Vastauksia Varsågod!

Hei mistä kaupasta ostit tota kalavalmis loimulohifileetä? :)

V: Ostin SALEsta mutta melkein kaikista kaupoista löytyy joko liha/kalatiskiltä tai sitten sieltä hyllyiltä. 

Sori, että laitan tähän tähän aivan täysin kuulumattoman kysymyksen ;) mutta mietin mikä on se keskustan lady linen periaate sen infrapunasaunan suhteen. Olen siis käynyt siinä kaverin kanssa muutamaan otteeseen jättäen näkökykyni pukuhuoneeseen (silmälasit), kaveri on käynyt kyseisellä salilla vuosia ja todnäk käyttänyt kyseistä saunaakin saman verran. Mentiin siis suoraan pukuhuoneelta saunaan niin kuin näytti menevän ne muutkin tyypit, jotka samanaikaisesti sinne saunaan tulivat. Nyt viime viikolla menin sinne kuitenkin yksin ja näkökykyni oli mukana – ja siellähän se seisoi kissankorkusin kirjaimin ohjeissa, että pitäisi mennä suihkun kautta. Onko siis oikeasti näin? Onko siitä ollut nyt jotain hirmuista haittaa, että me ja todella moni muu ei näytä noudattavan kyseistä ohjetta. Vaihdan toki oman käyttäytymiseni tästä eteenpäin toisenlaiseksi ;)
V: Saunaan pitäisi mennä puhtaana ja kuivana, koska infrapunasaunamme voi ”hajota” jos sinne menee litimärkänä. Eli paras tapa on mennä lämpimään suihkuun, kuivata kroppa ja hypätä lauteille. Jos on jo valmiiksi ihan puhdas (ei ole treenannut) niin en näe syytä miksei saunaan voisi mennä suoraan.

Hei mitä urheilurintsikoita sä käytät yleensä? Mulla on jotenkin ihan hirveen vaikee löytää oikeesti hyvä liivejä. Vaikka varustus onkin iha mitätön, niin silti ärsyttää jos ei oo kunnon tukea. Oisko sulla jotain hyvää merkkiä suositella? Ja käyttö tosiaan on pomppimista ja hyppimistä (juoksua, steppiä, attackia jnejne..) 
V: Tällähetkellä käytän NIKEN alustoppeja, joskus kun omasin suuremman rintavarustuksen niin käytin tukevampia shockabsorbereita, ne ovat tosi hyviä ja löytyy eri tasoja 1-4. 4 taso sopii juuri lajeihin missä hypitään ja juostaan! Näitä myydään urheiluliikkeissä —> http://www.shockabsorber.fi/

Hei Aino! Ajattelin ensin lähettää sähköpostia, mutta sitten ajattelin että omasta kysymyksestäni saattaa olla apua muillekin. Mun tekis mieli juosta puolimaraton syyskuussa Tukholmassa, vaikken ole koskaan sillä lailla juossut, lähinnä siis epämääräisiä muutaman kilometrin lenkkejä koiran kanssa. Luuletko/uskotko, että esim tällä http://kuntoplus.fi/liikuntasuunnitelma/nollasta-puolimaratonille ohjelmalla jaksaisin juosta puolikkaan syksyllä? Kiitos :) 
V: Hei. Lukaisin ohjelman aika nopeasti läpi ja se näytti ihan järkevältä, katsoin vain alkupään viikot läpi koska niitä oli niin paljon. Treenien kestot oli aika lyhyitä mutta se sopii hyvin alkuvaiheessa etenkin jos ei ole aikaisempaa urheilutaustaa. Ihan varmasti selviät puolikkaasta jos vaan jaksat pysyä suunnitelmassa ja harjoitella ahkerasti! Tsemppiä!

Oletko sä tässä kuvassa? Huima bodari nainen oot! ei vaiteskaan, hyvässä kunnossa :)
V: Minähän se kuvassa, kunnon lihaskimppu hahah :D Valotus tekee ihmeitä ;)

Hejsan Aino! Tack för en inspirerande blogg ! :) Skulle du kunna tipsa om bra sidor på internet där man kan köpa träningskläder och skor? Det börjar bli vår och dags att uppdatera träningsgarderoben :)
V: Hej! Jag svarar på finska hoppas det är ok :) En yleensä osta urheiluvaatteita netistä koska löydän yleensä mieluisat ihan urheiluliikkeistä! Muutaman kerran oon tilannut nelly.comista mutta sielläkään ei ole kovin suuria valikoimia. Ehkä joku lukija joka on tilannut netistä voi tipsata?!?

Välillä mä ihmettelen, että miten jumppaohjaajat jaksaa vetää jumppia monta tuntia päivässä ja monta päivää putkeen! Ite oon jo yhdenkin jumppatunnin jälkeen ihan naatti :) Kuinka sitä siis jaksaa??
V: Arvatkaa kuinka monta kertaa elämässäni oon kuullut tän kysymyksen?! :D 
Keho tottuu suuriin treenimääriin, olen myös kilpa-urheillut pienestä pitäen joten oon treenannut suuria määriä koko elämäni! Lisäksi kovatehoiset tunnit ei ole mulle niin kovia kun sellaiselle joka ei oo treenannut paljoa. Tämän takia jaksan vetää useita rankkoja tunteja putkeen!

paljonko maksaa toi unilääke:)?
V: ”nuku rauhallisesti” pilleripaketti maksoi jotain 13-15 e apteekissa

Heh, miks ihmeessä sulla on kolmet valkoset pitkävartiset Converset?
V: Niitä on vaan kerääntynyt vuosien aikana, valkoiset likaantuu helposti ja jossain vaiheessa tarvitaan aina uudet :)

Kaksi kysymystä: 1. Kiitos sinun olen myös jäänyt koukkuun Lidl:in kreikkalaiseen jugurttiin hunajan ja cashewpähkinöiden kanssa. Mitä muuta suosittelet, että vois ostaa Lidlistä? Onko siellä muita ”aarteita”? 2. Tuntuu siltä, että kun kunnon treenikausi on päällä (siis ei mitään överiä, että vetäis monta jumppaa tai lenkkiä per päivä, vaan 3 lihaskuntotreeniä + 2-3 jumppaa/lenkkiä per viikko) niin ehtii mennä pari viikkoa ja flunssa iskee… Miten saisi vastustuskyvystä vahvemman? Haluaisin kehittyä ja saada niitä tuloksia, mutta on vaikea mennä mukavuusalueen ulkopuolelle kun flunssa aina tulee parin viikon rehkimisen jälkeen. 
V: 1. Muita aarteita en ole vielä LIDListä bongannut, kerron kyllä jos sellaisia tulee vastaan! 2. Syömällä monipuolisesti, nukkumalla riittävästi vastustuskyky pysyy parempana. Kookosöljyssä on runsaasti lauriinihappoa joka parantaa vastustuskykyä..Myös inkiväärin on ”todettu” auttavan flunssaa vastaan. Onhan näitä muitakin luontaistuotteita joita voi kokeilla, en sitten tiedä auttaako ne oikeesti :) 

semmonen kysymys on tässä joku aika sitten tullut mieleen, että kun oot sanonu että opiskelit pajulahdessa liikunnanohjaajaksi, niin minkä takia sulla jäi nämä opiskelut sitten suorittamatta loppuun vaikka ala ol täysin sitä mitä haluat tehdä? :)
V: Sanoppa muuta :D Olin nuori ja tyhmä! .. Päätin yhtäkkiä kesken koulun muuttaa espanjaan matkaoppaaksi! Tulipahan sekin koettua ja ainakin huomasin siellä että liikunta on se minkä parissa haluan työskennellä. 

Hei, kyselisin niistä sun pidennyksistä et onks ne klipsit ja mistä tilattu? :) 
V: Ne on 50 cm sinetit, tilattu osoitteesta http://www.rapunzelofsweden.fi/

Hei Aino, eihän tuo liike kuulu Bodyattackiin kun sun jalka nousee noin ylös?! Liehuponnarille pisteet :-P
V: Kuvat on enemmänkin fiiliskuvia, eikä niin tarkkaan lesmillsin sääntöjen mukaan :)

Mä oon miettinyt sellasta juttua, kun viimeksi kun kävin bodycombatissa (tänään) kaloreita kului sykemittarin mukaan 241, ja oon asettanut maksimisykkeeksi 198 laskukaavan mukaan. Aiemmin, kun maksimisyke oli asetettu pienemmäksi (en muista minkä verran se oli) kaloreita kului combatissa parhaimmillaan 433. Pidän siis huvikseni kirjaa jumpistani. Mietin vaan, että kumpihan noista kalorikulutuksista pitää enemmän paikkansa minun kohdallani? Bodycombat-esitteen mukaan kulutus on jotain 700 kcal luokkaa, mutta jos oma kulutukseni on tuota n. 250 kcal luokkaa, niin sehän on todella kaukana tuosta 700:sta. En myöskään tiedä oikeaa leposykettäni, joten sen olen asettanut sykemittariin muistaakseni 60:ksi… Ärsyttää vain kun ei tiedä paljonko niitä kaloreita oikeasti kuluu, että voinko oikeasti luottaa siihen mitä sykemittarini väittää? :D 
V: Kun maksimisykkeesi asetettu alhaisemmaksi niin sykekello laski että treenasit enemmän lähellä maksimia eli ns. kovempaa ja kalorinkulutus oli suurempi. Sykemittarit laskee kalorit juuri sykkeen mukaan, mitä korkeempi syke sitä suurempi kulutus. Näihin ei kannata ihan sokeana uskoa, ne on enemmän suuntaa antavia. Lisäksi kalorinkulutukseen vaikuttaa paino, eli painavempi ihminen kuluttaa enemmän koska on suurempi massa liikutettavana. Lesmillsin 700 kcal on kyllä aika yläkanttiin. Sanoisin että normi 60-kiloinen nainen kuluttaa n 400-500 kcal combatissa jos tekniikat on kunnossa. 

Mistä löytyy hyvä hieroja vaasassa?:)
V: Keskustan LadyLineltä tietenkin!

Voiko sun mielestä lihaskuntoa kehittää hyvin myös kotona? Käykö esim. omalla painolla tehtävät liikkeet, esim. ojentaja- ja etunojapunnerrukset, lankut, kylkiliikkeet, kyykyt, erilaiset vatsa(/pilates)harjotukset hyvin lihaskuntoa kehittämään, jos tietysti nostaa määriä säännöllisin väliajoin? Omistan myös käsipainot, joilla olen tehnyt hauista, vipunnostoja, pystysoutua jne :) Teen kotona sen takia, koska olen nuori opiskelija, joten rahaa ei hirmusesti ole, lisäksi lähin sali on melko kaukana ja kotona voi treenata lähes milloin vain!
V:Voi tottakai! omaa kehoa käyttämällä voi tehdä hyviä liikkeitä ( esim ne joita mainitsit) ja painojen avulla vain mielikuvitus on rajana! Käy esim 15-20 min hölkällä ulkona ja tee päälle kokonaisvaltainen lihaskuntoharjoitus kotona. Voisin tehdä postauksen kotitreenistä kunhan kerkiääään..

Hei, Osaatko neuvoa kuinka pääsisin kotikonstein eroon synnytyksen jälkeisestä ”mahapussista”? Eli miten kannattaisi treenata että alamahasta saisi timmin? :) 
V: Laihduttamalla ylimääräiset rasvakilot pois –> ruokavalio ja treenaamalla keskivartalon vahvaksi. Poikittaista vastalihasta eli syvää vatsalihasta treenaamalla vatsa ei ”pömpötä”  ulospäin yhtä paljon. Netti on pullollaan erilaisia keskivartaloharjoituksia ja voisin tosiaan laittaa postauksen hyvästä koti treenista!

Heippa! Olen tässä viimeaikoina alkanut haaveilemaan spinning-ohjaajan ’urasta’. Olen kuitenkin harrastanut spinningiä säännöllisesti vasta reilun puolen vuoden ajan (väh. 3krt viikossa), sitä ennen epäsäännöllisemmin ja lähinnä perustunneilla. Oon kuitenkin koko lyhyen ikäni urheillut aina ja olen tosi hyvässä kunnossa. Luuletko että tällänen ”lyhyt” spinukokemus on este ohjaamiselle? Tekniikka ja sun muut on kyllä hallussa, ja tuntuu että olisin sisäpyöräilyä harrastanut koko ikäni:) Ja sulla on tosi kiva, inspaava blogi:))

V: En usko että lyhyt kokemus on este. Ilmottaudut vaan spinningohjaaja kurssille. Ei ne päästä sua läpi jos susta ei siihen ole :)No Responses to “Vastauksia Varsågod!”

 1. Avatar Jenny sanoo:

  Tipsiä tipsiä: netistä oon tilaillut treenivaatteita suoraan Niken sivuilta Nike.com. Hinnat on tosin samaa luokkaa kuin Suomen kaupoissa, mutta valikoima laajempi. Extrana tuunausmahdollisuus juoksutossuihin, joita tosin ei vielä ole tullut tilattua lähinnä hintansa takia! Toimitus todella nopeaa, paketti tuli perille parissa päivässä, kuriiri toi ovelle.Toinen paikka Startfitness.com josta löytyy erityisesti juoksukamaa, miksei jumpassakin voi käyttää. Hinnat edullisempia kuin Suomessa ja tosi hyvät alet! Toimitus noin viikossa Postiin. Suosittelen!!Ps. Aino, Conversen tossuja voi myös pestä pesukoneessa ja taas ovat kuin uudet :)

  • Avatar Aino sanoo:

   Loistavaa, kiitos!Consseja on kyllä tullu pestyä koneessa mut sen jälkeen kun niillä on dallannu 3 päivää kurafestareilla ei paljon pesut auta :D

 2. Avatar Anonymous sanoo:

  Ihana Aino, kerro pian vinkit miten saa tuollaisen ihanan masun ku sulla!! :)Täällä ootetaan vinkkejä jo kuumeisesti….

 3. Avatar Anonymous sanoo:

  Tätähän ei saisi kysyä naiselta, mutta kysyn kuitenkin :) eli paljonko painat? Sulla on varmaan tuota lihasmassaa sen verran, että se vaikuttaa painoon (painaa enemmän kuin rasva)?

 4. Avatar Anonymous sanoo:

  Kaipaisin myös vinkkejä kotona treenaamiseen! Mitkä liikkeet vahvistaa hyvin esim. sisäreisiä? Treenaan n.10 kertaa viikossa, niin kannattaako sun mielestä lihaskuntoa tehä kotona vielä treenien päälle joka päivä, vai voiko lihakset rasittua liikaa siitä, jos ne ei saa yhtään lepopäivää? Sulla on ihanan inspiroiva blogi!:)

 5. Avatar M sanoo:

  Mä käytän kanssa Niken alustoppeja ja voin suositella. Shockabsorberit olis ilmeisesti laadukkaat, mutta jostain syystä mikään malli ei istu mun päälle, ei nouse tarpeeksi ylös kainalossa. Jos teet postauksen kotijumpasta, toivoisin jotain kivoja punnerrus-, lankku-, ja vatsalihasliikevariaatioita. Itsellä alkaa kekseliäisyys loppumaan. :)

Kommentoi