HORMONITONTA EHKÄISYÄ

Yhä useampi luopuu e-pillereistä ja hormonalisesta ehkäisystä niiden aiheuttamien haittavaivojen vuoksi. Itse en ole koskaan halunnut käyttää hormonaalista ehkäisyä, koska en halua sotkea kehon luonnollista tasapainoa keinotekoisilla aineilla. Nämähän voivat aiheuttaa muun muassa haluttomuutta, mielialojen vaihtelua ja painon nousua. Olen ollut viime vuosina hyvin kiinnostunut hormonitasapainosta ja koen että juuri tasapainon kannalta, tämä on yksi tärkeä osa-alue.

Tämäkin asia jakaa mielipiteet ja on toki paljon naisia, jotka eivät koe e-pillereitä haitallisina, vaan ovat jopa saaneet niistä apua erilaisiin ongelmiin. En siis lähde väittelemään, onko e-pillerit hyvä vai huono asia, vaan ajattelin kertoa vaihtoehdosta niille, jotka hovat kiinnostuneita luonnollisesta ehkäisymenetelmästä.

Viime kevään lopulla sain testiini Lady-comp hedelmällisyystietokoneen, joka on hyvin monipuolinen kapistus. Sen ominaisuudet auttavat niin ehkäisyssä kuin perhesuunnittelussakin. Lady-Comp tallentaa mittaustuloksia 180 päivän ajalta. Sillä voi seurata kuukautiskiertojen pituutta. Se kertoo myös, jos kierron aikana ei tapahdu ovulaatiota, mikä on mun mielestä hyvin tärkeä tieto, mikäli joskus on perheenlisäystä suunnitelmissa. 

Kyseessä ei ole mikä tahansa pilipali-laite, vaan tämä hedelmällisyystietokone on suunniteltu lääkinnälliseksi laitteeksi ja se on sertifioitu Euroopassa CE-merkinnällä. Muut markkinoilla olevat hedelmällisyyden tarkkailulaitteet eivät välttämättä ole sertifioituja (vaikka lain mukaan niiden pitäisi olla). Sen ehkäisyvarmuus on jopa 99,3% ja käyttö todella helppoa. Aamuisin laite mittaa hedelmällisyyden tilan ja kertoo seuraavan 24 tunnin aikaisen tilanteen. Vihreä valo tarkoittaa, että et ole hedelmällinen ja muuta ehkäisyä ei tarvita. Punainen taas sitä, että ehkäisyä tarvitaan. Nainen on hedelmällinen kuutena kiertopäivänä, joten tuntuu jopa turhalta napsia pillereitä jokaisena päivänä..

Oman kokemuksen mukaan laite on hyvin helppokäyttöinen, toki ensin piti malttaa lukaista ohjekirjanen läpi, mutta muuten olen kokenut tämän todella kätevänä kapistuksena. Laite toimii alusta asti hyvin ja näyttää selkeästi päivän tilanteen. Laitteen tehokkuuden kannalta on tärkeää, että sitä käytetään säännöllisesti, jolloin sitä täytyy toki kuljettaa mukana myös matkoille yms. Toki käytön voi aloittaa aina myös alusta pidemmän tauon jälkeen, mutta helpompaa on kun käyttö on säännöllistä! Laite on kooltaan pienikokoinen ja helppokäyttöinen.

LADY-COMP PÄHKINÄNKUORESSA

 • Tallentaa lukemat 180 vuorokauden ajalta
 • Arvioi hedelmällisyytesi 6 päivää eteenpäin
 • Voidaan päivittää Lady-Comp babyksi menettämättä tallennettuja lukemia
 • Laitteessa on myös raskaustesti, joka näyttää mahdollisen raskauden 15 päivän jälkeen ja vahvistaa sen 18 päivän jälkeen
 • Tulosteen avulla voidaan todeta keltarauhashormonin puute
 • 99,3 prosentin ehkäisyvarmuus
 • Ilmoittaa, jos et ovuloi
 • Voit lisätä laitteeseesi henkilökohtaisia muistiinpanoja
 • Voit synkronoida tietosi tietokoneelle
 • Toimii kahdella AAA-paristolla jotka toimitetaan pakkauksen mukana
 • Lady-Comp kestää käytössä noin 7 vuotta
 • Sisäänrakennettu herätyskello
 • Kahden vuoden takuu

Miltäs tää vaikuttaa teidän mielestä? Ootteko kuulleet aikaisemmin vai tuliko ihan uutta tietoa? Tarkempaa infoa tuotteesta ja teknologiasta voi lukea Lady-Compin sivuilta täältä! 

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Jos haluat tiedon uusista postauksista nopeasti, käy tykkäämässä blogin FB-sivusta TÄÄLLÄ.


27 Responses to “HORMONITONTA EHKÄISYÄ”

 1. Vierailija sanoo:

  Suosittelen kuparikierukkaa!
  Nykyään nämä uudet eivät lisää niin vuotoja kuin aiemmin
  Flexi T

  • Vierailija sanoo:

   Minulle gynekologi sanoi, että kuparikierukka voi aiheuttaa lapsettomuutta. Olen etsinyt asiasta lisätietoa, mutta asiasta ei yleisesti puhuta. Jos perhe siis vielä haaveena, varmistaisin tämän asian omalta gynekologilta. Itseäni jäi ainakin vaivaamaan onko asia näin ja miksi asiasta ei enempi puhuta.

 2. J sanoo:

  Moikka! Sellainen tuli mieleen postausta lukiessa, että sullakin on luultavasti nuoria lulijoita, joille olisi hyvä muistuttaa ettei tämä ole varma ehkäisykeino ja on mahdollista tulla raskaaksi. Ja tämä ei suojaa sukupuolitaudeilta. Toki jos elää vankassa parisuhteessa ja lapsi on tullakseen niin miksei käyttäisi tätä. 🙂

  • Aino sanoo:

   Niin, ja nuorilla ei oma kierto muutenkaan ole vielä kovin säännöllinen mikä hankaloittaa laitteen käyttöä 🙂

  • Tiia sanoo:

   Onhan tämän ehkäisyprosentti samaa luokkaa kuin e-pillereiden, eikä nekään sukupuolitauteja ehkäise.. ja jos kierto on epäsäännöllisempi, tulee enemmän punaisia päiviä.

 3. sarza sanoo:

  Ethän pahastu henkilökohtaisesta kysymyksestä… Kiinnostaisi tietää, että luotatko itse laitteen ehkäisytehoon? Oletko uskaltanut jättää ehkäisyn tämän laitteen varaan?

 4. Minttu sanoo:

  Hei! Täytyykö lämpötila aina mitata samaan aikaan aamulla vai käykö muutaman tunnin heittelyt? Mielenkiintoista, että herätyskellokin samassa. Kiinnostaa hormoniton ehkäisy, mutta vaikea luottaa nuihin vielä täysin.

 5. Myy sanoo:

  Kysyin tästä jo jonkin aikaa sitte gynekologiltani, kun en yhtään haluaisi syödä enää minipillereitä (tai mitään muutakaan hormonivalmistetta). Hän ei suositellut ja eikä pitänyt sitä luotettavana ehkäisyvaihtoehtona. Nyt ei ollut siis kyse mistään sukupuolitautien ehkäisystä vaan ihan raskauden ehkäisyn kannalta. Harmi, koska tää olisi ollut melkeinpä lottovoitto!

 6. Jenni sanoo:

  Minulla on ollut Lady-Comp melkein kolmen vuoden ajan ja olen ollut todella tyytyväinen. Käytin aiemmin e-pillereitä, mutta jouduin lopettamaan ne migreenin vuoksi. Myöskään minipillerit eivät sopineet minulle. Olen ollut vakituisessa parisuhteessa koko Lady-Compin käytön ajan. Olen oppinut tuntemaan kuukautiskiertoni, tiedän koska ovuloin ja osaan arvioida seuraavien kuukautisteni alkamisajankohdan. Kiertoni on tasoittunut melko säännölliseksi, mikä auttaa saamaan enemmän vihreitä päiviä. Omalla kohdallani laite on siis toiminut oikein hyvin.

 7. Iines sanoo:

  Tämä on ehkä maailman paras keksintö! Niin vapaa ja hyvä olo kun keho saa pyörittää omaa hormonitoimintaa ilmaan mitään ylimääräistä. Täältä lämmin suositus! 🙂
  T. Kohta 4 vuotta käyttänyt

 8. Tytti sanoo:

  Olen itsekin vakavasti harkinnut tätä. Sellaista vaan mietin et huomioiko laite esimerkiksi sen et siittiöt säilyy ”elävänä” useemman päivän? Pelkkä naisen ovuloimisen tietäminenhän ei riitä yksistään..

  • Suvi sanoo:

   Vaikka siittiöt ”elävät” naisen sukupuolielimistössä muutaman päivän kykenee munasolu hedelmöittymään vain silloin kun ovulaatio tapahtuu eli se että siittiöt säilyvät hengissä kauemmin ei vaikuta raskaaksi tulemiseen:)

   • Jenny sanoo:

    Itsekin oon tätä miettinyt. Siittiöthän elävät muutaman päivän, eli mitä jos vihreänä päivänä siittiö pääsee naisen sukupuolielimistöön, ja esim. seuraavana päivänä laite näyttääkin punaista eli nainen ovuloi? Voiko edellispäivän siittiö hedelmöittämään munasolun?

    • Sanna sanoo:

     Siittiöt voivat elää jopa viikon naisen elimistössä. Kyllä, muutaman päivän takainen siittiö voi hedelmöittää munasolun. En tosiaan luottaisi tähän vehkeeseen, jos en missään tapauksessa haluaisi tulla raskaaksi.

  • Jenny sanoo:

   Sen takia laite nimenomaan antaa ne 5 punaista päivää ennen ovulaatiota ettei eläviä siittiöitä ole enää kun ovulaatio tapahtuu.

 9. Sofia sanoo:

  Millä tavalla tämä siis mittaa hedelmällisyyttä?

 10. Mie sanoo:

  Sen takia tossa on kuusi punasta päivää, koska ovulaatio + viisi päivää ennen sitä. Siittiöiden säilyminen on siis huomioitu!

 11. Iina sanoo:

  Olen käyttänyt kyseistä laitetta jo yli 1,5 vuotta. Toimii 🙂 ja ei tarvi sotkea mitään hormoneja kehoon! Alkuun näytti keltaisia päiviä kun etsi kiertoa mutta nykyään punaisia ja vihreitä. En ikinä enää söisi pillereitä tai laittaisi mitään kierukka.

 12. Katja sanoo:

  Hei! Kiitos postauksesta. Olisi ollut hyvä mainita mihin mekanismiin laite perustuu. Mitataanko sillä kehon lämpötilaa, virtsan hormonipitoisuutta, vai mitä?

 13. Tuula sanoo:

  Olen kerran tullut raskaaksi samana päivänä kun kuukautiskierto loppui. Raskaus meni kesken koska limakalvo ei ollut riittävän paksu. Tuntuisi kyllä oudolta että toiminnaltaan näin yksinkertainen laite toimisi noin hyvin mitä annetaan ilmi.. Hormonihäiriöt on aika yleisiä esim. imetysaikoina.

 14. viipa sanoo:

  4 vuotta ollut käytössä ja olen todella tyytyväinen tuotteeseen! 🙂 Punaisten päivien aikana kortsu käytössä, muutoin vain laitteen tieto etten ole hedelmällinen. Ihanaa kun ei tarvitse enää vetää pillereitä ja miettiä kuinka suuri osa omasta käytöksestä johtuu ainoastaan pillereiden hormoneista..

 15. Anniina sanoo:

  Itse olen käyttänyt yli vuoden. Olen todella tyytyväinen. Kiertoni on epäsäännöllinen, mutta laite osaa bongata ovulaation samalle päivälle, kun itsellä on ovis oireet.

  Toimii mittaamalla kehon lämpötilaa. Mittaustikku laitetaan suuhun ennen kuin nousee sängystä ylös.

  Mulla on vaihtelua lämpötiloissa, lähes aina illalla on lämpöä/kuumetta, mutta tuo aamulämpö laitteella mitattuna on tasainen ja menee tietyssä rytmissä eri kierron vaiheissa kuukaudesta toiseen.

  Laite ei anna vihreää päivää, jos ei ole siitä täysin varma. Muuten tulee keltainen tai punainen.

  Tunnista myös

 16. Anniina sanoo:

  … Kommentti jäi kesken. Tunnistaa siis myös, jos kuukaudessa on useampi ovulaatio!

 17. Maria Hongisto sanoo:

  Kuulostaa aika höpöhöpöltä, että pelkän lämpötilan perusteella voi määrittää naisen kierron vaiheen?
  Itselläni käytössä Mirenan hormonikierukka, toiminut tosi hyvin ja menkatkin oikeestaan jääny kokonaan pois. Sen laitto on epämukavaa, varsinkin, kun en ole synnyttänyt. Sitten saakin viis vuotta olla aivan huoletta, eikä tarvii muistella mitään pillereiden ottoaikaa. Ja hormoniahan tästä erittyy huomattavasti vähemmän kun pillereistä, koska sen vaikutus on paikallinen.

 18. Susu sanoo:

  Hei! Mielestäni on aika vastuutonta markkinoida laitetta, jonka riskinä on sukupuolitautien lisäksi ei-toivottu raskaus. Lääketieteelliset tutkimukset eivät tue väitettä paikallisten hormonaalisten ehkäisykeinojen (kierukka, ehkäisyrengas ym) aiheuttamasta ”lapsettomuudesta”. Hormonimäärä on myös pienempi kuin pillereissä. Aborttien määrä on Suomessa hälyttävä, ja vastuullista perhesuunnittelua olisi käyttää oikeasti luotettavaa ehkäisymenetelmää. Kondomit toimii myös hyvin!

 19. Tike sanoo:

  Ladycomb on juuri niin varma kuin käyttäjänsä. Mä en en kumminkaan jaksanut käyttää sitä kuin noin vuoden.
  Nyt onkin myynnissä hyväkuntoinen Ladycomb 250e. Jos kiinnostaa laita sähköpostia mustakarvi.tia at gmail.com

Kommentoi