MUDCAKE GOES HEALTHY

Terveppä terve! Lauantai taas ja täällä ollaan taas viettetty aikaa keittiössä aika suuri osa päivästä. Eilen valmistin omenakaurapaistosta hieman tuunattuna (ohje snäpissä) ja tänään herkuteltiin ihanan, tahmean ja suussasulavan mutakakun voimin. Alkuperäisestä ohjeesta krediitit Annalle, jonka kanssa meillä osuu usein nämä reseptien sisällöt hyvin yksiin. Sama maku tai jotain! :D Tää oli aivan älyttömän helppo valmistaa ja aikaa koko projektiin paistoineen meni varmaan vartin verran.

Mutakakku:

 • 1 dl kaurajauhoja
 • 15 tuoretta taatelia (kivet pois)
 • 1 kukkurallinen kauhallinen (30-40 g) suklaan makuista heraproteiinia (mulla Fitnessgurun chocolate hazelnut)
 •  3-4 rkl raakakaakaojauhetta (lisää määrää jos kaipaat enemmän suklaista makua)
 • 1 kananmuna ja loraus valkuaista
 • 2-3 rkl kookosöljyä (tai puolet kookosmannaa)
 • 1 tl leivinjauhetta
 • ripaus suolaa

Kaikki aineet tehosekoittimeen, koostumus on todella tahmea ja se kuuluu asiaan. Levitä mössö vuokaan (itselläni silikoninen joka ei kaipaa leivinpaperia) ja paista 175 asteisessa uunissa 5-10 min. Paistoaika sen mukaan, miten tahmean koostumuksen tahtoo. Kannattaa tarkkailla paistosta ettei kypsene liikaa, sillä tuo tahmaisuus on aika mahtavaa! :D

Jos kaapissa ei ole suklaan makuista heraa, uskon että homma toimii myös esimerkiksi vaniljapohjaisilla mauilla, kunhan lisäilee kaakaojauhetta reilummin. Kannattaa siis käyttää metodia maistele-lisää-maistele! Voisin myös kuvitella, että vegaaninen versio valmistuu myös ilman kanamunaa ja kasvisproteiinia käyttäen.

Täällä on muuten kaivettu joulujuttuja jo esiin… Onko muita joulutyyppejä, joilla joululaulut raikaa jo näinkin hyvissä ajoin? :D

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Jos haluat tiedon uusista postauksista nopeasti, käy tykkäämässä blogin FB-sivusta TÄÄLLÄ.


9 Responses to “MUDCAKE GOES HEALTHY”

 1. Avatar Suvi sanoo:

  Ehdinkin jo koittaa vegaanista versiota ja onnistui todella hyvin! Korvasin heran suklaanmakuisella riisiproteiinilla ja kananmunan pellavamunalla (1 rkl pellavansiemenrouhetta tai chiaa + 3 rkl vettä). Lopputulos oli ihanan överimakea, juuri niinkuin mutakakku! Ehkä paras iltapala hetkeen. :D

 2. Avatar Sonja sanoo:

  Jos nuo taatelit korvaa esim. Rusinoilla, kuinka paljon rusinoita pitää laittaa?

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Hmmm mitähän se vois olla :D En ole kokeillut että ei siinä mielessä mitään hajua. 15 taatelia on noin 150 grammaa joten ehkä voit kokeilla laittaa vaikka 100 g rusinoita ja maistella + lisäillä sitten..

 3. Avatar Milzi sanoo:

  taivaallista !

 4. Avatar Heli sanoo:

  Voisikohan taatelin korvata banaanilla? Tai olisko sulla joku muu vaihtoehto ehdottaa? En itse vaan yhtään pidä taatelin mausta ja sitä tuntuu olevan niin monessa raakakakussa

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Hmm, taatelit ovat siinä mielessä aika suuressa roolissa että ne tuovat koostumusta ja sitä tahmaisuutta, mutta voihan tuota kokeilla banaanillakin? Mites viikunat tai rusinat? Toisaalta, maku on sen verran suklainen että itse en edes erota taatelien makua. :)

 5. Avatar Fredrika sanoo:

  Tämä menee testiin! Onko tietoa paljonko kakussa on kokonaisuudessaan kaloreita? :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   En ole laskenut kokonaiskalorimäärää, mutta aika helppo homma kun lyö vaan ainesosat esim sulamoon! :)

Kommentoi