SPORTTAAJAN PORKKANAKAKKU

Lauantai ja reseptipäivä! Oon taas kunnostautunut leipomisen kanssa ihan kunnolla. Koko kevät meni ruokavaliota noudatettaessa ja kesällä oli parempaa tekemistä, mutta nyt oon taas viettänyt aikaa keittiössä testaillen erilaisia leipomuksia ja ruokia. Eilen tuli väsäiltyä porkkanakakkua ja koko idea lähti siitä kun näin kaupassa Philadelphian (ilmeisesti) uuden active tuorejuuston. Kyseessä siis vähärasvaisempi ylimääräisellä proteiinilla varustettu tuorejuusto. Oon joskus käyttänyt kyseisen merkin kolme prossasta tuorejuustoa, mutta nyt päätin testailla tätä porkkanakakun kuorrutteeksi ja aika nappiin meni, vaikka itse sanonkin. Välillä sitä miettii, että onko oma maku vaan muokkautunut sellaiseksi, että kaikki ”terveelliset versiot” maistuu niin hyvältä, vai onko ne myös muiden makuun. Sillä tää maistu mun mielestä ihan samalta kuin tavallinenkin porkkanakakku, hitsi kui hyvää ja megahelppo valmistaa!

Pohja:

 • 2 dl kaurajauhoja
 • 1 tl leivinjauhetta
 • 1 rkl kookosöljyä
 • 1 rkl kookosmannaa (jos ei ole kookosmannaa, voi vaihtoehtoisesti käyttää 2 rkl kookosöljyä)
 • 5-10 tuoretta taatelia (kivet pois)
 • 1 kauhallinen (~30g) vaniljan makuista heraproteiinia
 • 2 tl kanelia
 • 1 tk kardemummaa
 • 3-4 porkkanaa raastettuna
 • n. 1-1,5 dl vettä
 • (steviaa jos kaipaa lisää makeutta / jos haluaa vähentää taatelien määrää)

Uuni 200 asteeseen. Kaikki aineet tehosekoittimeen ja taikinaksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuodeltuun vuokaan. Itselläni on silikoninen ”leipävuoka” johon leivonnaiset eivät jää kiinni. Hieman uunin tehoista riippuen, paista 10-15 min ja ota jäähtymään.

Kuorrute:

 • 1 prk philadelphia active tuorejuustoa
 • kauhallinen vaniljan makuista heraproteiinia
 • (stevia, kaneli, kardemumma oman maun mukaan)

Sekoita aineet yhteen ja levitä jäähtyneen pohjan päälle. Koristele mantelirouheella. 

Heraproteiinin maulla on aika suuri rooli, joten sen tulisi olla tietysti hyvän makuista, jotta homma onnistuu! Mä käytin tähän fitnessgurun vanilja isolaattia. Leipomuksen makrojakauma on sellainen, että tää on ihan loistava välipala ennen treeniä tai sen jälkeen palariksi!

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Jos haluat tiedon uusista postauksista nopeasti, käy tykkäämässä blogin FB-sivusta TÄÄLLÄ.


19 Responses to “SPORTTAAJAN PORKKANAKAKKU”

 1. Avatar ninna sanoo:

  täydellinen resepti vihdoin ilman kananmunaa tai banaania kiitos. vegaaniversioksi menee kuitenkin heran sijasta soijaproteiini ja tuorejuuston tilalle caschewkerma. paremmat kuvat olis ollut kiva.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Kiitos ja oon samaa mieltä, iltapimeällä saa vain niin huonoja kuvia :D

 2. Avatar Lea sanoo:

  Oisko jotain mitä heraproteeinin sijasta voisi käyttää?

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Esimerkiksi aitoa vaniljaa + makeutusta (stevia, hunaja tms), silloin kannattaa maistella ja maustaa että miellyttää, koska tuo hera tuo juuri sitä makua koko settiin! :)

 3. Avatar Oona sanoo:

  Täältä myös kiitos hyvän kuuloisesta ja kananmunattomasta leivonnaisesta! :) menee ehdottomasti testii vegeproteiinilla.

 4. Avatar Viivi sanoo:

  Onko sun mielestä paljon eroa eri valmistajien vaniljaheran maussa? Jos joo, niin mitkä on lempparit tai mitä suosittelet just leivontaan? Pitäs vissiin ostaa sitä, koska oon jo useempia sun reseptejä halunnut testata, mutta jäänyt testaamatta kun ei oo vaniljaheraa :D

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Kyllä on eroja, paljonkin! :D Siis mä liputan jo monetta vuotta noita fitnessgurun protskuja koska en oo löytänyt makua joka peittoaisi ne. Toki makukysymys tämä, mutta just leivonnassa ne on ihan best. Valkosuklaa-vanilja on paras ja moni muu tulee hyvänä kakkosena perässä :D

 5. Avatar Riikka sanoo:

  Voiko noita taateleita korvata jotenkin kun en niitä voi syödä?

 6. Avatar rriina sanoo:

  Kiitos Aino (taas) kivasta reseptistä, testiin menee ehdottomasti! Oisko sulla heittää jotain etukoodia tms. Fitnessgurulle?

  Aurinkoa päivääsi!

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Kiitos! Ei ole etukoodeja kun en oo enää tehnyt mitään yhteistyötä heidän kanssaan hetkeen, mutta voisin toki kysellä jos olisivat kiinnostuneita antamaan lukijoille jotain kivaa!

   • Avatar Riina sanoo:

    Sepä kiva! Etukoodi tms. olisi jees näin opiskelijan näkökulmasta. Infoat varmaankin blogissasi, mikäli saat jotain meille lukijoille :)

 7. Avatar Hefe sanoo:

  Pyöräytin tälläisen viikon alkajaisiks☺️ heitin kaikki vaan sekasin sen enempää maistelematta ja omaan makuun laittaisin ehdottomasti maustamatonta protskujauhetta! 10 taatelia riittää hyvin maukeutukseen ja en pitäny makeutusaineen jälkimausta mitä siitä tuli. Mutta ens kerralla viisaampi

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Makukysymys tosiaan! Sen takia kannattaa aina maistella ja lisäillä juttuja oman maun mukaan. Itse tykkään aika makeasta :D

 8. Avatar Inka sanoo:

  Oi, testaan äitienpäiväksi, kiitos! Parhaan kuuloinen terveellinen porkkakakkuresepti mitä illan googlettelun tuloksena löysin. Minkä kertaisena tekisit 22cm halkaisijan irtopohjavuokaan? Jos käytän maustamatonta ja makeuttamatonta heraa niin miten paljon suosittelisit lisäämään makeutusta, etenkin kuorrutukseen?

  • Mä oon tehnyt näillä määrillä 20 cm halkaisijan vuokaan, joskus oon laittanut tota philadelphiaa enemmän jos haluaa paksumman kuorrutuksen :P ..Hera tuo tässä nimenomaan sitä makua eli suosittelen lisäämään makeutusta + vaniljapulveria vähän kerralla ja maistelemaan maku kohdilleen!

 9. Avatar Inka sanoo:

  Hei, kiitos vastauksesta! ❤️ Voisin kyllä ostaa vaniljaproteiinia, terveellinen leipominen ja treenaus kun inspaavat muutenkin. Onko vaniljaprodeista tuo Fitnessgurun Isolate yhä mielestäsi leivontaan paras vai onko tällä välin löytynyt uusi suosikki? Mitä mieltä olet muuten vastaavasta suklaan makuisesta, sopisiko sekin toisenlaiseen leivontaan vai esim. kaakaojauheella helpompi? ☺️

  • Suosittelen fitnessgurun valkosuklaa-vaniljaa tähän porkkanakakkuun! Suklaahera toimii hyvin suklaisissa leivonnaisissa. Kannattaa muuten katsoa mun instagram profiili, sieltä #ainonviikonloppuresepti –> paljon terveellisiä leivontareseptejä! :)

Kommentoi