöstä en tiedä, mutta nämähän on ainoastaan positiivisia asioita, peukku ylös! 🙂
Siinä kannanottoa muutamaan in/out ilmiöön, jatketaan näistä myöhemmin..
Nyt Ladylle Spinning-Bodypump 75′ setti ja päivä käyntiin.

6 Responses to “IN / OUT”

  1. HH sanoo:

    Itekin oon huomannut just ton proteiini ja kuntosali-jutun! Tuntuu, että kaikki käy nyk salilla 😀 Ja sulla on ihana blogi! Oon vasta muutaman pvän lukenu, mutta on noussu jo melkein listan kärkeen 🙂

  2. Anonymous sanoo:

    Pakko tunnustaa itsekin… Menin lankaan noiden valion uutuus proteiinijogurttien kans. Ei se ees maistu läheskään niin hyvälle ku ite tehty rahka-banaani-mansikka-manteli combo! P.S. KIITOS mielettömästä blogista 🙂 omat elämäntavatkin on muuttuneet jatkuvasta ja väsyttävästä jojoilusta terveelliseen ja tasapainoiseen suuntaan. Keep on goin’ !!

  3. Aino sanoo:

    Kiitos molemmille! Mahtavaa jos olen voinut vaikuttaa jonkun elämään positiivisesti 🙂

  4. Disa sanoo:

    Pakko sanoa että tosi hyvää tekstiä taas Aino! :)Terveys on munki mielestä todellaki ”muodissa” joka on ihan huippujuttu. Tuntu että vielä hetki sitten ihailtiin esim mainoskuvissa sitä kuihtunutta mallityttöä jolla on rööki suussa ja hiukset sekasin jne, hyi 😀 Nykyään taas blogeissa näkyy paljon tällasia ”fitspiration” kuvia joissa ihaillaan urheilullisuutta, terveyttä jne. Paljon parempi näin!

  5. Aino sanoo:

    Totta! Strong is the new skinny 🙂

  6. Michaela sanoo:

    Tack för en bra text Aino, jag håller helt med! Intressant ämne det här… 🙂

Kommentoi