Aino vastaa :)

Hello! Sain kysymyksen koskien BodyCombat peruskoulutusta ja ajattelin vastata ihan näin postauksella yleisesti myös muista LesMills peruskoulutuksista kiinnostuneille 🙂

KYSYMYS: Millainen se peruskurssi kaiken kaikkiaan oli, millaista teoriaa siellä käytiin, käytiinkö liiketekniikkaa kuinka yksityiskohtaisesti? Mitä kaikkea koulutukseen kuului? Oliko sinulla millaista kokemusta combatista / taistelulajeista ennen tuota koulutusta? Entäpä millaista porukkaa koulutuksessa noin muuten oli; jotain himo taistelulajin harrasteijoita? 😀 vai oliko ihan sellaisia kellä kyseistä taustaa ei ole tms?

VASTAUS: LesMills peruskoulutukset kestävät 3 päivää ja yleensä kaikissa lajeissa on aikalailla samantyylinen kaava(ainakin ne missä itse oon ollut). Riippuen tietenkin kouluttajasta. Ensimmäisenä päivänä tehdää yleensä tunti kerran läpi ja lajista riippuen käydään tekniikkaa hieman läpi, lisäksi saadaan myös opeteltava kappale seuraavalle päivälle. Toisena päivänä jokainen ohjaa yhden kappaleen kaikille muille kerran tai kaksi kertaa päivän aikana. toisena päivänä useasti myös paljon tekniikkaa ja muita lajiin liittyviä juttuja. Toisena päivänä saadaan myös uusi kappale opeteltavaksi seuraavalle päivälle. Viimeisenä päivänä ohjataan jälleen kerran tai kaksi. Käydään LesMillsin sääntöjä/periaatteita läpi, + asioita joita koulutettavat haluavat käydä läpi. Viimeisen päivän lopussa saadaan tietää onko koulutus mennyt läpi+palautetta.
Esim Combatissa oli muita lajeja huomattavasti enemmän tekniikka harjoittelua, käytiin ihan yksityiskohtaisesti eri liikkeitä läpi..
Mulla ei ole taistelulaji taustaa, oon käynyt silloin tällöin combatissa.  Porukka koulutuksessa oli ihan laidasta laitaan, monilla oli taistelulajitausta, osa oli vaan BC-faneja, jotkut eivät ollee koskaan ohjanneet mitään yms.


4 Responses to “Aino vastaa :)”

  1. Anonymous sanoo:

    Kiitos hyvin kattavasta vastauksesta :)-Combatfani-

  2. Hanne sanoo:

    Hei Aino, tarkotitko noilla koulutuksessa olleilla BC-faneilla sellaisia jotka eivät edes halua ohjata? että tulivat vain oppimaan tekniikkaa ja nauttimaan lajista?

  3. Aino sanoo:

    Hei! Tarkoitin että heillä ei siis ollut taistelulajitaustaa vaan että olivat muuten vain ”combat faneja” eli käyneet itse paljon tunneilla ja sitä kautta halunneet koulutukseen! Kirjoitin tekstin aika nopeasti ja tämä oli suppeesti kerrottuna koulutuksien sisällöstä. Huomasin että unohdin mainita kakkos/kolmaspäivänä tapahtuvasta Challenge osuudesta missä siis lajista riippuen kokeillaan hieman niitä omia rajoja! Esim Bodyattackissa meillä oli tämä kuuluisa PIIP-testi 🙂

  4. Anonymous sanoo:

    Myös sellanen pikku seikka että CXworx ja (muistaakseni myös) RPM koulutus kestää 2 päivää.

Kommentoi