MITÄ JOS SE VÄSYMYS JOHTUUKIN TÄSTÄ?

Väsyttääkö? No ei auta, nyt vaan pois sohvalta ja touhuamaan, kyllä se siitä karisee!

Ootte kuulleet sata kertaa (myös mun suusta) sen, että jos väsyttää niin se ei ole tekosyy jäädä kotiin lepäämään. Meidän aivoihin on istutettu ajatus, että kyllä se siitä lähtee käyntiin kun vaan aloittaa. Tänään ajattelinkin pohtia aihetta hieman toisesta näkökulmasta. On ihan totta, että usein väsymys väistyy kun lähtee liikkumaan. Tämä vuodenaikakin on tunnetusti sellaista, että joka toista vähän väsyttää, vähän joka välissä!

Mutta mitäs jos jatkuvaan väsymykseen kokeilisikin ihan uutta lähestymistapaa ja lepäisi? Uskon, että moni tätäkin blogia lukeva voi yhtyä siihen, että ne omat päivät ovat aika täyteen buukattuja. On töitä tai koulua, treenejä, lapsia, stressiä ja kiirettä. Mitä jos se väsymys onkin merkki siitä että pitäisi painaa jarrusta eikä vaan väkisin jaksaa? Oon itsekin pohtinut, että miksi oon ollut tänä syksynä paljon flegmaattisempi kuin aiempina vuosina. Yleensä kaamos ei ole vaikuttanut muhun, mutta sitten tulin siihen tulokseen, että oon ehkä saattanut painaa kaasua taas hippasen liian kovaa ja siksi nyt väsyttää.

Syitä väsymykselle:

Liian paljon kaikkea – Jos mennään oman kapasiteetin yli tai siellä rajoilla, ei ihme jos väsyttää oli sitten pimeetä tai ei. Sen sijaan että väkisin lähdet treenaamaan tai tekemään jotain niin koitappas ottaa vaikka yksi ylimääräinen päivä, kun vain lepäät.

Yksipuolinen ravinto – Raudanpuute, D-vitamiininpuute tai esimerkiksi jodin liian vähäinen saanti aiheuttaa väsymystä. Runsaat kuukautiset ja treenaaminen lisäävät mm. raudanpuutosta, jonka yksi selkeä oire on jatkuva väsymys.

Nestehukka – Näin talvella jano ei ole yhtä läsnä kuin kuumempina kesäpäivinä ja juominen helposti unohtuu. Yks selkeä merkki nestehukasta on jos heti treenin alkuvaiheessa alkaa kuivaa suuta. Ennen urheilusuorituksia kannattaa tankkailla pitkin päivää nesettä, jotta nestehukka ei vie kaikkia tehoja liikunnasta!

Musta on tuntunut tänään, että oon vaan taistellut väsymystä vastaan siitä saakka kun heräsin aamulla. Otin päiväunet päivällä, mutta niidenkin jälkeen aloin haukotella melkein välittömästi. Ainoat hetket, kun en ole haukotellut ovat olleet päivän neljä jumppaohjausta, joiden aikana ei ole väsyttänyt, luonnollisesti. Jostain se energia taas revittiin, vaikka ennen iltatunteja mietin että mitähän helvettiä tästä oikeen tulee. 😀

Niin, että mitäs jos lepäisikin hieman enemmän. Panostaisi yöuniin ja vähentäisi stressiä, onko mission impossible? 😀

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Facebook


Kommentoi