Mistä kaikki pintakiilto johtuu?

Luin muutama päivä sitten Jannin postauksen blogimaailman muutosta koskien. Janni pohdiskeli, kuinka blogien laatu on muuttunut vuosien myötä ja tämän myötä myös monet lukijat yhtyivät samaan, jopa kaipailivat enemmän sitä vanhaa kotikutoisuutta ja huoletonta bloggaamista. Postausta lukiessa, aloin miettiä syitä, miksi bloggaaminen on muuttunut, sillä muistan myös oman blogin alkuajoilta, että homma oli ihan eri meininkiä kuin nyt. Blogatessa toki kehittyy, mutta joskus hommasta voi tulla jopa liian ”ammattimaista”, jolloin postaukset muistuttavat enemmän virallisia artikkeleita, kuin päiväkirjamaista raapustamista, mitä bloggaaminen kuitenkin alunperin on.

Monesti harmitellaan, kuinka blogeissa yritetään antaa liian kiiltokuvamainen kuva kaikesta elämästä, ulkonäöstä ja teoista. Kaikki on kaunista, siistiä ja mahtavaa! Paljon on myös pohdittu, että on mukavampi jakaa positiivisuutta, kuin ruotia epäonnistumisia tai jakaa paskan päivän fiiliksiä. Treenibloggaajista voi saada kuvan, kuinka he syövät lähes aina täydellisesti, herkullisen näköisiä annoksia ja sen jälkeen vedetään sikakova treeni, koska motivaatio on aina ihan huipussaan. Okei, nykyään on myös paljon kirjoittajia, jotka ovat alkaneet avaamaan enemmän todellista kuvaa elämästään, ja usein tämän kaltaiset tekstit saavat paljon positiivista palautetta.

Yritin miettiä asiaa omalta kannalta ja tulin tulokseen, että hyvin helposti sitä alkaa kirjoittaa varovaisemmin ulkopuolisen paineen vuoksi. Jos näytän aterian, missä ei ole salaattia, olen huono esimerkki, koska en syö salaattia. Jos annoksessani on liian vähän hiilareita, saan palautetta myös siitä. Kaikesta tekemisestä etsitään aina jotain parannettavaa ja korjattavaa, jonka vuoksi sitä alkaa olla hyvin tarkka mitä uskaltaa jakaa ja näyttää. Jos et vahingossa muista kertoa jonkun asian jokaista puolta ja näkökantaa, voit olla varma, että saat kuulla siitä. Ehkä juuri tällainen kriittisyys ajaa bloggaajat siihen tilaan, että lopulta näytetään vain kauneimmat kuvat kodista, parhaat annokset, hienoimmat asukuvat ja jaataan ne onnistuneet treenikokemukset. Joka taas johtaa yleiseen paineeseen, siitä miltä elämän tulisi ulospäin näyttää.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kun aloitin blogin kirjoittamisen, kirjoitin suunnilleen suoraan ajatuksista näytölle. Pikkuhiljaa huomasin, mitkä asiat aiheuttavat ärsytystä ja mistä saa jopa viharyöpyn päälle. Jokin pieni asia, mikä ei tavallisessa elämässä juurikaan hetkauttaisi, voi aiheuttaa kolmannen maailman sodan netin syövereissä. Ostin joskus Walden Farmsin kalorittomia kastikkeita ja voi jessus mikä show siitä syntyi blogin puolella. 😀 Olen käyttänyt kyseisiä kastikkeita myös silloin tällöin (harvoin) sen jälkeenkin, mutta eipä ole tullut mainittua niistä enää täällä.

Kirjoittaja lokeroidaan helposti tietynlaiseksi, sen mukaan mistä hän kirjoittaa. Tämähän on ihan luonnollista, sillä mielikuvat syntyy siitä mitä lukee ja näkee. Jos joskus mainitsee toimivansa tietyllä tavalla, leimautuu siihen tapaan ainiaaksi. Kannattaa kuitenkin muistaa, että ihmiset muuttuu ja mielipiteet muuttuu. Vaikka joskus vannoisi ruisleivän nimeen, voi hetken kuluttua olla sitä mieltä, että gluteeni ei olekaan hyväksi. Normaalissa elämässä tämä on ihan tavallista, mutta muutoksia ja mielipiteiden vaihtoja on ehkä hankalampi hyväksiä virtuaalimaailmassa. ”Mutta kun sä oot sanonut että sä syöt luomua niin miks sitten söit tota tavallista kanaa” …Joskus kirjoittaessa turhautuu, kun jokaiseen asiaan pitäisi aina selittää hirveän monta eri puolta, jonka vuoksi teksteistäkin voi tulla tylsiä, tai liian virallisia.

DSC03067

Itse pyrin siihen, että tekstit olisivat vaihtelevia, aiheet mielenkiintoisia. Haluaisin säilyttää sen kotikutoisuuden, mutta tuoda välillä myös virallisempaa kantaa joihinki asioihin. Mitä mieltä te lukijoina olette tästä? Oonko mä ihan hakoteillä? Kaipaatteko enemmän sitä tavallisuutta ja arkisuutta näihin hommiin?

Jos tämänkaltaiset tekstit kolahtaa, käy lukemassa myös vanha, humoristinen postaus aiheesta Kaikki ei ole sitä miltä näyttää. 


13 Responses to “Mistä kaikki pintakiilto johtuu?”

  1. Jenifer sanoo:

    Hyvää pohdintaa! Sulla on mun mielestä aina ollut hyviä kirjoituksia, jatka samaan malliin! 🙂

  2. Lenny sanoo:

    Olen alkanut lukemaan blogeja (kiinnostuksen aiheenani ovat fitness:ià koskevat blogit) vasta hiljattain. Tòrmàsin fitnessblogeihin ihan sattumalta etsiessàni tietoa internetistà treenaamisesta, terveellisestà ruokavaliosta jne. Lòytòni jàlkeen olenkin alkanut ahmimaan blogeja joka pàivà ja tàssà parin kuukauden ajalla olen valikoinut muutaman kiinnostavimman, jotka kàyn aina lukemassa. Mielestàni kiinnostavimpia blogeja ovat sellaiset, joissa kirjoittaja jakaa tietoa, antaa uusia mielenkiintoisia vinkkejà omasta nàkòkulmastaan ja ehkàpà ripottelee sekaan otteita omasta arjestaan tai juhlastaan. Eli mielestàni sinun blogisi on ehdottomasti yksi mielenkiintoisimmista. Ja itse arvostan kovasti jakamiasi vinkkejà, tietoa ja uusia nàkòkulmia esim. treenaamisesta tai ruokavaliosta. En itse jaksa lukea pelkkià pàivàkirjamaisia blogeja aktiivisesti vaikka joskus niissàkin on jotain hauskaa. Jatka ehdottomasti samaan tyyliin!

  3. viivi sanoo:

    Yleensä en kommentoi blogeihin, mutta pakko tulla kertomaan sulle että ainakin sä oot mun osalta saanut leiman mahtava bloggaaja :). Tunnut oikeasti tietävän asioista ja on hienoa että kirjoitat usein/säännöllisesti, monille kun käy suosion kasvaessa niin ettei postaile kuin ehkä pari kertaa kuukaudessa, ehkä siihen tulee juuri tuo ettei uskalla kauheasti sanoa omia mielipiteitä ja bloggaamisesta tulee raskasta kun pitää miettiä liikaa. Ehkäpä. Sä oot kuitenkin mainio!

  4. minä vain sanoo:

    Heippa!

    Voisitko kirjoittaa unen merkityksestä lihaskasvuun? Olen treenannut 2-3 kertaa viikossa nyt melkeen 3 vuotta, minulla on personal trainerin tekemä ruokaohjelma, eikä mitään tuloksia vielä näy. Olisiko pahalla unettomuudella mahdollista olla osallisena tähän? Nukun ehkä joka toinen tai joka kolmas yö muutaman tunnin.

  5. Satu sanoo:

    Tämä on ainoa blogi mitä luen säännöllisesti ja välillä käyn monta kertaa päivässä katsomassa onko tullut uutta luettavaa 🙂 Olet niin aidon ihmisen tuntuinen ja tuntuu siltä että haluat antaa vinkkejä ja opastaa, mutta hyväksyt aina myös muiden mielipiteet etkä tyrkytä omia tapojasi väkisin muille. Kirjoituksesi on aina selkeää, ymmärtää pöllömpikin mitä tarkoitat 🙂 Älä ihmeessä muuta mitään! Tämä on niin hyvä paketti liikuntaa, ruokaa, herkkuja ja pieni ripaus myös ihan sun ”tavallista” elämää liikunnan ja ruokavalion ohella!

    • ainorouhiainen sanoo:

      Kiitos paljon, pyrin jatkamaan samaan malliin tulevaisuudessa 🙂

  6. Piia sanoo:

    En sanoisi että se pintakiilto on niinkään sitä että rajataan postausaiheita ja ollaan jonkun mielestä ”tekopyhiä”, totta kai jokaisella on oikeus valita mitä yksityisyydestään jakaa! Enemmän Jannillekin kommentoidessani kaipasin sellaista arkipäiväisyyttä pienellä tvistillä, johon voi samaistua. Joku, jonka tietynlaista tarmoa ihailee ja jollainen haluaisi tietyiltä osin itse olla, niin että saisi inspiraatiota omaan elämään tsempata arjessa vähän enemmän. Veikkaan kuitenkin, että saamattomuus on monien nykynuorten ongelma.

    Ja BTW, tykkään sun blogista kyllä paljon! Olen paljon tässä miettinyt että pitäisikö taas hakea takaisin ELIXIAlle, sillä onhan se jumoan ohjaaminen kivaa työn ajoittaisista huonoista puolista huolimatta! Ainoa mitä nyt pelkään on se että olet sidottu niihin tiettyihin aikoihin, kun olen nyt vuorotyötä tässä tehnyt taas ja välissä tympii ettei voi itse valita työaikojaan. Mutta toisaalta olenhan aiemmin jo 1,5 vuotta sitä elämää elänyt, että miksei? Ensin pitäisi tosin palauttaa kunto reilaan 😛

    • ainorouhiainen sanoo:

      Totta puhut. 🙂

      Kyllä mun mielestä kannattaa palata jumppien pariin jos yhtään kutkuttaa. Kyllä se kuitenkin antaa niin paljon 🙂

  7. Tuulia sanoo:

    Sama mieltä muiden kanssa, mahtava blogi, seurattua tulee ja teksteissä on aina hyviä pointteja ja ne pistää ajattelemaan.
    Jos jotain vois kaivata niin käytännön juttuja ”meille taviksille” ja arkiliikunnan mahdollisuuksia ja vinkkejä ja miten oppis muuttaan ajattelutapaansa dietiistä elämäntavaks pikku hiljaa. Ja miten saa miehet innostuun myös, onko sulla tuttua miestä joka vois antaa miehisen näkökulman elämänmuutokseen?

Kommentoi