VastausPostausPart 1


Anonyymi
Kiitos erinomaisesta blogistasi!:) 

Miten suhtaudut (kuntosalilla) pakonomaisesti treenaavaan kuntoilijaan, mikäli hän näyttää normaalipainoiselta, eikä hänen treenaamisensa taustalla näyttäisi olevan esimerkiksi anoreksia? Onko salin henkilökunnalla tai muilla asiakkailla mielestäsi oikeus/velvollisuus puuttua asiaan? Entä mitä luulet asiakkaan itse ajattelevan; mahtaako hän tiedostaa riippuvuutensa ja minkä luulet motivoivan häntä liikkumaan päivässä tuntikausia
VASTAUS: Välillä tällaisia tapauksia tunnistaa, meillä on tottakai oikeus ja velvollisuus mainita asiasta asiakkaalle oli hän sitten alipainoinen tai ihan normaali, mutta lain mukaan emme voi kieltää häntä tulemasta treenaamaan. Jos henkilö on alaikäinen otamme yleensä yhteyttä vanhempiin joilla on sitten suurempi valta vaikuttaa 🙂 Motivoinnin takana voi olla monia juttuja, usein tälläinen sairaalloinen treenaaminen on kuitenkin yksinkertaisesti pakkomielle. Luullaan että koko elämä kaatuu jos treenit jää välistä tms.. :/ Uskon että monet tiedostaa asian mutta ei tavallaan halua uskoa sitä!

saara
Hei noista peräkkäisistä jumpista kysyisin ihan yleisesti että mitkä sun mielestä sopii perättäin vedettäväksi esim WSCllä jos spinn-pumpia ei oteta lukuun?:)
VASTAUS: Hei Saara! WSC:llä on aika paljon tunteja joten jos nyt ihan muutamista ottaisin esimerkin niin esim Bodypump sekä Core on ihan sopiva rankempien tuntien jälkeen (step,attack,combat..)  


Anonyymi
Voisitko näyttää miltä vatsasi näyttää?
VASTAUS: hahaha voi ei 😀 no tää oli niin erikoinen kysymys että kai mun on pakko! 

yökkärit 😀
Mikä on ehdoton lemppariruokasi? Entä lempiliikuntalajisi? Kauanko olet tehnyt nykyistä työtäsi ja mikä sai sinut päätymään kyseiseen ammattiin/työhön? Mikä on suurin unelmasi? Mitä ilman et voisi elää? Parhaat kengät liikuntaa varten?

VASTAUS: Lempiruoka varmaankin niinkin omaperäinen kuin TORTILLAT! Uutena haastajana Sushi, jota opin syömään viime keväänä PT-koulutuksen aikana ja nyt vihdoinkin vaasaan on tullut sushiravintoloita. Lemppariliikunta on nuo jumpat ja niistä on ihan tosi vaikee valita suosikkia! Olen työskennellyt LadyLinellä vuodesta 2006 ja ihan alunperin olin itse jäsen Ladylla, joten sitäkautta aloitin työskentelemään ( kävin kysymyässä pääseekö töihin), suurin unelma on voittaa lotossa! haha! En voisi elää ilman urheilua,poikaystävääni enkä ilman ystäviä! Parhaat kengät liikuntaan on ehdottomasti Asicsen NIMBUS lenkkarit! 
  1. Anonyymi
  2. Minkälaisilla keskisykkeillä sinun mielestä kannattaa tehdä esim. Step ja Attack tunnit? Koska tietää että tekee liian lujaa ne ja kannattaa himmata…Ja kuinka helposti menee ylikuntoon jos käy monesti viikossa näillä tunneilla.? ja btw kiitos mahtavavista salitunneista!
  3. VASTAUS: Vaikea sanoa mitää tiettyä sykettä koska kaikilla on omat sykealueet joiden mukaan treeni määräytyy. Stepissä ja attackissa tarkoitus on nostaa syke ylös joten en sanoisi että sykkeesi voi nousta liian ylös. Ehkä jos ihan alussa on jo ihan puhki, silloin kannattaa himmailla sen verran että jaksaa tunnin loppuun asti! Ylikuntoon ei nyt kovin helposti ”pääse” ellei treenaa ihan överisti ja samalla syö huonosti. Sanoisin että step/attack/combat tunneilla 3x viikossa on maximi per tunti. tietenkin kannattaa tehdä muutakin treeniä kuin vain kovatehoista! 
  4. Anonyymi
  5. Silloin, kun aloittelin Lady Linella käymistä, tosi moni ohjaaja sanoi, että minkä kuntoinen ihminen tahansa voi tulla mille tahansa tunnille. Oletko samaa mieltä? Ja jos niin miten sitä ”kuolemaa” voisi vähentää esimerkiksi stepissä tai attackissä? Ainakin kuvittelen, että sellainen ”taju lähtee”-olotila ei ole se toivotuin olomuoto liikunnalla tuotetuksi fiilikseksi. Toki olen vahingosta itse viisastunut ja olen välttänyt sellaisia tunteja mihin kuntoni ei selkeästi riitä. Mutta mietin siis sitä ideaa siinä taustalla, että periaatteessa voisin mille tahansa tunnille silti tulla. 


    ja ps. karsastetaanko sellaisia ihmisiä ohjaajien taholta, jotka selkeästi himmailee tai huijaa liikkeissä? 😉


    VASTAUS: Uskon että jos näin on sanottu on tarkoitettu että eri tunneilla löytyy aina vaihtoehto liikkeitä, esim attackissa low-vaihtoehdot tekevät tunnista aika paljonkin kevyemmän! Uskon kuitenkin että sinulle on tarkoitettu sanoa että jokaiselle löytyy tunteja meidän aikataulusta riippumatta minkä kuntoinen on! Tätä ”kuolema” olotilaa ei voi vähentää muutakuin treenamalla kuntoa paremmaksi, jos käyt säännölisesti attack/step tunneilla niin lupaan että pian olotila alkaa helpottua ja tunnit menee kevyemmin. Ainahan löytyy myös ne kevyemmät vaihtoehdot joita voi tehdä ainakin välillä! Eikä ohjaajaa todellakaan haittaa jos himmailee, liikkeissä huijaaminen ei tietty kannata, mielummin tekee liikkeen oikeen ja vaikka kevyemmällä vaihtoehdolla! 

  6. Petra
    Miten te ohjaajat ootte niin freessin ja nätin näköisiä kun vedätte jumppia? 😀 Itsestä kun tuntuu että sitä näyttää ihan hirveältä hikisenä ja punakkanaamaisena. Ei sillä että jumppaillessa ulkonäkö nyt ois se tärkein juttu, mutta silti. Ja meikit naamassahan ei kai kannattaisi hikoilla, vaikka itsekin oon kyllä joskus laiskana työpäivän jälkeen niin tehnyt, siis mennyt vain jumppaan ilman että jaksaa puhdistaa meikkejä.


    VASTAUS: Mo Petra! Ohoh 😀 mun mielestä itse oon ainakin aika räjähtäneen näköinen tuntien jälkeen, eli tähän en osaa kyllä vastata. Jotkut ei välttämättä hikoile niin paljon jolloin meikit ei leviä pitkin pläsiä 🙂 Mun mielestä tuntuu epämukavalta treenata meikit naamassa, itse käytän pelkästään ripsaria jumpatessa!

  7. Mitä tekisit (töiksesi) jos saisit jonkin vamman? Siis jos et pystyisi liikkumaan. Olen kuullut kaikenlaisia tarinoita napsahtaneista akillesjänteistä, polvi- ja olkapääleikkauksista jne…

    < /span>

    VASTAUS: Oon miettinyt tän jo valmiiksi 🙂 Eli pyrkisin lukemaan ravitsemusta ja alkaisin työskentelemään sen parissa.

  8. Anonyymi
    nämä kaksi peruskysymystä 😀 ootko kuinka pitkä ja paljon painat 🙂


    VASTAUS: 168/56-57kg




4 Responses to “VastausPostausPart 1”

  1. Leena sanoo:

    Kiitoksia vastauksista! Oon lukenut jo puolet sun blogistasi 🙂

  2. Hanne sanoo:

    Kiitos vastauksista! järkeviä oli. Tosin ihmettelen jaksaako tavallinen jumppaaja vetää 1h ja perään pumpin 1h. Tai onko siinä järkeä. Puolen tunnin core siihen perään on vielä ok? Mun mielestä siis 😀

    • Aino sanoo:

      Totta! tää kysymys oli liitetty siihen postaukseen missä mainitsin ettei edes hyödytä vetää montaa jumppaa putkeen ja henkilö oli kuitenkin ilmeisesti tarkottanut että jos nyt kuitenkin haluaa treenata 2 peräkkäin niin mitkä olisi sillon järkevät. Näin ainakin kysymyksen ymmärsin 🙂

  3. johanna sanoo:

    mitkä vatsalihakset aino!! kuinka saa tollaset vinot lihakset esiin ? 🙂

Kommentoi