Work Hard Play Hard

David Guetta on kyllä yks mun lemppariartisteista ja on onnistunut jälleen tekeen hyvän biisin! 🙂 Pitää keksiä tälle joku hyvä paikka jollekin tunnille. Luulen että isken tän spinninglistalle 🙂

Nyt on sitten vihdoin kaikki LesMillsit opeteltu alusta loppuun! Opettelin tänään BP:n olkapää, vatsa ja venykappaleet mitkä jäi viime viikolla tekemättä. Päivällä opettelin combatin, jonka opettelu alkaa olla huomattavasti nopeempaa kuin sillon ihan alussa. Tänään tehtiin sitten uusi combatti alusta loppuun ja mii like! Tosi jees!
Siis kerrankin on niin että kaikki ohjelmat on hyviä. Attack on ihan loistava, Steppi on hyvä ja uskokaa että se tulee paranemaan mitä useemman kerran tekee ja ohjelmaa oppii! Combat on aika ”yksinkertanen” ja sen takia tosi tehokas sekä hyvät biisit, Pumppi perus hyvä.

Mun oli tarkoitus tehdä myös uutta RPV-ohjelmaa iltaa varten, mutta aika ei oikeen riittänyt. Menee kyllä aivan jäätävän paljon aikaa näihin jumppien suunnitteluihin ja opetteluihin. Kokoajan tuntuu että joku ohjelma vaatii päivitystä ja uusia biisejä pitäis löytää ja niiden pitäis vielä olla hyviä 😀

Onko teistä jumppareista ärsyttävää jos ohjaaja pitää liian kauan samaa ohjelmaa ja mikä olisi sopiva aika yhdelle ohjelmalle jos ei lasketa millsejä mukaan?? Ohjaajat kauanko olette tavanneet pitää yhtä ohjelmaa?
Kertokaa kertokaa 🙂


21 Responses to “Work Hard Play Hard”

  1. Janna sanoo:

    Toi on just hankala kuinka kauan kannattaa pitää yhtä ohjelmaa, kun toisaalta osa voi kyllästyä, toisaalta osa varmaan tykkää kun oppii ja pääsee kans tekeen rutiinilla sitä tuntia!Itse oon vaihtanut aika puhtaasti fiilarien mukaan, mut oon pyrkinyt pitään ees sen 1,5kk samaa.. Toivottavasti jumppareilta tulee vastausta, odotan mielenkiinnolla!

    • Laura sanoo:

      Mäkin mietin itseasiassa eilen ihan samaa näin aloittelevana ohjaajana. Jos vedän spinning cardiotunnin kerran viikossa, kuinka pitkään samaa ohjelmaa voi pitää? Osa sanoo 4 kertaa osa sanoo kahdeksan. Mitäs mieltä te olette? 🙂

    • Aino sanoo:

      Mun mielipide: Jos pidät vaan kerran viikossa ohjelmaa voit ihan hyvin pitää jopa 8 kertaa, etenkin alottelevana ohjaajana menee kuitenkin se muutama jossei kolmekin kertaa ennenkuin ohjelmaa istuu ja alkaa tuntua varmalta, turha sitä on heti vaihtaa pois kun sen on ”oppinut” 🙂

  2. Anonymous sanoo:

    Minulla ei ole mitään vakijumppaa jossa käyn joka viikko, vaan katson mikä jumppa sopii minun aikatauluun sinä päivänä. Siksi en käy kovin usein samassa jumpassa, niin tulee paljon vaihtelua eikä samalla tavalla ehdi kyllästyä johonkin ohjelmaan kun jos kävisi joka viikko… Asiaan! Kuukauden tai korkeintaan kaksi niin minä kyllästyn. Mielestäni olen aika hyvä pysymään eri kreografioissa mukana, mutta sitten jos osaa sen ulkoa niin ei enää jaksa miettiä ja pysyä mukana, niin tekee virheitä, katsoo kelloa ja on tulee tylsä olo Ei siltikään tarvitse tehdä uusia ohjelmia kuukauden välein, voi vaikka vaihtaa pari kappaletta aina välillä tai tehdä eri järjestyksessä esim…Mutta olet aina hyvä tekemään kiinnostavia ohjelmia, ei seistä tyyliin 5 minuuttia ja tehdään v-askelta, vaan kokoajan tapahtuu, siitä pidän! 🙂 pitkä vastaus tuli!

    • Aino sanoo:

      Kiitti! Se johtuu juurikin siitä että ei tehdä mitään tiettyä sarjaa vaan liikkeet tapahtuu musiikin mukaan kun ne on suunniteltu biiseihin, Itse tylsistyisin kuoliaaksi jos pitäisi vedellä jotain samaa sarjaa putkimusaan sen 20minuuttia mitä RPV/Bodyssa liikutaan 😀 Sen takia jaksaa nähdä vähän isomman vaivan.

  3. Elina sanoo:

    Mä vaihdan itse ohjelmia n. 5-7viikon välein. Käyn ohjauksien lisäksi aika paljon myös muiden jumpissa ja asiakkana tykkään yleensä tunneista enemmän, silloin kun ohjelma on tuttu. Pystyy keskittymään tekniikkaan ja tekemiseen kun tietää mitä on tulossa ja mitä pitää tehdä. Tosi hyvää ohjelmaa jaksaa maks kyllä sen 2kk, jos ei ole niin erikoinen niin vähän vähempi aika riittää.

  4. Jessika sanoo:

    Heii mitä biisejä siinä uudessa combatissa on!:)

  5. Michaela sanoo:

    Åh, först och främst. DAVID GUETTA ÄGER. På riktigt, jag rådiggar hans nya album!! 🙂 Och ja, jag kan bara hålla med om att det tar en hel massa tid att lära sig nya program och att göra nya program. Huhhu. Men kul är det sedan då man faktiskt står där med nytt program i bagaget. 🙂 Jadu, hur ofta byter jag som instruktör program? Jag byter nog ofta några låtar i spinningprogrammet med 4-5 veckors mellanrum. Typ.

  6. Asta sanoo:

    Minä tein ohjatessa yleensä niin, että en pitänyt samaa ohjelmaa kahta kertaa putkeen. Vaihdoin liikkeitä aika paljon lennosta ja yhdistelin paljon. Spinningissä miksasin myös. Ehkä viikon jaksoin samalla levyllä, mutta sitten lähdin tekemään miksauksia. Toisaalta meidän salilla ei ollut LesMillsejä, joten en oikein koskaan ole tottunut sellaiseen, että kolme kuukautta olisi samaa ohjelmaa. Itse jumpatessa suosikkiohjaajani tekivät kuten minä, tai koreografisesti haastavilla tunneilla (esim tanssitunnit tai stepin korkeammat tasot) sama ohjelma oli about 4 viikkoa.Tällä hetkellä en osaa sanoa, kun en ole liittynyt vielä millekään salille täällä (:

  7. Anonymous sanoo:

    Riippuu toki monesta asiasta; kuin usein käy tunnilla, mistä noin niinku yleensäki tykkää, onko ohjelmanvaihtuminen huomattavaa, mitä tykkää ohjelmista, millaset musiikit.. Käyn ohjaajien itsensä suunnittelemista tunneista eniten spinningissä ja siinä jotenki jaksaa aika hyvin sitä samaa ohjelmaa pidempäänki. Toki tykkään spinningistä vaikka mikä ois. 😀 Lyhyesti: joku puoltoista kuukautta-kaks ois musta aika optimaali.Eihän Les Millsitkään periaatteessa kestä sitä kolmea kuukautta, jos miksataan niin, että ei jää välttämättä mitään nykyohjelmasta. Ja se on musta kiva. Täällä ei oo vieläkään vaihtunu kaikilla uudet ohjelmat EIKÄ ne miksaa, joten alkaa tää pumppi82 oleen jo aika kulutettu, vaikka siitä tykkäänki. :Dflickan

  8. jenna sanoo:

    Jos on hyvii biisejä ja ohjelma tarpeeks mukaansatempaava niin on kiva että sama ohjelma pyörii tarpeeks kauan. Ehkä joku 1,5kk-2kk…Yks kommentti joka ei kyllä liity mitenkään sun kirjotukseen mutta pakko sanoo:) on TODELLA ärsyttävää kun monet ohjaajat ei laita sitä musiikkia tarpeeks kovalle. Onneks sun tunneille on kiva tulla koska sulla ohjelmat on niin hyviä ja musiikki kovalla niinku pitääkin! Kiitos siitä! Harmi että ladylinella ei oo enempää sun kaltaisia ohjaajia.

  9. Anonymous sanoo:

    Minua ei haittaa jos ohjelma on monta viikkoa sama – kunhan se on hyvä. Välissä tulee kuitenkin käytyä muilla tunneilla, eikä sitä sillä tavalla edes huomaa heti onko ohjelma sama vai ei. Jos taas ohjelma on jollain tavalla huono, niin sitten en ihan heti mene sille tunnille. Sinun tunneillasi en ole koskaan käynyt, asun ihan eripuolella Suomea. 🙂

  10. Aino sanoo:

    Kiitos vastauksista, toivottavasti saadaan vielä lisää mielipiteitä! Itse yleensä vaihtelen muutaman kappaleen silloin tällöin, näin ohjelma ”uudistuu” kokoajan. Harvemmin teen kokonaan ihan uuden ohjelman alusta loppuun. CORE tunnin teen aina kokonaan uuden ja pidän se 1,5-2kk. Tuttua ohjelmaa on tosiaan kivempi tehdä mutta sitten kun biisit alkaa tulla korvista ulos on aika heittää kappale ja koreo vaihtoon. :)Jennalle: Kiitoksia! Mulla tosiaan musiikki on aika kovalla ja siitä on sitten kakspiippusia mielipiteitä, toiset tykkää ja toiset ei 😀 Tosin ei enää nykyään tuu kovin paljoo palautetta liian kovasta musiikista.

  11. Anonymous sanoo:

    Muilla tunneilla (Ohjaajien omat lattiatunnit + Les Millssit) sama ohjelma menee yleensä ihan hyvin 1,5-2kk, riippuen tietty kuinka useasti tulee käytyä. Mutta jos ajatellaan, että 1-2 kertaa viikossa. Jos useammin, niin sitten kyllä jo kuukaudenkin jälkeen alkaa puuduttamaan.Mutta spinning onkin (ainakin mulle) ihan asia erikseen! Jos on (ja kuten useimmilla saleilla onkin) ohjaajien omatekemiä ohjelmia, niin mun mielestä niitä vois vaihtaa kerran viikkoon. Miksi ihmeessä ohjaajat soittaa spinningissä samaa ohjelmaa vaikka tyyliin 2 kuukautta?? Kun siinä ei ole mitään kovin ihmeellistä koreografiaa, missä olis vaikea pysyä mukana (tämän takia ymmärrän, että yhtään koreografisimmilla lattiatunneilla pidetään samaa ohjelmaa + tunneilla, missä on painot, että tietää etukäteen millaisilla painoilla pystyy tekeen). Spinningissäkin jos tekee jonkun biisin liian ”kovaa” niin on kuitenkin tosi helppo huilata, jos onkin ei-niin-tutussa ohjelmassa laittanut liikaa vastusta jne.eli siis ei voi perustella oikeen silläkään, että asiakkaat sitten tietää ja tuntee ohjelman ja osaa ”varustautua” oikein kappaleisiin. Eli siis miksi monet ohjaajat ei kierrätä spinning-ohjelmiaan useemmin? Siinä musiikilla on kuitenkin ihan huikea merkitys tuntiin.

    • Aino sanoo:

      Heippa! Itse ainakin suunnitelen myös spinningin aika tarkkaan kappaleisiin ja myös siihen menee aikaa sekä vaivaa, täytyy löytää se 12 biisiä ja suunnitella sisällöt niihin. Vaikka spinning onkin vaan polkemista täytyy ainakin mun mielestä siinäkin olla suunnitelma ja rakenne miten tunti koostuu, että en pystyisi vaan heittää mitä sattuu biisejä ja vetää jotain niihin :)Tämä mun mielipide ja kertokaa muut ohjaajat ihmeessä omianne 🙂

    • Aino sanoo:

      Niin ja lisäys vielä, että tapaan vaihdella spinussa kappaleita kuitenkin useemmin kuin muilla tunneilla, vaihdan aina muutaman kerralla pois kun niitä ollaan poljettu tarpeeksi, näin ohjelma uudistuu hieman kokoajan!

    • Anonymous sanoo:

      Itse olen ohjannut spinningiä ja BodyPumppia useita vuosia ja melkein heti alusta asti olen tehnyt niin, että spinningissä vaihtelen joka viikko ohjelmaa. Tunnin rakenne on joka tunti sama, alkulämmittelyt x2, 1. ylämäki, jumpsit…jne. Kappaleet vaan vaihtuu ohjelmien mukaan. Näin vakkariasiakkaat tietää tunnin rakenteen ja harjoitukset etukäteen, mutta piristystä tulee joka viikko vaihtuvilla kappaleilla. Ja ohjelmat kiertää sitten niin, ettei samana vuonna kuulla kuin max 5 kertaa sama ohjelma :)Eli siis mullakin on hyvin tarkkaan suunnitellut spinningohjelmat, mutta kappaleet vaihtuu kuitenkin joka viikko (toki poikkeuksiakin on, eli kun löytyy joku aivan huippu uusi biisi, niin se soi sitten alussa useammin).Muistan aivan hyvin kymmeniä ohjelmia ulkoa, että mitä missäkin tehdään, ehkä tämä on helpottanut myös ohjelmien kierrätystä vähällä vaivalla.Asiakkailta olen saanut positiivista palautetta tästä. Tänä vuonna olen päässyt käymään omien tuntieni lisäksi vain yhdellä spinutunnilla viikossa (vain tämä yksi sopii aikatauluihin) ja siellä ohjaaja soittaa noin 8 viikkoa samaa levyä, tylsää!! Varsinkin jos se ko ohjelma ei ihan kauheasti iske…no eihän kukaan kyllä pakota siellä käymäänkään 😉

  12. Hanne sanoo:

    Mä pidän noin 2kk samaa ohjelmaa omassa RVP:ssä.. voi olla että vaihdan jonkun biisin nopeemmin pois. Yleensä vaihdan yks kerralla. Asiakkaat pysyy sitten mukana, kun kerralla ei vaihdu koko tunnin setit. Sama päteen LM-mixailuihin. Pidän yleensä 1-2kk samaa, pumpissa lähtöö biisit vaihtoo nopeimmin, kun jengi kyllästyy nopeiten. Monet käy pari kertaa viikossa tunnilla. Toiset jotka käy harvemmin haluais jatkaa pidempään mutta kaikkia ei voi miellyttää. Eli teen pääasias sen mukaan mikä itestä tuntuu parhaalta. BA:ssa oon mixannut nopeammin jos joku biisi ärsyttää. BS:ssästä ei ole viä juuri kokemuksia 😉

  13. Anonymous sanoo:

    Treenaajana pidän itse siitä, että tiedän suunnilleen, mitä odottaa tulevalta tunnilta. En viihdy pitkään jumpissa, joissa ohjelma/biisit vaihtuvat viikottain tai edes kahden viikon välein. Parhaat tehot saan silloin, kun ohjelma on suhteellisen tuttu ja tunnistan ohjelman raskaimmat biisit ja biisit, joiden aikana voi koittaa lisätä vastusta tai painoja!Olen siis ehdottomasti sitä mieltä, että jos tunti on suunniteltu ja mietitty hyvin (kuten Ainolla aina on!!), voi samaa ohjelmaa vetää huoletta noin 1-1,5kk. Arvostan todella paljon sitä, miten paljon jaksat Aino panostaa tuntiesi suunnittelun, biisivalintoihin ja siihen, että liikeet ja biisit toimivat kokonaisuutena 🙂 Olet ehdottomasti Vaasan parhaimpia ohjaajia ja spinning-tuntisi ovat treeniviikon kohokohtia! Biisivalintasi, tuntiesi yleinen fiilis ja oma periksiantamattomuutesi jumppien aikana motivoivat treenaajia ja auttavat jaksamaan loppuun saakka täysillä!! KIITOS!

Kommentoi