VIIKON PASKIMMAT X 5

Voi luoja mä sanon! Ollut kyllä kankein viikko naismuistiin. Tiiättekö niitä päiviä, viikkoja ja kausia kun kaikki vaan yksinkertaisesti kusee. En tiedä onko tässä ilmoilla jotain syysmasista vai mikä mättää, mutta jokainen päivä on ollut oikea taistelu aamusta iltaan. Hauskintahan tässä on se, että mikään tietty asia ei oikeastaan ole vialla, mutta silti tuntuu että takkuaa ja pahasti.

Liikunta ja nukkuminen on oikeastaan ollut ainoat valopilkut päivissä ja useinhan treenin jälkeen olo onkin aina hurjasti parempi. Tänäänkin olin aivan hyvällä tuulella siihen saakka kunnes tulin jumpasta kotiin ja avasin veroviraston lähettämän kirjeen. Mä oon ennenkin maininnut mielipiteeni tästä asiasta, mutta verotus suomessa on aivan päin persettä. Työntekijöitä ja yrittäjiä rankaistaan, samalla kun laiskat makaa himassa tekemättä mitään ja nostelee hilloa tilille. VMP mä sanon!

Tässäpä nämä viime aikojen helmet:

Verotus – Asia joka vituttaa mua suuresti. Teen töitä sekä yrittäjänä että palkkatyöläisenä ja verojen määrä on ihan älytön. Ei oikeastaan edes kannattaisi tehdä töitä kuin tiettyyn pisteeseen asti. Välillä tuntuu, että olis helpompi vaan maata himassa sohvalla kuin olla ahkera ja yrittää, sillä kovasta työnteosta todellakin rangaistaan Suomessa.

Valtion tuella eläminen – Menee hieman samaan kategoriaan, mutta mä ottaisin mielellään Suomeen tyylin, missä esimerkiksi terveydenhuolto ja koulutus olisi maksullista sekä kaikenlainen tukien jakaminen lopetettaisiin täysin. Ja tämä näkyisi tietysti yksityishenkilöiden kevyemmässä verotuksessa! (Käytännössä tällaisesta voi kai vaan haaveilla)

Kylmä & kylmyys – Se kohmeinen olotila mikä iskee heti aamulla kun herää ja siitä ei pääse eroon kuin juomalla litroittain kuumaa kahvia tai heittämällä treenin. Tätä tää nyt on seuraavat puoli vuotta..

Kotona työskentely – Tässäkin asiassa on kaksi puolta. Ja niin mukavaa kun se onkin, että saa duunailla töitä kotona, niin viime aikoina tää on aiheuttanut lähinnä ahdistusta. Ajoittain on tosi raskasta olla tavallaan erityksissä kaikesta, ei ole juurikaan sosiaalista elämää, kun viettää aikaa vain kotona yksin. Ei ole sitä fiilistä ”kun pääsee töistä”, vaan työ ja vapaa-aika sulautuu toisiinsa, eikä niillä ole mitään eroa. Toki pääsen välillä ihmisten pariin kun ohjaan tunteja ja tää onkin ollut ainoa asia mikä on pitänyt mun pään kasassa.

Tylsää! – Syksy on vähän sellaista tasaisen tylsää aikaa ja oon sellainen, että tylsistyn ja kyllästyn hyvin nopeasti jos mulla ei ole mitään projektia käynnissä. Tällä hetkellä tuntuu, että ei oikeen saa mistään kiinni, kun ei yksinkertaisesti kiinnosta. Parempia aikoja ootellessa…

Onko muita joilla on viime aikoina ollut vähän tahmeempaa kuin normaalisti? Onko se tämä vuodenaika vai onko mun elämä vaan niin helppoa, että pitää väkisin keksiä murheenaiheita? ;D Haha.

Kivaa viikonloppua!

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Facebook


47 Responses to “VIIKON PASKIMMAT X 5”

 1. Avatar Susse sanoo:

  Mun mielestä on aika kylmä ajatus tuo, että ei veroja ja jokainen olkoon oman onnensa seppä. Hyvinvointivaltiosta on ehkä tullut niin itsestäänselvyys, että sitä ei osata arvostaa.

  Itse olen myös koko pienen ikäni tehnyt töitä urakalla. Mielelläni maksan palkastani veroa, että esim. saadaan kaikille tasavertainen mahdollisuus käydä ilmaista peruskoulua ja kattava terveydenhuolto. Kaikilla ei ole samat lähtökohdat elämässä ja itse näen tärkeänä, että kaikilla on kuitenkin mahdollisuus ihmisarvoiseen elämään.

  Automaattisesti työttömyys tai vaikkapa vakava sairastuminen ei ole ihmisen laskutta ja omaa syytä, tai oma tahto. Mä maksan mielelläni veroa omastani, paljonkin, silti palkalla elää ihan mukavaa elämää. Mielummin kannatan hyvinvointivaltiota kuin ajatusta, että kuilu rikkaiden ja köyhien välillä kasvaisi koko ajan enemmän.
  Tämä vain toisena näkökulmana asiaan:)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   No onhan se aika kylmä ajatus. Mä oon vaan sellainen että ajattelen että jos jokainen hoitaisi ”oman ruutunsa” niin ei tarvisi muiden kärsiä sitten siitä jos toisella ei ole varoja elää. Mun ajatustyyli ja periaate siis eroaa vahvastikin sun omasta, mutta onneksi on myös sunlaisia olemassa! :D

   Mä olisin valmis ottamaan sen riskin että voisin itsekin joutua ”kuseen” kun ei ole sitä turvaverkkoa, mutta sais myös sen mahdollisuuden nauttia omasta ahkeruudesta ja sen tuottamasta hedelmästä!

   Kiitos kommentista ja toisesta näkökulmasta! :)

 2. Avatar m sanoo:

  Ikävältä kuulostaa, toivottavasti ens viikko on parempi. Ootko koskaan haaveillut jumppien ohjaamisesta USA:ssa? Jotkut ei ymmärrä Pohjoismaista mallia, ja tuskin kukaan tykkää, kun omista tuloista menee niin suuri osa valtiolle. Asuminen Usassa on kuitenkin monille silmiä avaavaa, kun näkee käytännössä, mitä se tarkoittaa,ettei yhteiskunnan turvaverkkoja ole. Verottomuus kuulostaa kivalta teoriassa, ei niin kivaa käytännössä…mitä kaikkea yhteiskunnan tulee kustantaa, on makuasia. Itse en esim. ymmärrä että jääkiekkoa tuetaan verovaroista ;)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Yleensä huonon viikon jälkeen tulee parempi ja toivottavasti taas käy niin! Sitä on vaikea sanoa miltä se verottomuus tuntuisi sitten käytännössä, onhan se helpompi vaan haaveilla tällaisesta, ehkä todellisuus ei olisi välttämättä niin hyvä kun ajattelee, who knows!

   Makuasioista on paha lähteä kiistelemään ja tiedän että tämä mielipiteeni ärsyttää monia ja on hyvin kärkäs, mutta that’s my opinion. :)

 3. Avatar asdf sanoo:

  Sähän et ole itse varmaan yhtään käyttänyt elämäsi aikana tukia? Kannattaa muuttaa vaikka Jenkkeihin niin siellä saa nauttia alhaisemmista veroista ja samalla miettiä minkälaisen vakuutuksen ottaa jotta saa tarvittaessa terveyspalveluita :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   No itse asiassa en ole koskaan nostanut elämäni aikana tukia. Mulla on aina ollut periaate että haluan itse tienata omat rahat, olispa kaikilla muillakin! :D

   Jenkkien tyyliä ihailenkin ja toivoisin Suomeen samaa mallia! Harmi kun muuttaminen olisi tässä vaiheessa vähä liian hankala juttu.

   • Avatar Meme sanoo:

    Hankitkohan silloinkin omat rahasi kun kävit äitisi kanssa neuvolassa? Tai kun sinut lapsena rokotettiin? Tai kun kävit lapsena hammaslääkärissä? Maksoitko omat kirjasi koulussa?Who knows

    • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

     Luonnollisesti minäkin elin lapsena vanhempieni alaisuudessa ja he hoitivat mainistemasi asiat. Harva lapsi kuitenkaan käy vielä töissä tai hoitaa omaa talouttaan. Jos kyseinen kuvitteellinen malli tapahtuisi niin silloin tietysti ne jotka jälkikasvua hankkivat, hoitaisivat heidän asiansa. :)

 4. Avatar Henna sanoo:

  Nyt oon kyllä korkeakouluopiskelijoiden eri mieltä noista tuista! Kyllä meikäläiseltä loppuisivat opiskelut jos pitäisi maksaa koulutuksesta (tyyliin Amerikan malliin) eikä saisi opintotukea yms. Mutta kyllä mäkin asettaisin tiukempia ehtoja työttömyyskorvauksille jne ja todellakin keventäisin yrittäjien verotusta.
  Ja joo toi kylmyys menee luihin ja ytimiin asti hyi!

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Ymmärän että mun mielipide on sellainen mihin tuskin moni yhtyy. Itse olisin kyllä valmis maksamaan mielummin koulutuksesta ja terveyspalveluista.

   • Avatar Emma K sanoo:

    Oletko opiskellut yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa itsellesi tutkinnon? Jos et, en sinuna huutelisi asiasta josta ei ole mitään tietoa. Sivistysvaltio ja korkealaatuinen tutkimus ei pysyisi Suomessa yllä ilman taitavia akateemisia, ja meillä kenellä tahansa on mahdollisuudet yliopistokoulutukseen sen maksuttomuuden vuoksi.

    • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

     En nyt oikeen näe yhteyttä että miten mun opiskelut liittyy tähän mielipiteeseen? Tai siis ymmärrän toki sun pointin ja ajatuksen kommentin takana, mutta se ei silti poista sitä faktaa että olen tätä mieltä asiasta.

 5. Avatar Petra sanoo:

  Kyllä mä myönnän että ******** ja rankasti kun katsoo omaa palkkakuittia ja veroihin menevää osuutta ja seuraavaksi lukee Ilta-Sanomista ideologisesti työttömästä/siitä että jotain ei huvita tehdä töitä… Silloin kyllä tekee mieli sanoa että olisipa täällä Jenkki -tyyli, että jokainen olisi oman onnensa seppä. Toki se on niin, että verovaroilla saadaan paljon muutakin hyvää aikaiseksi, mutta onhan se vähän vaikea muistaa

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   No näinhän se on ja laiskuudessa viittasin juuri mainitsemaasi ihmisryhmään jotka tietoisesti valitsevat valtion rahoilla elämisen. Tällaisissa tilanteissa on tosiaan vaikea muistaa niitä hyviä puolia! :D

 6. Avatar Tiina sanoo:

  Siinä vaiheessa, kun sairastuisit parantumattomasti susta johtumattomista syistä ja kuukausittainen lääkkeesi maksaa reilut 5000e/kk kiität Suomen verotussyteemiä ja maksat mielelläsi veroja. Harvat sua vielä enemmän tienaavat kitisee asiasta, eikä hekään käytä julkisia palveluja ollenkaan. Heistä tosin suurin osa on käynyt kouluja ennen menestymistään ja ehkä siksi ymmärtävät verotuksen hyödyt.

  Vaikka sekin on totta, että olemalla laiska ja pysymällä kotona saa liikaa rahaa. Siihen tarvittaisiin muutosta.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   No ihan varmasti tuollaisessa tilanteessa olisin hyvillään siitä että asun Suomen kaltaisessa maassa jossa terveydenhuollon taso on sellainen kuin se on. En nyt tiedä onko mielipiteen julki tuominen kitisemistä, mutta jos se siltä kuulostaa niin sopiihan se mulle.

   Ymmärrän ja tiedostan verotuksen hyödyt todellakin, mutta silti olen eri mieltä monesta asiasta.

   Tähän voisin heittää vielä että eriävä mielipide ei taas kerro sitä mitä mieltä olen ihmisistä jotka ovat kanssani eri mieltä. Mulla on esimerkiksi ystäviä jotka ovat täysin eri mieltä asioista kanssani ja silti pidän heistä ja voidaan keskustella tällaisista asioista asiallisesti.

   Kiitos kommentista! :)

 7. Avatar Jenn sanoo:

  Hei!!

  Voin hyvin samaistua tuohon verojen maksmisen ankeuteen.. minulle itselleni särähti korvaan kovasti tuo, että toivoisit kaikenlaisten tukien maksun lopettamisen. Itse täyspäiväisenä opiskelijana en voisi edes kuvitella kerkeäväni tehdä hyvin vaativien opiskelujen ohessa töitä ja ansaita siten elantoani. Toki käyn tälläkin hetkellä töissä sen verran mitä kerkeän, muttta puhutaan silti satasista/kuukausi :D ja olen luonteeltani hyvin reipas (välillä jopa liiankin), joten en usko että laiskuuden piikkiin menee. tulee myös mieleen kaikki työkyvyttömät/sairaat ihmiset, isot perheet (joissa elätettäviä esimerkiksi vaikka 10lasta jne.). Ei tää maailma niin vaan pyörisi, että tuet lakkautettaisiin

  Mutta pointtisi ymmärrän kyllä täysin! Joku uudistus pitäisi tulla siihen, että ahkeruudesta ei ”rankaistaisi” jäätävän kokoisilla veroilla.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Kiitos asiallisesta kommentista! Ja hei, en ole kutsunut laiskaksi esim opiskelijoita vaan vertasin tällaiseen ääripäähän, jotka tietoisesti ovat tekemättä mitään, koska valtio maksaa ja hoitaa heidän elämisensä. Ehkä siksi otan tällaisen niin ”raskaasti”, koska kyseinen periaate on niin paljon omaani vastaan.

   Keskusteltiin tästä eilen ja yksi kaveri totesi että nehän on vaan fiksuja kun tekee niin. No, kai sen voi noinkin ajatella! :D

   • Avatar Asdf sanoo:

    Anteeksi vain mutta ne tukia ja muita hyväksikäyttävät ääripäät on kyllä pieni osa niistä jotka tukia ylipäänsä saa. Mikä sun koulutustausta on? Etkö muka oo nostanu opintotukeakaan ikinä?

 8. Avatar Kriu sanoo:

  Nyt oli kyllä ajattelematonta kommenttia sulta. Esimerkiksi vammautua voi kuka tahansa ilman omaa syytään ja heillekinkö pitäisi vain todeta että pärjäilkää? Joo moro. Plus ihmisillä on niin monenlaista muutakin ongelmaa, joista kaikki eivät todellakaan ole itseaiheutettuja. Toivottavasti heräät kuplastasi joku päivä.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Jos meillä olisi maksullinen terveydenhuolto niin olisihan ihmisillä vakuutukset. En mä nyt niin ole sanonut, että me elettäisiin ilman mitään palveluita oman onnen varassa.

   • Avatar Ra sanoo:

    Ei kaikilla ihmisillä olisi varaa vakuutuksiin vaan jotkut oikeasti joutuisivat elämään ilman palveluita oman onnensa varassa. Naiivia kuvitella, että kaikilla olisi mahdollisuus ideaali-yhteiskunnassasi vakuutusten maksamiseen ja sitä kautta tarvittaessa terveydenhuoltoon ja muihin palveluihin yms.

   • Avatar Jenny sanoo:

    Ymmärräthän että meidän ”vakuutusmaksut” täällä suomessa on täysin ilmaisia vrt USA:n. Esimerkiksi jos mehiläisessä huomataan vakavampi vamma, sut ohjataan isoihin sairaaloihin jatkotutkimuksiin. Eli riski vakuutusyhtiöillä todella pieni täällä. Jenkeissä valitaan jopa työpaikkoja sen mukaan kuka tarjoaa alaisilleen ja niiden perheille parhaan vakuutuksen koska ne maksaa yhtä paljon about kun meisän verot. Vähän russian roulette otatko vakuutuksen vai säästätkö.
    Btw lapsen synnytys suomessa maksaa noin 300€ kun jenkeissä 20-50 000 € (riippuu vähän kauan kestää ja otatko kipulääkkeitä). Siksi kaikki tulee kotiin synnyttämään jotka asuu ulkomailla…

 9. Avatar om sanoo:

  ei h******i sentään. vahvistipa tämä kirjoitus sen vanhan stereotypian itsekeskeisistä salipupuista, joille tärkeintä on et huulitäytteet ja hiustenpidennykset näyttää hyviltä saliselfieissä… huomaa kyllä, että et ymmärrä yhteiskunta-asioita omaa napaas pidemmälle, melkosen kuplan oot itelles kehittäny. jos uutta projektia kaipaat niin lue joskus vaikka joku kirja tai ota muuten selvää minkä takia tämä meidän yhteiskuntamalli on ylivoimainen esimerkiksi jenkkeihin verrattuna.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Nonniin tais osua arkaan paikkaan, kun täytyy alkaa ottaa asiaan kuulumattomia argumenttejä mukaan. Olenko sitten ”salipupu” tai mikä muu tahansa, saan kai olla mitä mieltä tahdon. En ymmärrä miksi eriäviä mielipiteitä ei pystytä ottaa vastaan ilman, että lähdetään miettimään sitä miltä mun ulkonäkö vaikka näyttää? :D

   Tää on varmaan yksi syy, miksei kukaan enää kirjoita mistään muusta kuin kahvikupeista somessa, koska jengi ei kestä jos joku on valtavirran kanssa eri mieltä. Keskustelen mielellään myös ihmisten kanssa jotka ovat eri mieltä kanssani, jos pystytään olemaan kuitenkin jollain tasolla asiallisia.

   Kirjoitin näin: ”mä ottaisin mielellään Suomeen tyylin, missä esimerkiksi terveydenhuolto ja koulutus olisi maksullista sekä kaikenlainen tukien jakaminen lopetettaisiin täysin.”

   Mä ottaisin mielellään. Et sinä eikä kukaan muukaan.

   • Avatar om sanoo:

    ok. meni vähän stereotypioinnin puolelle mut se nyt vaan on niin et salipuput on aika omaan napaansa katsovia eikä niin välitä yhteiskunnallisista asioista.

    sinuna ottaisin silti huomioon, että verotuksellisesti kevyempi yhteiskunta on myös automaattisesti kapitalistisempi ja kilpailullisempi. eli ei sunkaan elintaso olis siinä vaiheessa häävi, kun sun duunarinhommista, joihin ei koulutusta vaadita kilpailis vaasassa yllättäen 100 muuta. ja oot siellä vaasassa kuplassa, jossa ei juurikaan ole kilpailua mutta jos muuttaisit hkiin tai sinne ihailemiis jenkkeihin, niin luuletko tosiaan että sun menestys tai tulotaso ois yhtä korkeita kun sitä pottia ois jakamassa sadat tai tuhannet muut ja siitä massasta ois lähes mahdoton erottautua?

    ja siinä kohtaa sulla ei todellakaan olis varaa olla sairauslomalla viikkoja itse aiheutetun ylikunnon takia. miten sä luulet että sun firma makso sun sairausajan palkan, omasta pussistaan vai? ja oisko sulla tosiaan ollu varaa olla palkattomana ne viikot, maksaa tuhansia euroja niistä kaikista testeistä mitä sillon tehtiin? kun ei kato se vakuutuskaan kaikkea korvaa, varsinkaa jotain itseaiheutettua.

    saat toki olla sitä mieltä että verotus on perseestä ja että sä et käytä yhteiskunnan palveluita ja maksat niistä vaan muiden käyttöön, mut joskus kannattais miettiä asioita vähän isommalla skaalalla eikä vaan niissä omissa ympyröissä.

    • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

     Oottelinkin koska joku ottaa tuon ylikuntotapauksen esiin! :D Itse asiassa mähän olisin sitä mieltä että yrityksien ei tarvisi maksaa sairaslomarahaa lainkaan. Ja tämä mielipide ei palvele itseäni lainkaan sillä mulla ei ole työntekijöitä ja olen itsekin palkkatöissä. Sitten jos on niin hölmö että menee ja aiheuttaa itsensä ylikuntoon niin saakoon kärsiä siitä sitten, minä mukaanlukien!

     En ole mielestäni antanut kuvaa että olisin jotenkin erityisen menestynyt tai kovapalkkainen (vaikka asunkin vain vaasassa) ? Sanoin vaan, että verojen määrä omaan tulotasoon nähden on älytön mielestäni ja ymmärän täysin ettei mulla olisi duunia jenkeissä – Siksi kirjoitinkin että sinne muutto olisi haastavaa, koska ei olisi töitä. Noh, blogia voi kirjoittaa missä tahansa, mutta se kun ei riittäisi ainoaksi tulolähteeksi siellä!

     Pitäiskö meidän mennä kahville jatkamaan tätä keskustelua, menee sen verran mielenkiintoiseksi! :D

 10. Avatar Mari sanoo:

  Kävin eilen mielenkiintoisen keskustelun vanhemman rouvan kanssa uimahallin saunassa. Hän kertoi odottavansa pääsyä sydänoperaatioon ja oli kysellyt lääkäriltä mielenkiinnosta, että paljonko toimenpide kustantaisi jos sitä ei verovaroin kustannettaisi. Summa oli 60000€. Rouva kertoi olevansa varsin tyytyväinen veronmaksaja. Sitä olen myös itse. Mun vuositulot ei lähellekkään riittäisi kustantamaan ko. kaltaista toimenpidettä ja muutenkin uskon saaneeni erilaisina yhteiskunnan tukina enemmän kuin mitä olen oikeasti itse maksanut (ilmainen koulutus, opintotuki, terveydenhuolto, julkinen liikenne …) vaikka kyllähän se aina kirpaisee kun katsoo paljonko veroja palkasta menee, mutta itse olen vankkumaton Pohjoismaisen hyvinvointivaltion kannattaja. Sitä kun ei valitettavasti koskaan tiedä mitä elämässä tapahtuu. Musta on kuitenkin turvallista ajatella, että jos sairastuisin vakavasti tai vaikka loukkaantuisin auto-onnettomuudessa niin etten enää ole työkykyinen, niin en silti jää tyhjänpäälle. Työssäni olen nähnyt sen että kenen vaan elämä voi muuttua silmän räpäyksessä. Ja pitääpä vielä sanoa se, että en tiedä ketään sellaista, joka olisi ollut vakavasti sairas ja valittaisi korkeasta verotuksesta.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Totta kai tällaisissa sairastapauksissa ja muissa on hyvä asua Suomessa ja monelle tämä on ”hyvinvointivaltio”. Ymmärän myös sen että moni maksaa mielummin ja ottaa sen turvan että ei tosiaan putoa tyhjän päälle. Kiitos asiallisesta kommentista! :)

 11. Avatar Henni sanoo:

  Kylläpä ajattelusi on mustavalkoista ja naiivia. Ymmärrän, että verojen maksaminen ärsyttää ja tuntuu toisaalta nyt epäoikeudenmukaiselta, koska et ole nykyisessä elämänvaiheessa tilanteessa, että saisit palveluita hirveästi. Et tarvitse niitä JUURI nyt. Et taida ymmärtää sitä, että että ei sinun vero rahasi ihan täysin ”hukkaan” mene.

  Mutta oletko pohtinut sitä, että jos et maksaisi juurikaan veroja, sinun tulisi esim. säästää palkastasi mahdollisista lapsista aiheutuviin kustannuksiin (heidän koulutus, terveydenhuolto, päivähoito ym.) sekä samaan aikaan järjestää jollain tavalla ikääntyvien vanhempien/isovanhempien hoito? Tuskin aikasi yrittäjänä riittäisi siihen, että hoitaisit heitä itse.

  Sinun tulisi myös säästää aika paljon omaan tulevaisuuden hoitoosi tai olla melko kovapalkkaisesss työssä, jotta saisit rahoitettua hoitosi tulevaisuudessa. (ymp.vrk.hoito maksaa 5000 eurosta ylöspäin/kk).

  Mitäpä sitten, jos elämäsi varrella sinulle ja läheisellesi tapahtuu jotain vakavaa? Säästössä oleva raha on tietysti turvaverkkosi, mutta mitäpä jos se ei riitäkään? Kattavatko kalliit terveysvakuutuksesi kaikki hoidot?

  Olen samaa mieltä siitä, että välillä verojen maksaminen tuntuu epäreilulta. Hyvätuloisten tulisi kuitenkin vaatia tasokkaita julkisia palveluita ja olla kehittämässä niitä. On oma valinta, jos käyttää silti yksityisiä palveluja ja haluaa niistä maksaa.

  Varmasti verojen maksaminen yrittäjänä ärsyttää ja on epäkohtia, mutta itse en kehtaisi julkisesti kirjoittaa asiasta noin mustavalkoisesti.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Tiedostan hyvin että ajattelutapani tässä asiassa on hyvin mustavalkoinen, enkä tietenkään ajattele että kaikki verorahat menisivät ”hukkaan”. Mielestäni on kuitenkin paljon epäkohtia ja totta kai ymmärrän, että vaikka en nyt tarvitsisi verkostoa niin sitä voi tarvita myöhemmin. Olisin valmis hyväksymään tämän. Sehän on sitten jokaisen oma päätös esim. jäkikasvun hankkimisen suhteen jne miten elämänsä käyttää.

   Toki olen pohtinut näitä asioita, että jos ei maksaisi veroja, täytyisi olla tarkka itse ja vastuussa lähes kaikesta, mutta jos se olis mulle ok niin en ymmärä miksi niin moni repii pelihousunsa tästä? Eihän tällaista ole tapahtumassa ja ajatuksen tasolla kirjoittelin vain omia mielipiteitäni asiasta. Ymmärrän että kirjoittamalla ei saa tuotua välttämättä asiaa ihan niin kuin sen ajattelee ja tämä voi aiheuttaa sen että mielipiteet otetaan vähän kärkkäämmin kuin ne kuuluisi. Ainakin tässä on herännyt hyvää keskustelua aikaiseksi. :)

 12. Avatar Henni sanoo:

  Tuliko viesti?

 13. Avatar Ilpe sanoo:

  Mä itse maksan ihan mielellään veroja ja käytän niillä kustannettuja palveluja, jos tarvetta. Eikä mua haittaa vaikka mä nyt kustantaisin jonkun muunkin elämistä siinä sivussa. Mut ei multa oikeesti kyllä ois pois myös sekään, että ihmiset jotka tekevät hemmetisti töitä tai ovat muuten vaan rakentaneet itselleen hyvät tulot…rikastuisivat tai se että jos mä haluisin uhrata mun vapaa ajan, vaikka pariin lisä duuniin..niin ois kyl ihanaa, että niistäkin jäis jotain käteen!

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Jep, ja siis mähän toin tässä oman kantani tosi kärkkäästi esiin, en oo ehkä ihan niin julma ihminen mitä tämä teksti antaa kuvaksi, mutta paljon on mun mielestä pielessä juuri tuossa että jos on halukas tekemään lisätyötä ja tienata enemmän niin se ei ole mahdollista. Sama juttu jos haluat esimerkiksi myydä asuntosi niin yhteiskunta kyllä pitää huolen, ettet pääse tienaamaan vahingossakaan liikaa sillä, että oot mahdollisesti ite remontilla nostanut asunnon arvoa. :D

 14. Avatar K sanoo:

  Mulla on samanlainen tyyli kuin sulla. Saatan ilmaista jonkin ajatukseni tai mielipiteeni suoraan, varmasti kärkkäästikin – en silti ajattele sen olevan ainoa oikea koko totuus, josta kaikkien tulisi olla samaa mieltä. Mielelläni keskustelen ja kuuntelen eriäviä mielipiteitä. En ota omia mielipiteitäni kovin vakavasti ja olen valmis muuttamaan niitä.

  Ja kyllä, sitä on monen tosi vaikea ymmärtää. Usein jos jotain sanoo, niin ollaan heti loukkaantumassa ja kyseenalaistamassa koko mun persoona ja ajattelu ja argumentointi menee sitte just tolle ”salipupu”-tasolle… Parempi usein olla hiljaa. Tylsää :D Onneks omat ystävät tietää ja kestää mun tyylin, tajuu pitää huumorin mukana ja tykkää kans keskustella!

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Aamen tälle! Ilmaisit ajatukseni täydellisesti. Sitä kun on todella vaikea ymmärtää miksi joku vetää herneet nenään, kun itse on sellainen ettei pahastu melkein mistään ja pystyy ns ymmärtää kaikenlaisia mielipiteitä, mutta joo.. kaikki eivät todellakaan ole samanlaisia ja sekin täytyy yrittää muistaa. :) Munkin tutut ja kamut tietää tyylini, joten ottavat lähinnä huumorilla tällaiset! :D

 15. Avatar Opiskelija-työntekijä äiti sanoo:

  Heippa Aino!
  Minua hirvitti ihan hurjasti postaustasi lukiessani. Ei sinun mielipiteesi, vaan se, miltä kommenttiboksi näyttäisi…. ja noh, näyttihän se :D heti alkuun sanon, että oon tosi pahoillani, että sait aivan hirveätä p*skaa niskaan ja suututtaa ihan, miten joku voikin olla niin ilkeä, että menee mielipiteiden vuoksi ihan henkilökohtaisuuksiin ulkonäönkin kautta…. huoh >:(

  Olen kanssasi sekä samaa että eri mieltä. _Täysin_ samaa mieltä olen ns. elämäntapatyöttömistä. Ei niistä, jotka vasten tahtoaan ovat työttömiä ja yrittävät kuumeisesti löytää töitä ja ottavat vastaan mitä työtä vain saavat, vaan niistä, jotka vain makaavat kotona eivätkä tee MITÄÄN. Suomessa on pulaa tietyn alan työntekijöistä – sellaisestakin työstä, johon ei juuri koulutuksia tarvitse – mutta ai että v*tuttaa ihmiset, jotka eivät sitä työtä ota vastaan kun ”ei ole mielekästä työtä”. SIIS MITÄ?!??!?! Mihin yhteiskunta tämmöisiä ihmisiä tarvitsee? Kärjistettynä, valtio maksaa heidän asumisensa, ruokansa, vaattensa ja muun, ja kaiken lisäksi tämä ryhmä usein myös sairastaa usein itseaiheutettuja elintapasairauksia, jotka nekin valtio maksaa. Tai siis, me muut maksamme.

  Missä sitten olen eri mieltä on se, että olen äärettömän kiitollinen hyvinvointivaltiosta omassa elämäntilanteessani. Olen 23-vuotias, käyn vakitöissä, opiskelen sairaanhoitajaksi ja minulla on 1,5-vuotias lapsi. En pärjäisi ilman opintotukea, sillä työni ei ole mitään kovapalkkaista, enkä opintojen etenemisen vuoksi voi tehdä 40 tuntia viikossa töitä. Tosin, vaikka vuosituloni ovat oikeasti aivan naurettavan pienet, en voi nostaa opintotukea kaikilta kuukausilta, sillä tulorajat paukkuvat yli. Tässä kohtaa taas valtio rankaisee minua ahkeruudesta, kun käyn sekä töissä että opiskelen. Tulevaisuudessa tuloni tulevat olemaan toivon mukaan sellaiset, että tulen varmasti maksamaan valtiolle takaisin opintotukeni, ennen opintojani olen itseasiassa jo sen verran maksanut, että eiköhän osa ole jo kuitattu :)

  Tsemppiä ensi viikkoon, olkoon se parempi! :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moikka! Kiitos kommentista, tuli hyvä mieli! :) Arvasin jo postauksen julkaistaessa, että kommentteja tulisi tähän malliin, mutta niinhän se on että jos jotain aloittaa niin seuraamukset kärsiköön!

   Olen sunkaa samaa mieltä kaikesta ja olen pahoillani jos postauksesta sai sellaisen kuvan, että ns. dissaisin niitä jotka esim sun tyyliin käy töissä, opiskelee ja hoitaa lasta. Kaikki kunnioitus siitä ahkeruudesta, harmi kun siitäkin tosiaan rangaistaan että yrittää tehdä töitä vielä opiskelujen ohella. Olen ymmärtänyt että juuri tämän vuoksi monet jättävät työnteon, koska siitä ei periaatteessa ole hyötyä kun melkein saman tuen saa tekemättä.

   Mukavaa viikonloppua sinne! :)

 16. Avatar mariem sanoo:

  Mielenkiintoista keskustelua ja kommentointia (lukuun ottamatta henkilökohtaisia loukkauksia) :D

  Omat ajatukseni on ehkä yhtä ristiriitaiset kuin kommenttiboksi :D Olen samaa mieltä, että suorastaan v**uttaa kotona kylkeä kääntävät valtion tuloa nostavat lahnat! Yleensä nämä ovat hyvä kuntoisia fiksuja ihmisiä, tukien hakeminen on rasittavaa ja raskasta, pitää täyttää hakemuksia, liittää lausuntoja, esittää perusteluja jne…Näen työssäni hyvin paljon sairaita (fyysisesti ja psyykkisesti) ihmisiä, jotka eivät ole ymmärtäneet hakea tukia, byrokratia on valtava. Tuntuu että ne jotka tukia eniten tarvitsisivat eivät usein niitä nosta.

  Suomi ei myöskään todellakaan kannusta suuriin ansioihin, puhumattakaan sivutuloista, saattaa jäädä miinukselle! Ristiriita taas ilmenee siinä, että opiskelin yliopistossa ammattiani 6 vuotta, kävin samalla töissä, mutta itse opiskeluhan ei maksa. Samat opinnot on USA:ssa 40 0000 dollaria vuosi (eli 240 000 tutkinto), en olisi ikinä saanut sellaisia rahoja kasaan enkä varmasti lainaa pankistakaan.

  Epäkohta on myös järjestelmän ylläpito, hallinto on järkyttävän kallista. Hallitus, eduskunta, viralliset laitokset jne maksavat yhteiskunnalle valtavasti, toki näitä tarvitaan mutta monet organisaatiot ovat todella tehottomia. Moni isoa palkkaa nostava ”pohatta” ei tee juurikaan mitään (avustajat tekevät työt), sillä kukaan ei valvo tuloksellisuutta ja tehokkuutta.

  Eli ymmärrän kantasi, olen samaa ja eri mieltä. Enkä itsekään tiedä miten asiat olisi kannattava järjestää :D Ehkä täytyy tyytyä tekemään omasta arjestaan parasta mahdollista ja olla onnellinen terveydestä, läheisistä ja elämästä <3 Eikä se sitä tarkoita etteikö jonain päivän saisi ärysttää kaikki ;)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Vastaan tähän vaan että oli kyllä tyhjentävän hyvä vastaus. Kiitos kommentista!

   Etenkin tuo ”Ehkä täytyy tyytyä tekemään omasta arjestaan parasta mahdollista ja olla onnellinen terveydestä, läheisistä ja elämästä <3 Eikä se sitä tarkoita etteikö jonain päivän saisi ärysttää kaikki ;)" lämmittää mieltä erityisen paljon just nyt!

 17. Avatar opiskelija sanoo:

  Mä tavallaan ymmärrän sun pointin ja tavallaan en. Sillon kun lähdin yliopistoon opiskelemaan, pari tuttua ei vaivautuneet hakemaan minnekkään, koska ”saahan sitä rahaa vaikka ei opiskelis tai tekis töitä”. Se asenne ärsytti ja tieto siitä, että osa munkin verorahoista kuluu heihin.
  Mutta isompi osa mun verorahoista kuluu muun muassa syöpäsairaiden lasten hoitoihin, vanhustenhuoltoon ja yllättäen työttömäksi jääneiden tukiin. Maksan enemmän kuin mielelläni veroja noihin tarkoituksiin ja oon todella kiitollinen ilmaisesta terveydenhuollosta ja opintotuesta, koska en pysty vielä tekemään töitä täyspäiväisesti.
  Vähän harmittaa, jos sun näkökulma on oikeasti noin kylmä. Jenkeissä on valtava määrä kodittomia ja huumeriippuvaisia, koska elämästä puuttuu yhteiskunnan tukiverkot ja en ikinä haluais sitä tyyliä Suomeen, että jotkut sairaat lapset kuolevat hoidon puutteessa, koska vakuutus ei kata kaikkea.

 18. Avatar Aura sanoo:

  Ootteko miettiny, että suomalainen turvallisuus on rakennettu maksamillamme veroilla? Meiän ei pahemmin tartte kaduilla kävellessämme pelätä tulevamme esimerkiksi ryöstetyiksi. Kouluttamattomia, köyhiä ja kodittomia ei vaeltele kaduilla sankoin joukoin (kelatkaa näitä vielä aseistettuina – terkkuja Ameriikasta), eikä huono-osaisuuden takia syntyineitä no go -zoneja ole Suomessa juuri lainkaan. Kaikki tämä vain sen takia, että jokaiselle – myös heille, jotka syntyvät narkomaanien, alkoholistien tai muutoin väkivaltaisten vanhempien lapsiksi – pyritään takaamaan mahdollisuus ihmisarvoiseen elämään. Kukaanhan ei valitse huono-osaiseksi syntymistä.

  (Jos luulette, että mistä tahansa lähtökohdista on mahdollista ponnistaa ihan mihin vain ihan miten vain, niin suosittelen tutustumista kiintymyssuhdeteorioihin. Helppolukuinen artikkeli aiheesta: https://www.vauva.fi/artikkeli/lapsi/vauva_ja_taapero/4_eri_kiintymyssuhteen_mallia_ja_nain_turvallinen_suhde_syntyy)

  Samaa mieltä ei asioista tietenkään tarvitse olla. Mikäli ainoastaan oma ja läheisten hyvinvointi kiinnostaa, niin minkäs teet. Silloin voi reilusti myöntää olevansa itsekeskeinen ja sinut asian kanssa. Jos kuitenkin haluaa kehittää itseään ja omaa empatiakykyään, niin kannattaa avata silmät toisille ihmisille, heidän pahoinvoinnilleen ja sen syille. Tässä yksi kiinnostava dokumentti, joka liippaa läheltä: https://areena.yle.fi/1-4353896

 19. Avatar Ilona sanoo:

  Mielenkiintoinen postaus ja paljon mielenkiintoisia kommentteja! Ymmärrän molempia puolia: verorahoilla saadaan paljon hyvää, mutta toisaalta verotus tuntuu välillä kohtuuttoman kovalta.

  Ehkä kuitenkin voisin pienenä lisänä keskusteluun sanoa, että Suomen valtio antaa myös yrittäjille ja erilaisille yrityksille suoraa riihikuivaa rahaa vuosittain reilun miljardi euroa ja erilaisia verotukia vajaan kolmen miljardin euron edestä (https://www.kauppalehti.fi/uutiset/suomi-jakaa-tehottomia-yritystukia-miljardeittain-viela-pitkaan/c40a892e-2de0-3627-8daf-e2610cb883dc).

 20. Avatar Usassa asuja sanoo:

  En tiedä, miten perillä olet siitä, millä tolalla asiat ovat täällä USA:ssa. Täällä nuoret valmistuvat kamalissa veloissa (jos heillä ylipäätään on varaa koulutukseen -luokkaerot ovat täällä todella suuret ja riippuen asuinpaikasta, niin ovat vuokratkin, eikä monella ole varaa omaan asuntoon sekä koulutukseen) ja terveysvakuutus maksaa hirveitä summia per kk. Pelkästään itselleni halvin vaihtoehto on parisataa kuussa minun työnantajan kautta ja senkin jälkeen jää lääkärikäynneistä ja lääkkeistä vielä suuret summat maksettavaksi omasta pussista. Jos haluan ns. ”paremman” vakuutuksen, joka kattaa enempi maksuja, olisi se noin tuplasti kalliimpi per kk. Puhumattakaan siitä mitä perheelliset maksavat terv.vakuutuksista! Minulla on pari työkaveria, jotka maksavat monien vuosien takaisia leikkauskuluja vielä tänäkin päivänä osamaksulla hiljalleen pois. Leikkauskulut (oli sitten kyse onnettomuudesta tai sairaudesta) voivat täällä maksaa satoja tuhansia. Itselle näin keskituloisena Suomen systeemi on paljon parempi, sillä palkasta jaa käteen saman verran tai jopa enempi kuin täällä, eikä tarvi pelätä jäävänsä tyhjän päälle esim. onnettomuuden sattuessa tai töiden päättyessä. Täällä ei ole mikään poikkeus joutua pellolle ilman minkäänlaista varoitusaikaa. Mutta itsepä olen tänne muuttanut omasta tahdostani, joten turhaan ruinaan näistä systeemeistä. Sekä Suomen että USAn systeemeissä on puolensa ja valitettavan usein ihmiset, jotka ovat kokeneet vain toisen näistä tyypeistä eivät pysty tätä näkemään. Itse olen asunut neljässä eri maassa ja voin sanoa Suomessa asioiden olevan todella hyvin :) Rikastumaan siellä ei ehkä helposti pääse, mutta eipä tarvi pelätä joutuvansa kadulle tai loppuelämäksi velkoihin jos työ lähtee tai terveys pettää!

 21. Avatar veronpalautus kaikille sanoo:

  Hei,

  Palvelujen kustantamisen sijaan, olisi parempi jos verovarat
  jaettaisiin kaikille tasan, ja jokainen maksaisi itse palvelunsa.

  .

Kommentoi