LesMillsFamily: BODYCOMBAT™

Aika jatkaa LMF-postauksia ja tänään vuorossa on huikea BODYCOMBAT™

Täytyy ensin kertoa hieman mun ja combatin yhteisestä matkasta ;)
Monesta muusta BC-ohjaajasta ja jumpparista poiketen mun rakkaus tähän lajiin syttyi hieman hitaasti. Ennen kyseisen lajin ohjaamista kävin tunneilla silloin tällöin ja se oli mun mielestä ihan ok, ehkä hieman hankalaa välillä kun ei tajunnut kuinka liikkeet piti tehdä teknillisesti oikein.
Päätettiin kuitenkin J:n kanssa hankkia vielä neljäs LM-laji plakkariin ja ilmottauduttiin koulutukseen. Koulutus avasi silmiä paljon ja opin tykkäämään lajista enemmän! Aluksi en saanut omaa tuntia jonka vuoksi ohjaaminen oli epäsäännölistä ja välillä jopa hieman turhauttavaa kun aina piti opetella koko ohjelma uudelleen ennen ohjausta.

Nykyään on se oma tunti ollut jo yli vuoden päivät ja oon ihan hulluna tähän lajiin! ;)

BODYCOMBAT tunti on on tehokas cardiotreeni. Laji perustuu erilaisiin taistelulajeihin kuten esim. karate, nyrkkeily, taekwondo, taiji ja muay thai. Tunnin aika lyödään ja potkitaan asenteella hyvän muusikin tahtiin! Monilla tunneilla jalat ja alavartalo kuormittuu eniten, mutta combatissa saa tehokasta treeniä käsille ja koko ylävartalolle.

BODYCOMBAT™ tunti koostuu 10 kappaleesta joista jokainen on rakennettu käyttäen erilaisten taistelulajien liikkeitä/tekniikoita:

1. a) Ylävartalon lämmittelyssä lähdetään liikkeelle rauhassa ja käydään läpi lyöntejä ja tekniikoita
1. b) Alavartalon lämmittelyssä intensitetti nousee hieman ja lisätään alavartalon liikkeitä mukaan sekä aletaan harjoittelemaan potkutekniikoita

2. COMBAT 1 ”ensimmäinen taistelu”. BC-Ohjelma sisältää 3 COMBAT biisiä joista jokaisessa on hieman erilainen teema ja keskitytään eri osa-alueisiin.

3. POWER TRAINING 1 BC ohjelma sisältää 3 x Power Training kappaleita ja ne ovat aina BOXING eli nyrkkeilybiisejä jotka lyödään nopeaan biittiin ja nostetaan sykettä ylös.

4. COMBAT 2 ”toinen taistelu”

5. POWER TRAINING 2 eli toinen nyrkkeily kappale. PT biisit sisältävät myös saksauksia ja haarahyppyjä jaloilla, jolloin tehoja saadaan irti entistä paremmin.

6. COMBAT 3 ”kolmas taistelu” sisältää useasti työtä alavartalolle, reisille&pakaroille.

7. Muay Thai kappaleessa käytetään liikkeitä nimensä mukaisesti Muay Thaista, joka sisältää useasti paljon nopeita lyöntejäkyynärpäälyöntejäpotkuja ja polvipotkuja! Muay Thai kappale nostaa sykkeen kattoon ;)

8. POWER TRAINING 3 eli viimeinen Boxing kappale on useasti pitkä biisi (6-8min) jossa lyödään viimeisen kerran syke kunnolla ylös. Biisi ja fiilis ovat yleensä huippuluokkaa tässä vaiheessa!

9. CONDITIONING eli lihaskunto-osuus sisältää vaihdellen treeniä ylä- ja keskivartalolle.

10. COOLDOWN eli palautus&venytys biisi joka sisältää jonkun tunnilla aikaisemmin tehdyn ”KATAN”

Katat ovat siis erilaisia hyökkäys- ja puolustustekniikoita joita esiintyy COMBAT kappaleissa. 

BODYCOMBAT & hyödyt:

* Kuluttaa paljon energiaa/kaloreita. LesMillsin mukaan jopa 737 kcal/tunti.

* Vahvistaa luita, lihaksia sydäntä ja keuhkoja. Näin ollen parantaa kestävyyskuntoa

* Muokkaa koko vartaloa, etenkin käsiä ja ylävartaloa jotka jäävät usein muilla tunneilla vähemmälle huomiolle

* Kunhan tekniikat ovat kunnossa on BC erittäin hyvä CORE-treeni!

* Parantaa koordinaatiota ja ketteryyttä

* Parantaa itseluottamusta! Tämä tunti on myös loistava tapaa purkaa huonoa tai ärsyyntynyttä olotilaa ;)

Haastan kaikki lukijat kokeilemaan BC- tuntia jos siihen on mahdollisuus! Tiedän kokemuksesta, että se voi olla hieman hankalaa aluksi, mutta tämä laji vaatii muutaman kerran alle, jotta oppii tykkäämään siitä. Ohjaajalta voi kysyä ennen/jälkeen tunnin vinkkejä tekniikoihin ja liikkeisiin. Usein kyseessä on se että ei tiedetä miten liike kuuluu tehdä, mutta kun joku näyttää sen ”kädestä pitäen” palaset loksahtaa kohdilleen. Oon itse näyttänyt muutamille asiakkaille liikkeitä ja juttuja tuntien ulkopuolella ja heti sen jälkeen huomaa suuren eron siellä tunnilla tehtäessä :)


Huomaan itsekin kehittyneen teknillisesti viimeisen vuoden aikana. Ihan kun katsoo allaolevia kuvia jotka on otettu noin vuosi sitten :)


Kuka on messissä tänään LL klo 18:45? ;)No Responses to “LesMillsFamily: BODYCOMBAT™”

 1. Avatar Anonymous sanoo:

  Olisin todella mielelläni, mutta kuume iski.. :(

 2. Avatar Eve sanoo:

  Ei oo varmaan vaikee arvata että minä! ;) tulee kyllä tänään taas niin tarpeeseen

 3. Avatar Maya sanoo:

  Maija on messissä! Sain hyvät tuntumat viimekerralla nimenomaan vatsaan kun oikein keskityin rutistamaan esim. polvivedot vatsalla. Tuntu vielä torstainakin! Ja oon miettiny jo aiemmin kysyä/ehdottaa, että joku kerta vois olla tosiaan semmonen pieni tekniikkainfo ennnen tuntia. Yhellä toisella salilla oli ihan lukujärjestyksessä kerran viikossa 10 min ennen combatin alkua ”tekniikkaopetus”. Vois käydä just vaikka eri potkujen ja lyöntien perusasiat läpi. Et ohjaaja kertoo, että tämä lyönti pitäisi tuntua tältä jne.

 4. Avatar Anumaaria sanoo:

  Pitääkin tulla sulta kysyys heti maaliskuussa pari lyönteihin ja hyppypotkuun liittyvää juttua. :)

 5. Avatar Katri sanoo:

  Ääh, toi combat on kyllä tosi kiva laji! Aina kun tunnille eksyn/raivaan aikaa combatille, niin harmittaa ettei ole aikaa käydä siellä useammin. Tässä tekniikka on kuitenkin kaiken a ja o, enkä saa tunneista kaikkea irti ja turhaudun. Sanon kyllä aina ohjaajalle, että en oo pitkään aikaan käynyt, että ohjaaja muistaisi antaa myös tekniikkaneuvoja (nimenomaan PERUStekniikkaneuvoja). Kaikki ohjaajat ei sitä aina ainakaan automaattisesti tee. Kannatan siis Maijan ehdotusta tekniikkainfosta!Oon muuten combatissa aina ihan pihalla, että missä kohtaa tuntia mennään. Jossei katsois kellosta niin ei olis mitää hajua paljo jäljellä. En jotenkin tajuu rakennetta lainkaan ja mulle se on vaan yhtä suhinaa:D Samaa suhinaa oli myös attack vielä vähän aikaa sitten, mutta nyt oon jo päässyt kärryille:)

  • Tuu tänään ennen tuntia paikalle niin käydään tekniikkaa läpi? Mä oon valmiina tääl niin vaikka varttia 20 min ennen :) ja kaikki muutki saa tulla!

  • Avatar Katri sanoo:

   Voi olis tosi siistiä, mutta mä ehdi tänään.. Toivottavasti muita jumppareita uskaltautuu sun ”tekniikkainfoon”:) Sitä kautta joku voi kehdata mennä tunnille vaikka ekaakin kertaa, kun on varmempi siitä mitä tekee!Näyttää, että ens viikolla ehtisin, pitäskö luvata tulla sillon;D? Pakko nyt ainakin kerran päästä sunkin combattiin (vaikket sit ehtiskään infoon tekniikasta). Oot jotenkin niin henkilöitynyt step(/attack)-ohjaajaksi, että vaikee kuvitella sua vetääs combattia:DHyviä battleja teille!

  • Eipä mittään :) Mä oon aina tiistaisin täälä ALL DAY joten ens viikkokin passaa ihan hyvin!

 6. Avatar Jennipenni sanoo:

  Bodycombat on ensimmäinen ”laji” tai liikuntamuoto, johon olen koskaan jäänyt koukkuun ja siksi se on minulle niin rakas :) Kolmen vuoden jälkeenkään en ole kyllästynyt. Tietyt biisit ja koreot on vuosien varrella jääneet mieleen ja aina ilahtuu, kun niitä miksauksissa kuulee. Silti tunnen vieläkin, että tekniikassani on parannettavaa, esimerkiksi sivupotkun hahmottaminen on toisinaan tosi hankalaa :D Miten saada nopeassa temmossa tehtyä se niin, että se lähtisi melkein rinnasta. Joskus tulee tekniikkaa harjoiteltua ihan kotonakin :)

 7. Avatar Siiri sanoo:

  Oon samaan aikaan menossa mukana, tosin Tampereella !;D

 8. Avatar Anonymous sanoo:

  Hei Aino,Minkäikäisiä jumppailijoita sun tunneilla yleensä käy?Itse olen yli 50 ja vasta aloittelen jumpissa käyntejä. MitäSuosittelet?

  • Hei! Mun tunneilla käy ihan laidasta laitaan nuoria ja vanhempia!Spinning sopii ainakin aloittelijoille koska pystyy itse määritellä vastukset ja tehot, myös pilates, balance + muut rauhallisemmat tunnti ovat suht helppoja alkuun. Riippuu tietenkin mitä tunteja kuntosalillasi on tarjolla?

 9. Avatar Anonymous sanoo:

  saanko kysyä että mitä hanskoja käytät combatissa(/mitkä on tässä kuvassa päällä)? :)

 10. Avatar astral sanoo:

  Itse rakastuin tähän lajiin kyllä heti ensimmäisellä kokeilulla! BC on siitä mahtava, että se koko 60min tehdään koko ajan töitä eikä hölläillä turhaan. Tunnilla pääsee tosiaan päästelemään höyryjä ja kun sen täysillä vetää, niin sitä fiilistä ei kyllä voita mikään! ;)

Kommentoi