NÄIN PIDÄN HIUKSET KYLMÄN VAALEINA

Saan usein kysymyksiä hiusteni väristä, joka on todella kylmän vaalea ja tänään ajattelin kertoa jutuista, kuinka vaaleus säilyy ja miten vältän keltaisuutta, sillä se ei sovi mulle lainkaan. Mikäli hiukset alkavat kellertmään, tulee kokonaislookista jotenkin tunkkainen. Aikoinaan värjäsin hiuksiani itse ja aiheutin näin ollen todella epätasaisen värin hiuksiini, jolloin tukasta löytyi jopa kolmea erilaista väriä; juurikasvu, värjätty juurikasvu (keltainen sellainen) ja sitten vaaleampi latva. Lisäksi nuo kotivärit eivät mun tietääkseni ole kovin lempeitä hiukselle, etenkään kun tavoitellaan todella vaaleaa sävyä.

Olen luonnostani vaaleahiuksinen, mutta vietin brunettena usean vuoden, ennen kun väri vaaleni pikkuhiljaa siihen missä nyt ollaan. Tällä hetkellä en pystyisi kuvitella itselleni muita kuin vaaleita hiuksia!

Mulla on aika yksinkertaiset kauneudenhoitorutiinit, sillä oon vaan niin laiska, etten jaksa lotrata monien eri purkkien ja purnukoiden parissa. Lisäski uskon itse siihen, että sillä mitä suusta menee alas, on suurempi vaikutus niin ihoon kuin hiuksiinkin, kuin ulkoisesti käytettävillä tuotteilla. Koen, että mun iho on esimerkiksi todella hyvässä kunnossa ja pesen sen ainoastaan vedellä, käytän luonnonmukaista kosteusvoidetta ja that’s it.

Mennään kuitenkin itse aiheeseen, eli vaaleisiin hiuksiin. Tärkeimmät rutiinit ovat hopeashampoo, hoitsikka ja säännöllinen kampaamokäynti. Käyn 4-5 viikon välein kampaajalla (salonki 14) jossa mulle tehdään aina sama setti: juurikasvun vaalennus sekä glossing kiiltokäsittely. Glossing on siis kiiltokäsittely joka antaa hiusten omalle sävylle valoisuutta tai värjätylle mutta kellastuneelle vaalealle kirkkautta. Käsittely ei tummenna tai vaalenna vaan antaa kauniin hehkun jo värjättyyn tai värjäämättömään hiukseen. Tämä on siis tavanomaista värjäystä hellävaraisempi ja luo hiuksiin kiiltoa!

Tasainen väri ei syntynyt hetkessä, vaan olen käynyt säännöllisesti saman kampaajan käsittelyssä jo useamman vuoden, joten projetki vaati hieman malttia ja aikaa. :)

Tuo hoitsikka puteli kokenut vähän kovia näköjään :D

Olen testaillut monien eri sarjojen hopea shampoita ja omaksi suosiksi on vakiintunut yhdistelmänä Fanolan No Yellow shampoo + Fudgen Clean blonde violet – hoitoaine. Fanolan shampoosta ei jää violettiä väriä hiuksiin, kuten Fudgen shampoosta, mtta Fudgen hoitsikka on mielestäni kaikista hoitavin ja jättää hiukset todella pehmeiksi, toisin kuin monet muut hopeasävytteiset hoitoaineet. Oon törmännyt tohon Fanolan shampooseen niin Prismassa kuin paikallisella kirpparillakin (kirppari jossa myydään myös uusia tuotteita :D) ja hintakin on ollut melko kohtuullinen!

Sellaisia suosituksia täältä suunnilta!

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Facebook


2 Responses to “NÄIN PIDÄN HIUKSET KYLMÄN VAALEINA”

  1. Avatar Janni sanoo:

    Hei! Oli pakko kommentoida tuohon ihonhoitoon liittyen että pelkkä vesipesu kuivattaa ihoa ja olisi hyvä käyttää puhdistukseen esim emulsiota/vaahtoa/geeliä riippuen ihotyypistäsi ja ihosi kunnosta.

    • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

      Mutta eikö nuokin kuitenkin huuhdella vedellä loppujen lopuksi? Käyn 2 x päivässä suihkussa koska treenaan aamulla & illalla, joten suihkun yhteydessä tulee kasvotkin huuhdeltua, koska hiki! :D

Kommentoi