Rasvahommista JÄLLEEN!

Moi!

Ajattelin kirjoittaa vielä lyhyesti selvityksen eräästä asiasta mikä jaksaa askarruttaa ja mietityttää. Rasvanpoltto, laihdutus, vartalonmuokkaus, treeni,ravinto…

Homman nimihän on se että jos kehoon menee enemmän energiaa (kaloreita) kuin se kuluttaa niin ylimääräinen energia varastoituu kehoon rasvan muodossa –> tarkoittaa suomeksi LIHOMISTA. Jos taas keho saa vähemmän energiaa kuin se kuluttaa, joutuu keho käyttää olemassa olevia rasvavarastoja/lihaksia jolloin tapahtuu LAIHTUMISTA. Tähän prosessiin liittyy toki monia muitakin pieniä vaikuttajia mutta yksinkertaisessa yksinkertaisuudessaan homma on näin simppeliä: Jos haluat lihoa syö enemmän kuin kulutat. Jos haluat laihtua syö vähemmän kuin kulutat.


Kannattaa syödä  terveellisesti, monipuolisesti ja säännölisesti jotta verensokeri pysyy tasaisena ja näläntunne ei pääse vaivaamaan, ainakaan jatkuvasti.
Kehohan ei tiedä että ”no nyt se söis leipää, laitetaanpa tämä rasvavarastoihin, tai ” nyt tuli kurkkua, laihdutetaanpa tätä kroppaa hieman.” Ei ei ei ei. MIKÄÄN RUOKA-AINE EI LIHOTA TAI LAIHDUTA ITSESSÄÄN. Toiset ravinto-aineet sisältävät vähemmän energiaa ja toiset enemmän. Tämähän on se oleellisin asia laihdutuksessa. Laihduttaessa voi syödä vaikka suklaata jos energiamäärä ei nouse yli kulutuksen. Tämähän ei ole missään nimessä järkevää koska suklaassa ei pahemmin ole mitään hyviä ravinto-aineita mitä vartalo tarvitsee voidakseen hyvin.

KAIKKI LIIKKUMINEN KULUTTAA ENERGIAA (kaloreita). Edelleenkään kroppa ei tunnista että ” jaahaas, nyt ollaan spinningissä pistetääs rasvat tirisemään” :D Ei ei ei ei.
Fysiikan laki on että liikumiseen tarvitaan energiaa ja kun keho liikkuu energiaa kuluu. Liikuntamuoto sekä liikunnan kesto määrittelee kuinka paljon energiaa kuluu. Mitä enemmän energiaa kuluu sitä helpompi on ”laihduttaa” koska saa myös syödä hieman enemmän. Täytyy kuitenki muistaa että esimerksi yhden tunnin mittainen liikuntasuoritus ei lisää energiantarvetta kovinkaan paljoa naisilla noin.300-600kcal liikuntasuorituksesta riippuen.
Vrt. 2 voileipää, 1 banaani ja lasi maitoa ~ n. 500 kcal

Näiden yksinkertaisten asioiden rinnalla on tosiaan joitakin vaikuttajia, joita kannattaa opiskella jos haluaa hifistellä enemmän, mutta sanoisin että tällä tiedolla pääsee käytännössä pitkälle.

Helppoa kuin heinänteko :)


No Responses to “Rasvahommista JÄLLEEN!”

 1. Anonymous sanoo:

  Kiiitos taas hyvästä postauksesta!!:) Olisko tulossa postausta sun vappusuunnitelmista??:)

 2. Anonymous sanoo:

  Hei, ei liity mitenkään tähän aiheeseen, mutta ajattelin kysellä josko osaisit antaa vinkkejä pelipäivien ruokavalioon, kun sullakin on taustaa aiemmin kilpaurheilusta. Eli siis pelaan salibandya ja yleensä pelireissut kestävät n. 12h (sisältäen siis matkat, 2 peliä + väliajat). Millainen olisi hyvä ruokavalio päivälle ja minkälaisilla annoksilla minkälaista ruokaa jaksaisi parhaiten tuon päivän painaa. Tällä hetkellä päivän ruokiin on kuulunut aamulla ennen lähtö puurolautasellinen ja tuoremehua. Automatkalla leipä tai hedelmä ja mehua, pelien välissä banaania/leipää ja myslipatukka + jotain juomaa. Ja sitten kotona joku lämmin ruoka vasta.Esimerkkipäivä voisi olla, että herään klo 07.00, lähtö reissuun on 08.30, perillä ollaan 10.30 ja ensimmäinen peli on klo 12.00, sitä ennen otetaan kevyt alkulämpö. Peli kestää n. 1h jonka jälkeen on aikaa seuraavaan peliin 2h. Toisen pelin jälkeen taas automatka kotiin, ja yleensä iltasella on vasta ensimmäinen lämmin ateria nautittu.

 3. Anonymous sanoo:

  Ihan oikeasti, en ymmärrä miten edes voi pyöristää, että tuollaisessa ruokamäärässä olisi 500 kcal. Ei sitten millään voi, ellet ole lisännyt mukaan lisukkeita, mutta niidenkään kanssa (mitä yleensä nyt leivän päällä voisi olla; kalkkunaleike, tomaatti, kurkku jne.) voi olla 500 kcal :D Ja olettaen, että jos kerran ruokavalio on ”hyvä” leipä olisi ruislepää eli (n.60-80 kcal kpl) Muuten mielestäni asiallinen postaus, mutta luulisi nyt kun olet ”alan ammattilainen” niin osuisit noin itsestäänselvissä asioissa oikeeseen. Ihminen kuitenkin voisi syödä tuon annoksen aamupalaksi, välipalaksi ja iltapalaksi eli jo niissä olisi yhteensä 1500 kcal :D..

  • Aino sanoo:

   Tottakai riippuu mitä on päällä jne jne jne mutta jos ajatellaan ihan perus voileipiä juustolla, kinkulla niiin…2 palaa ruisleipää = 116 kcal10 g kevyt leviä = 39 kcal2 siivuu juustoa (normaali) = 70kcal2 siivua kinkkua = 36 kcalbanaani = 101 kcal2,5 dl maitoa = 113 kcal= 474 kcal

Kommentoi