18 VARTALOIHANNETTA

Tuli taas mietittyä aihetta kun törmäsin iltalehden sivulla tähän artikkeliin. Kauneusihanteet ovat muuttuneet aikojen myötä ja myös eri maiden ja kulttuurien välillä löytyy melko suuriakin eroja. Toisissa maissa ihaillaan todella pientä, siroa vartaloa, kun taas toisissa kurvit ja pehmeys aiheuttavat ihailua. Lihaksikkuus ei kuitenkaan vielä toistaiseksi näkynyt kuvissa (harmi :D). Tässä siis 18 eri maan, samasta kropasta photoshopattu kauneusihanne. Harmi, että listalta ei löydy suomea, tai edes ruotsia.

PicMonkey Collage

kuvat täältä

Löytyykö listalta joku ehdoton suosikki?

Täytyy sanoa, että omaa ihannetta en suoranaisesti löydä näistä kuvista, sillä kaipaisin hieman ennemmän sporttisuutta ja lihaksiakin. Italian mimmi taitaa kuitenkin olla lähimpänä sitä, minkä puolesta itse liputan. Makuasiat ovat aina jollain tavoin aika herkkä aihe, sillä toiset ihmiset kauhistuvat mielipiteistä, jotka eriävät omistaan. Luin juuri myös ”hauskan” väittelyn eräällä keskustelupalstalla, jossa ruodittiin mun vartaloa ja sitä onko se hyvä vai ei. Eihän tuollaisista aiheista tule koskaan loppua, sillä kaikilla on ne omat makumieltymykset ja tyyli josta pitää. Mun mielestä on tärkeintä, että viihtyy omassa kehossaan ja on terve. 🙂

Kysymys: Miltä luulette suomalaisen keskimääräisen ihannevartalon näyttävän?


28 Responses to “18 VARTALOIHANNETTA”

  1. Ninnu sanoo:

    Mä repesin ku näin tän jutun, nyt on kyllä ollu ammattilaiset photoshoppaamassa 😀 mäki jäin kaipaamaan lihaksia ja sporttisuutta. Mä veikkaisin että suomessa ihaillaan keskimäärin sellasta tervettä, sopusuhtaista, eli ns ”normaalia” kroppaa. Sitten on erikseen omat kannattajansa mallityyppisille langanlaihoille, sporttisille ja isoille tytöille.
    Kehtaiskohan tähän perää heittää postaustoiveen? Kun tuo marjasato on ny parhaimmillaan, niin mitäs kivaa niistä keksis. Yritin tuossa ettiä mustaherukkamehuun vähän vähäsokerisempaa ohjetta, mutta ei löytyny.

    • ainorouhiainen sanoo:

      Hyvä että sai postauksesta hupia, naureskelin kyllä itsekin noille kun päätkin on välillä ihan vinossa 😀

      Kiitos postaustoiveesta, laitetaan ideavarastoon!

  2. Caroline sanoo:

    Tää olis hauska jos näyttäisvät miltä keskiverto nainen näyttää kyseisessä maassa. Esim Hollanin porukka tuppaa oleen sitä laihaa lihaksikasta tyyppiä kun liikkuvat niin paljon pyörällä taas briteissä ja jenkkilässä ollaan vähä tuhdimpia 😀
    Mä uskon että suomessa on ihannevartalo sellainen keskipitkä, bmi tossa 23-25kohdalla (tai rasva% 22-25) ja rasvat tasaisesti kehon ympärillä, ehkä muhkeammat reidet ns päärynävartalomuoto. Eli sellainen look mitä voisi ylläpitää normi ruokailulla ja arkiliikunnalla, kun suomessa halutaan olla sitä ja tätä mut ei jaksa tehdä asian eteen mitään.. 😀

    • ainorouhiainen sanoo:

      Totta, tuollainen keskiverto kuvaus olisi myös hauska toteutus. Uskon että suomen ihanne menisi ehkä lähimmäs tuota Argentinan mimmiä?!

  3. Eikku sanoo:

    Kyllähän lihaksia saattaa näissä kuvien vartalotyypeissä olla, mutta rasvaprosentti vaan ei ole niin alhainen, että _lihaserottuvuutta_ olisi.

    • huoh sanoo:

      Milloin nämä joka paikan pilkunviilaajat oikein ymmärtävät, että arkikielessä sanoja ei aina käytetä kirjaimellisesti? Lihakset = lihaserottuvuus varmaan tässä tapauksessa.

      • Eikku sanoo:

        Oho, onpas töykeä vastaus. En tosiaankaan ajatellut, että lihaksia käytetään synonyyminä lihaserottuvuudelle. Niin paljon kuitenkin blogeissa nimenomaan lihaserottuvuudesta kirjoitetaan, tässäkin blogissa.

  4. Kata sanoo:

    Kyllä Italia on noista munkin ”lemppari” ja näyttää eniten sporttiselta. Toi on itseasiassa tosi lähellä mun omaa unelmakroppaa, ihan hiukan sais vaan olla enemmän sitä lihasta 🙂

    • ainorouhiainen sanoo:

      Juu samaa mietin minäkin, tuohon vielä vähän lihaa päälle 😀

  5. Myy sanoo:

    Näistä ehdottomasti Italian nainen.

  6. Pauliina sanoo:

    Hahaa! Ennen kuin luin koko tekstiä, ajattelin, että mun lemppari on italia ja ihan varmasti myös sun. Oikein meni 😀

  7. Zara sanoo:

    Mielestäni Miss Argentina on ehdoton ykkönen! Sellainen sopusuhtainen ja hoikka.

  8. Pips sanoo:

    Mun mielestä tässä koko artikkelin projektissa kusee toteutus ja pahasti. Idea on oikeastaan todella mielenkiintoinen, mutta kuvien photoshoppauksen jälki sen näköistä, että kyse ei ole ammattilaisista graafisista suunnittelijoista. Tulos olisi ehkä vähän luotettavampi ammattilaisten tekemänä, sillä he varmaankin osaavat myöskin arvioida paremmin sitä oman maansa ihannetta.
    Sen lisäksi itseäni häiritsee melko suuresti se, että esittääkö tuo orginaali tosiaan ”normaalia” naista? Mielestäni kuvan nainen on pikemminkin jo ylipainon puolella.. vai onko siitä sitten tullut se, mitä pidetään normaalina?

    • ainorouhiainen sanoo:

      En sanoisi minäkään että originaali kuvaa niin sanottua normaalia, sillä painoa näyttäisi olevan enemmän kuin normaali painoindeksi sallii. Mainitsin tuossa jo aiemmin että oon ihan samaa mieltä kuvanmuokkauksen laadusta, mutta uskon pointin olevan enemmänki se että kuvista heijastuu kyseisen maan vartalomallin ihanne (tiimalasi, suora, hoikka jne..) =)

  9. Sara sanoo:

    Niin, siis kyseessähän oli yksityishenkilön omasta kropastaan ottama kuva, jota hän sitten toivoi kuvanmuokkaajien muokkaavan. Alkuperäisestö kuvasta näkee, että kyseessä on kuitenkin muodokkaampi nainen, jota harva photoshoppaaja lähtisi mainoskuvaustilanteessakaan muuttamaan täysin. Enpä itsekään toivoisi kuvia muokattavaksi lähettäessäni saavani takaisin täysin erinäköistä kuvaa. Ja mitä tuohon kommenttiisi lihaksikkaasta vartalosta kauneusihanteena tulee, niin toivon ettei kaltaisesi ”kuiva mutta lihaksikas” vartalotyyppi koskaan tulekaan muotiin. Ei se ole äärimmäistä hoikkuutta terveempää, sillä varsinkin naisen keho tarvitsee rasvaa toimiakseen normaalisti, kuten varmasti tiedät 🙂 Tämä ei siis millään lailla ole nyt haukkumaviesti ja toivon ettet ota tätä itseesi, jokaisella on oikeus olla tyytyväinen omassa kehossaan tulematta tuomituksi ja sulla vaikuttaa kuitenkin siltä että oot varsin sinut itses kanssa!

    • ainorouhiainen sanoo:

      Uskon että muokkauksessa ei keskitytty laadukkaaseen photoshoppaamiseen vaan lähinnä erilaisiin vartalomalleihin ja siihen että kropasta näkee kyseisen maan keskimääräisen ihanteen. Lihaksikkuudella en tarkoittanut vain vähärasvaista kroppaa, vaan lähinnä sporttisempaa tyyliä 🙂

  10. Uwe sanoo:

    And what about Finlands ideal shape???
    Close to China or closer to…. 😉
    Regards from Germany, Uwe.

    • ainorouhiainen sanoo:

      I think Finlands ideal shape is closer to Argetina than China 🙂

  11. jotainnn sanoo:

    egypti tai meksiko 🙂 italia näyttää tollaselt ruipelolt (kattokaa nyt sen jalkoi) ja kiina anorektikolt :s

    noi on muokattu naurettavasti

  12. Henna sanoo:

    Mexico ja Egypti ehkä miellyttävät omaa silmää eniten. Naiselliset muodot, mutta kuitenkin lihastakin saisi olla. Kuvanmuokkaus on kyllä näissä kuvissa päin sanonko mitä 😀

    • ainorouhiainen sanoo:

      No juuri sitä! 😀 Pääpointti lienee kuitenkin nähdä vartalon linjat ja se minkämallinen kroppaa uppoaa missäkin maassa.

  13. Maija sanoo:

    Ihan hirveet photoshoppaukset!! 😀

    Mut kyl toi Italian mimmi vie voiton jos noista pitää valita. 🙂

    • ainorouhiainen sanoo:

      Joo ei oo kyl kuvanmuokkaus menny ihan nappiin 😀 Italiaa tääläkin kannatetaan!

Kommentoi