10 PARASTA PAKARALIIKETTÄ + MITEN TEHDÄ NIISTÄ TREENI

Sunnuntai, harmaata ja kylmää. Mikä oliskaan parempi tapa hakee päivään energiaa kuin hyvä treeni? Viikonloppuisin ei ole kiireitä, joten treeneihinkin on kiva laittaa vähän enemmän aikaa. Treenin jälkeen sauna ja hyvä safka voisi olla hyvä motivaattori lähteä hikoilemaan vaikkapa tässä postauksessa jakamani treenin parissa tänään?

Mulla oli itseasiassa suunnitelmissa mennä tänään tekemään vastaava treeni salille, mutta aamulla sainkin viestiä että mua tarvittaisiin tuuraamaan Bodysteppiä ja se saakin olla meikäläisen alavartalon treeni ja tehokas sellainen onkin. Nykyään  ”muodissa” on nuo porraskoneet ja jos haluaa vaihtelua niihin, niin steppihän on oikeen kunnon askellustreeni! Bodystepin aikana askelletaan korokkeelle satoja jos ei tuhansia kertoja, jolloin reiskat, pakarat ja syke tekevät kaikki duunia!

Inspiraation postaukseen sain mistäs muualtakaan kuin Instagramissa, jossa eräs pakaratreeni-guru kertoi vastaavasti tehokkaista peppuliikkeistä. Ig:stä ja somesta saakin nykyään tosi kivasti inspoa uusiin treeneihin ja liikkeisiin, nice!

Pakaroita voi treenata eristetysti niin, ettei reidet osallistu liikkeeseen vahvasti, mutta on myös paljon liikkeitä, jolla saa tarakan lisäksi koko alavartalon kunnolla hommiin. Liikkeitä tehdessä ja tuntuman kokemisessa on aina yksilöllisiä eroja, riippuen esimerkiksi lihastasapainosta ja liikkuvuudesta. Toinen voi saada kyykyllä pakarat tulille, kun toisella homma menee ainoastaan reisille. Tuntuma ja keskittyminen on aina tärkeitä asioita, mutta on myös liikkeitä joiden aikana pakarat tekevät hommia, vaikka se ei välttämättä tunnu heti oikeassa paikassa. Esimerkiksi lantionnosto on anatomisesti melkeinpä mahdoton tehdä ilman pakaroiden työskentelyä, sillä liikkeessä tapahtuu lantion ojentuminen ja ison pakaralihaksen tehtävä on juurikin lonkkanivelen ojennus.

Vaikka kyseessä on siis osittain makuasia niin tässä kuitenkin 10 liikettä joista saa rakennettua tehokkaita alavartaloa sekä pakaroita kuormittavia treenejä! Jokaista liikettä voi varioida monin eri tavoin, esimerkiksi sumomaven voi tehdä tangolla tai sitten korkkeelta kahvakuulan kanssa. Liikkeitä varioimalla saa treeneihin vaihtelua, vaikka itse liikkeet eivät aina vaihtuisikaan.

  1. Lantionnosto selkä korokkeella a.k.a hipthrust
  2. Lantionnosto selinmakuulla a.k.a glute bridge
  3. Sumomaastaveto
  4. Leveä kyykky
  5. Maastaveto / Suorinjaloin maastaveto
  6. Leveä jalkaprässi
  7. Selän ojennus laitteessa
  8. Askelkyykky
  9. Aasinpotku laite / talja / kuminauha / nilkkapaino
  10. Reiden loitonnus laitteessa / kuminauhalla

Esimerkkitreeni:

Aerobinen lämmittely 5′

Aktivoiva lämmittely:

  • Leveä kyykky kuminauhalla x 20
  • Aasinpotku kuminauhalla x 15 per jalka
  • Askelkyykkykävely kehon painolla x 20

3 x kierrosta putkeen

Sumomaastaveto 

2 x lämmittelysarjaa: paino n. 50% maximista ja toistot 15-20

4 x työsarjaa nousevalla painolla ja vähenevällä toistomäärällä esim. 12, 10, 8, 6.

Leveä jalkaprässi x 12 + Suorinjaloin maastaveto käsipainot kädessä x 15

4 x sarjaa supersarjana

Askelkyykky taakse ristiin smithissä 12 per jalka + reiden loitonnus laitteessa x 30 (pumppaava)

4 x sarjaa supersarjana

Hipthrust pyramidisarjana

toistot: 12-10-8-6-4-2-4-6-8-10-12

paino nousee ja laskee toistojen mukana.

Loppuverryttelynä sauna ja paljon hyvää sapuskaa! 😉

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Facebook


5 Responses to “10 PARASTA PAKARALIIKETTÄ + MITEN TEHDÄ NIISTÄ TREENI”

  1. Bullero sanoo:

    Hei! Olisko sulla antaa vinkkiä aamupalaan? Rahka mehukeitto leipä / puuro rajuusto marjat kaipaa vaihtelua… kiitos!!

    • ainorouhiainen sanoo:

      No johan toki..smoothiet, munakkaat, puuroleivät tai vaikka tuo lauantaina jakamani sosekeitto sopii myös terveelliseksi aamiaiseksi.:)

  2. Kride sanoo:

    Kiva tämmönen postaus.Saa uusia ideoita treeniin 🙂

  3. Iina sanoo:

    Heippa!

    Onko mitään liikettä, jolla voisi korvata kyykyt ja askelkyykyt? Mulla on polvi jotenkin pamahtanut ja se rasittuu aina tollasesta kyykkyliikkeestä, mutta haluaisin silti treenata tietysti myös alakroppaa. Omalta salilta ei löydy esim. jalkaprässiä vaan pelkkiä vapaita painoja, joten mitään ”koneellistakaan” en pääse oikein testailemaan.

Kommentoi