VÄLINEILLÄ ON VÄLIÄ – PARHAAT TARVIKKEET AKTIIVISEEN ARKEEN

Kaupallinen yhteistyö: Oz Baby

Raskaana ollessa tuntui ajoittain, että olen todella pihalla siitä mitä kaikkea uutta tulokasta varten tulisi hankkia. Välillä meinasi unohtua maalaisjärki ja tuli stressattua, että mitä jos ei ole kaikkea tarvittavaa hommattuna. Näin jälkikäteen vähän hölmöä, sillä ihan hyvin sinne kauppaan pääsee myös vauvan syntymän jälkeenkin ja on helpompi hankkia tarvittavia juttuja niiden tarpeeseen. Muistan loppuraskauden aikana pohtineen,i että pitäisikö meillä olla syöttötuoli ja valmiina. Onneksi mies ravisteli aina tarvittaessa takaisin maan pinnalle, jos mun jutut meinas lähteä keulimaan. 😆

Vaunut ja meidän tapauksessa yhdistelmävaunut olivat kuitenkin sellainen hankinta, joka oli hyvä tehdä etukäteen. Vaunuista mulla ei ollut ennestään mitään tietoa, mutta eräs seuraajani sai mut vakuuttumaan Cybex Priam – merkistä sen verran hyvin, että aloin tutkia niistä enemmän tietoa. Sain myös apua Oz Baby:n henkilökunnalta ja kertoessani meidän tarpeet vaunuille, päädyimme Cybex Priam yhdistelmävaunuihin rose gold rungolla.

Vaunut ovat todella kauniit, mutta ennen kaikkea kevyet ja niiden kanssa on ollut todella miellyttävää liikkua erilaisissa maastoissa. Vaunuja hommatessa en tosin tiennyt, että vauvaa ei vain laiteta vaunuihin, sillä kaikki vauvat eivät viihdy vaunuissa. Meidän tapauksessa homma on helpottunut iän myötä ja tekemäni siedätyshoito on myös ajanut asiansa. Vaunuttelut sujuvat suheellisen mukavasti kunhan kuomu on auki ja mini näkee kuskin koko ajan. 😀

Meillä on myös Cybexin Cloud Z i-Size turvakaukalo, jonka saa vaunujen runkoon kiinni. Kyseisen kaukalon saa myös makuuasentoon, jolloin sitä voi käyttää vaunutteluissa mikäli lapsi viihtyy kaukalossa paremmin.

Nyt kun takana on kolme kuukautta näiden vaunujen kanssa, voin summata ominaisuuksia joista itse olen tykännyt eniten:

Vaunut ovat todella kevyet ja liikkuvat helposti missä tahansa maastossa. Nyt kun saan alkaa tehdä juoksulenkkejä, uskon että näiden vaunujen kanssa juokseminenkin sujuu helposti!

Suuri ostoskori on ollut todella kätevä, sillä siellä kulkee helposti tarvittavat tavarat aina kantorepusta ruokaostoksiin!

Lux -vaunukoppa on tilava ja todella mukava pienen vauvan matkustaa. Koppaan mahtuu hyvin unipesä sekä vauva mahtuu vaunuihin loistavasti lämpöpussissa tai toppahaalarissa.

Vaunukopassa on kaksi erillistä verkkoikkunaa, jotka päästävät ilman kiertämään. Tämä oli hyvä ominaisuus kesän kuumilla ilmoilla.

Aiemmin mainitsemani Travel System mahdollistaa turvakaukalon kiinnityksen Priamin runkoon. Rungon mukana tulee adapterit jolla voi kiinnittää turvakaukalon vaunujen runkoon. Näin vauvan saa nostettua kaukalossa autosta, ja napsautettua kaukalon kiinni rattaiden runkoon. Kauppareissut ym. onnistuvat kätevästi, eikä kaukalossa nukkuvaa vauvaa tarvitse herättää nostamalla tätä pois kaukalosta.

Vaunut mahtuvat pieneen tilaan ja kasaan laittaminen sujuu kädenkäänteessä! Vaunukoppa irtoaa helposti rungosta ja runko-osa menee nappia painamalla litteään malliin, jolloin koko setti mahtuu helposti myös pienemmän auton takakonttiin.

Nämä on niin hienot! Meillä on ystäväni kanssa samat vaunut hieman eri kuosilla. Molemmilla kuosin väri on musta, mutta vaihtoehtoja kuosiin löytyy erilaisia myös ihan mustan värin sisällä puhumattakaan kaikista muista hienoista vaihtoehdoista.

Kysyin vielä ystävältäni mitä hän on tykännyt kyseisistä vaunuista ja vastaus kuului näin. (taidetaan olla aika samoilla linjoilla hyvien ominaisuuksien suhteen. 😄)

”Ollaan kyllä tykätty! Ne liikkuu hyvin, on ketterät ja sirot ja helppo just roudata mukaan. Mahtuu autoon vaikka on muutakin tavaraa (esim. reissuun mennessä. Helppokäyttöset kaikilla niillä säädöksillä ja toi turvakaukalo kätevä kun kääntyy ja menee myös noihin rattaisiin (esim kun käy pikasesti jossain kaupas autolla niin ei tarvi vaunukoppaa roudata mukaan). Ulkomuoto kevyt, siro ja tyylikäs”

ID

Ne jotka seuraa mua Instan puolella tietää, että toinen tärkeä ja paljon käytössä oleva kulkuväline meillä on ollut kantoreppu! Jos pitäisi valita, olisi tuo kantoreppu varmasti käytetyin vauvan tarvike meidän taloudessa. Käytän reppua päivittäin ja se on aina varma valinta, jos vauva pitää saada nukahtamaan. Olivia viihtyy repussa, joten sen kanssa on ollut todella kätevä liikkua ja mennä. Vedän jopa treenejä vauva repussa! 😅

Kantoreppuni on sekin Oz Babylta! Tula merkin Explore – mallille todella lämpimät suositukset täältä. Itsehän ehdin kokeilla mallin jos toisenkin ja tämä oli ehdottomasti paras kaikista. Reppu on ergonominen sekä kantajalle että kannettavalle, se on helppo pukea ja riisua sekä mielestäni myös kivan näköinen. Repussa on lokero, johon mahtuu avaimet ja puhelin. Tämä on mielestäni pieni, mutta tärkeä ominaisuus, sillä usein jos lähden pelkkä reppu päällä liikkeelle, en ota erillistä laukkua mukaan.

Mulla on kantoreppu aina mukana kun lähden vaunuilla, sillä jos vauva herää kesken unien, on hänet helppo nostaa reppuun jatkamaan unia matkan loppuun. Meidän vaavi kun ei helposti nukahda uudelleen vaunuihin vaan haluaa usein herättyään syliin, jolloin reppu on ollut kätevä apu, jos ollaan vielä kaukana kotoa! 😊

Näillä tarvikkeilla meidän arki on pysynyt aktiivisena ja on ollut helppo liikkua niin lyhyitä kun pitkiäkin matkoja. Liikunta on mulle tärkeää ja se, että pystyn arjessa liikkua yhdessä vauvan kanssa on ollut yksi parhaita asioita. Tässä asiassa välineillä on todellakin ollut väliä!

instagram: ainorouhiainen 

Facebook


3 Responses to “VÄLINEILLÄ ON VÄLIÄ – PARHAAT TARVIKKEET AKTIIVISEEN ARKEEN”

  1. Avatar Lukija vaan sanoo:

    Hei, oliko sinulla tarkoitus tehdä kirjoitusta ristiäisistä, ilmeisesti pidetty jo kun nimeltä vauvaa kutsut 🤔😅

    • Moikka! ristiäiset olivat jo elokuussa ja julkaisin tuolloin nimen instagramissani. Päätin jättää niistä kirjoittamatta koska haluttiin pitää tämä vain perheen omana juhlana. :)

Kommentoi