INSPIROITUMINEN VS. ÄRSYYNTYMINEN

Sosiaalinen media tarjoaa nykyään todella paljon inspiraatiota, vinkkejä ja ohjeita lähes kaikille elämän osa-alueille. Välillä sitä oikein ahdistuu kaikesta tästä tarjonnasta ja joskus hyvällä tarkoitetut tipsit voivat aiheuttaa toiselle vain paineita. Faktahan on se, että kaikkia ei voi koskaan miellyttää omalla meiningillään. Joku voi inspiroitua toisen jakamasta treeniviikosta, kun taas toinen ahdistuu siitä. Ahdistumisen ja ärsyyntymisen voi yleensä peilata omaan elämään, sillä väitän että negatiivisia tunteita herättää asiat myös ne asiat, joista kokee itse huonommuutta. Jos omassa elämässä on ollut kiireitä tai jakso ettei liikunnalle ole jäänyt tilaa haluttua määrää, voi toisen täydelliseltä näyttävä treeniviikko vain ärsyttää.

Toisiin vertaaminen onkin asia joka on meillä varmasti sisäsyntyinen juttu. Aina sanotaan, että älä vertaa itseäsi muihin, mutta se on helpommin sanottu kuin tehty. Somessa nähdään lisäksi vain ne elämän kohokohdat, joka saa oman alitajunnan uskomaan, että oma elämä on ihan pyllystä ja muilla kaikki on paremmin.

Mun mielestä on tärkeää, että jos joku some-tili tai henkilö aiheuttaa jatkuvasti vain ärsyyntymistä ja huonoa fiilistä, ei sellaista kannata seurata. Siitäkin huolimatta kannattaa myös kääntää negatiiviset ajatukset itseensä. Mistä ne tunteet johtuu, että joku henkilö tai asia aiheuttaa paineita tai ärsyyntymistä? Usein nimittäin tunteita, oli ne positiivisia tai negatiivisia, aiheuttavat asiat ovat itselle tärkeitä. Jos jokin asia herättää tunteita, on sillä usein joku yhteys itseesi. Ei välttämättä suoraan, mutta jotain kautta. Ehkä pelkäät asiaa alitajuntaisesti tai sinulla on menneisyydessä tapahtunut jotain, miksi asia aiheuttaa tunnereaktion. 

Oon itse huomannut, että jos omassa elämässä on vaihe, jolloin tuntuu että on vaikka aikaansaamaton ja kaikki ei ole kuten toivoisi, silloin toisten superpositiiviset jutut ja hehkutukset voivat aiheuttaa vain enemmän paskaa fiilistä. Silloin kun itsellä on kaikki hyvin, tulee kiinnitettyä vähemmän huomiota myös muiden elämään. Kateus on yksi aika yleinen tunne ja usein negatiiviset tunteet laitetaan kateuden piikkiin, mutta syyt voivat olla muitakin. Kuten aiemmin mainitsin, tunnereaktio voi johtua myös siitä että itsellä on paljon epävarmuuksia tai traumoja asiaan liittyen, eikä omia tunteita osata käsitellä, joten ne purkautuvat sitten tällaisena muotona ulos.

Maailmasta ei voi koskaan poistaa kaikkia niitä asioita ja ihmisiä jotka ärsyttävät. Asioita ja epäkohtia on ok nostaa esiin, mutta on myös hyvä oppia käsittelemään omia tunteita ja miettiä miksi joku asia saa niin suuren tunnekuohun aikaiseksi. Ennen sosiaalista mediaa ei ollut mahdollista olla kanssakäymisessä niin monen erilaisen ihmisen kanssa kuin nykyään.

Yhdellä ihmisellä voi olla jopa miljoonia seuraajia ja niiden joukossa niin monia erilaisia henkilöitä, ajatuksia ja arvoja, että on väistämätöntä, että mitä ikinä tämä henkilö tekee, se aiheuttaa tunnereaktion jossain ihmistyypissä. Tämä sama toistuu pienemmässä mittakaavassa meidän kaikkien elämässä ja koska on mahdotonta vaikuttaa toisiin, ainoa henkilö johon oikeasti kannattaa panostaa ja vaikuttaa on oma itsensä!

Keskity omaan juttuun ja toimi omien arvojesi mukaan. Älä anna muiden sanomisten vaikuttaa liikaa valintoihin joita teet. Ole ystävällinen muille ja vaikka jonkun tekemiset tai sanomiset eivät kohtaa sun arvoja, ole kohtelias ja toimi kuten toivoisit itseäsi kohtaan toimittavan tällaisessa tilanteessa.

Herättääkö ajatuksia? Oletko huomannut ärsyyntyväsi tietynlaisista asioista tai luonteista ja mistä se voisi viestiä?

instagram: ainorouhiainen 

Facebook


Kommentoi