UGLY LOCATION PHOTO CHALLENGE

Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Olympuksen ja Indieplacen kanssa.

Olette saattaneet kuulla Ugly Location Photo Challengesta, joka on siis haaste jossa pyritään ottamaan hienoja kuvia, rumassa lokaatiossa. Olympus haastoi myös minut ja uuden Olympus PEN E-PL9 kameran sekä 45mm 1:1.8 objektiivin tähän tehtävään. Valokuvaus on ollut mulle jo itsessään pieni haaste, sillä olen tottunut kuvaamaan automaattiasetuksilla, mutta silti salaa toivonut että oppisin ottamaan upeita valokuvia! Melkein kymmenvuotisen blogiuran aikana on tietysti tullut opittua ihan perusasiat, mutta siltikin tekstit ovat kuvien sijaan aina olleet tämän blogin se juttu.

Nyt päätin kuitenkin hypätä epämukavuusalueelle ja opetella myös manuaaliasetuksilla kuvaamista. Tässä kamerassa on myös mahdollisuus kuvata puoliautomaatilla, jolloin voi säätää esim vain aukkoa haluttuun lukuun. Sumean taustan saa siis kuvaamalla mahdollisimman isolla aukolla, eli kameran asetuksissa se näkyy päinvastoin mahdollisimman pienilukuisena f-arvona. Olympuksen 45mm objektiivissa, jota olen käyttänyt näihin kuviin arvo on f/1.8).

45mm objektiivin avulla saa kuviin helposti bokeh-efektin, jolloin ei siis oikeastaan ole väliä missä kuvaa, sillä kun tausta blurraantuu, jää tausta toissijaiseksi. Tämän haasteen tiimoilta etsin siis pari rumaa lokaatiota ja pistin miehen kameran taakse kuvaamaan. Työkaluina oli siis ruma lokaatio ja tyyppi, joka ei todellakaan ole mikään valokuvaaja. Ensimmäiseksi lokaatioksi valikoitui kotipihan roskikset, johon en ehkä ikimaailmassa menisi kuvaamaan muulloin. Saatiin kuitenkin ihan kivaa jälkeä aikaiseksi..

Mullahan on ollut Olympuksen PEN-kamera jo vuodesta 2014 ja yksi sen ehdottomasti parhaita puolia on Olympuksen sovelluksella toimiva itselaukaisin, jolloin pystyy siis ottamaan kuvia niin että näkee kameran ruudun livenä kännykän näytöltä ja pystyy napata kuvat heti tai ajoittamalla vaikka 10 sekunnin päähän. Tämä on todella kätevä apu blogikuvien ottoon, sillä mulla on yleensä tosi haastavaa saada joku ottamaan kuvia juuri silloin kun niitä satun tarvitsemaan. Lisäksi Olympus PENin wifi-ominaisuuden avulla saa siirrettyä samaisen sovelluksen kautta suoraan puhelimeen, tosi kätevää!

Toisena lokaationa käveltiin kotipihasta kadun yli, sillä olin bongannut nämä heinät kävelylenkilläni. Oikeasti nuo heinät ovat sellainen pieni läntti muiden puiden seassa, mutta oikealla asettelulla sen saa näyttämään kuvassa kuin olisi jossain hienommallakin pellolla! :)

Nyt mulla olisikin ilo kertoa, että Olympuksella on ihan huikea tarjous verkkokauppa.comin kanssa. Postauksessa esitelty E-PL9-kamera ja 45mm objektiivin saa nyt pakettihintaan pelkän kameran rungon hinnalla! Tarjouksen alennus on siispä peräti 259,90€! Tarjoukseen pääset täältä.

Mun amatöörivinkit onnistuneeseen valokuvaukseen:

Kuvaus kannattaa ajoittaa joko aamuun tai iltaan/iltapäivään. Suora auringonpaiste ei ole yleensä kovin hyvä valo kuvata.

Aukkoa muokkaamalla, eli muuttamalla f-arvon pieneen lukuun, saa aikaiseksi bokeh-efektin, eli blurratun taustan.

Jos kuvaaminen on itselle vielä ihan uusi juttu, Olympus PEN – kameran automaattiasetuksilla saa myös oikeen näyttävää jälkeä.

Ihonmyötäiset vaatteet näyttävät usein kuvissa paremmalta kuin isot ja löysät. Myös kirkkaat värit toimivat kivasti esimerkiksi nurmikkoa tai vihreää taustaa vasten.

Harjoitus tekee mestarin – Paljon kuvaamalla oppii poseeraamaan itselle edustavilla asennoilla ja näyttämään ns. parhaat puolensa. 

Katsotaas vielä miltä nuo kuvauslokaatiot näyttivät ihan sellaisenaan. Oikealla siis valmis otos ja vasemmalla pelkkä lokaatio.

instagram: ainorouhiainen 

Facebook


2 Responses to “UGLY LOCATION PHOTO CHALLENGE”

 1. Avatar Jossu sanoo:

  Hei!
  Oliko sinulla aikomus kirjoittaa treeni/”ruoka”haaste postauksen muodossa?
  Mitä mieltä olet ketogeenisestä ruokavaliosta?
  Kiitos:)!

 2. Avatar Johanna sanoo:

  Hei joko olet saanut rinnasta leikatusta ihomuutoksesta lopullisen vastauksen?
  Itseltä on nimittäin leikattu vuosia sitten tismalleen samasta kohtaa ihomuutos ja oli tyvisolusyöpä.
  Kiva kirkkoveneen muotoinen arpi koristaa nyt rintakehää mutta on tosi vaalea jo, eikä sitä äkkiseltään enää huomaakkaan :)

Kommentoi