POTKU SUN PERSUKSILLE!

Oon tainnut joskus kirjoittaa, että en oikein syty imeliin ”motivaatiolauseisiin”, joita pyörii etenkin instagramin ihmeellisessä maailmassa. En tiedä mitä on tapahtunut, mutta viime kuukausien aikana, oon alkanut katsella näitä yhä enenemissä määrin. 😀 Kai se riippuu pitkälti juuri siitä omasta elämäntilanteesta, että mikä iskee ja mikä ei. Jos kaikki rullaa tasaisesti, ei noista quoteista ehkä saa samalla tavalla irti mitään. Jos taas lause osuu ja uppoaa omaan elämään, niin niistä voi saada jopa positiivista fiilistä, että hei kyl tää tästä! Sama koskee musiikkia, tuntuu että kuuntelee kappaleiden sanoituksia ihan eri tavalla kuin normaalisti. 😀

Collage_Fotor

Heräsin tänään, maanantai aamuna kl. 7 (ilman kelloa) ja olin intopinkeenä ylhäällä, että nyt aletaan tehdä asioita tapahtuvaksi. Yksi yksinkertaista yksinkertaisempi asia, jonka olen oivaltanut on se, että ne asiat ei tosiaan tapahdu toivomalla, eikä odottamalla. Kyllähän sen tietää, mutta joskus pitää lyödä vähän päätä seinään ensin, ennen kuin tajuaa alkaa myös toimimaan. Kuinka usein sitä kuulee ihmisten puhuvan ja toivovan jotain, mutta sitten seuraavassa lauseessa tyrmätään koko juttu, ettei se kuitenkaan onnistu. Ne asiat, joiden luulee olevan se pysäyttävä este, on juuri niitä jotka estää unelmia ja toiveita toteutumasta. Oli kyseessä pieni tai suuri juttu, sama homma. Eihän este olisi este, jos se olisi helppo ohittaa?

If-not-now-when-3-1130x570

Esimerkiksi tuo yllä oleva kysymys on hyvin simppeli, mutta silti moni meistä siirtää asioita myöhemmälle, koska nyt ei ole hyvä hetki. Fakta on vaan se, että koskaan ei ole juuri täydellinen hetki, tai itseasiassa on. Se hetki on just nyt. Jos sulla sattuu olemaan jokin tavoite, minkä haluat saavuttaa niin mitä jos olisit aloittanut sen tavoittelun jo viime maanantaina, tai vaikka viime syksynä. Miten pitkällä olisitkaan nyt? Ongelma on se, että moni ajattelee että kaikki pitää tehdä heti täysillä ja täydellisesti ja jos siihen ei ole just nyt mahdollisuutta, ei kannata yrittää ollenkaan. Väärin jälleen. Jokainen pieni asia on aina parempi kuin ei mitään. Eli jos haluat vaikka muuttaa elämäntapojasi, se 30 minuutin kävelylenkki on oikeasti hyvä juttu, vaikka et pääsisikään salille treenaamaan tunniksi.

b19f45e1a27a55e80701366c1aa4ca97

Se mitä oon itse oppinut motivaatiosta, on että se kasvaa aina siitä että aloittaa. Ei vaadita muuta kuin se ensimmäinen askel ja siitä hommat lähtee rullaamaan. Toki vaikeita hetkiä tulee kaikille, mutta niiden jälkeen osaa taas arvostaa kaikkea hieman enemmän. Haluan siis antaa potkun persuksille, että nyt alat toimia, etkä odota enää! Monesti asioiden ääneen sanominen on jo ensimmäinen askel. Otan tässä vertauskuvaksi ystäväni, joka haaveili vuosia ryhmäliikuntaohjaajan ammatista. Yhtenä päivänä hän kirjoitti asiasta julkisesti blogiinsa. Kertoi toiveista ja haaveista, siitä että olisi valmis tekemään töitä asian eteen. Minä satuin lukemaan tekstin ja laitoin hänelle viestin, että tervetuloa pitämään näytetunti mulle. Vaikka tyypin ohjaajan ura ei lähtenyt lentoon sillä sekunnilla, eikä edes sen näytetunnin jälkeen, niin tänä päivänä hänellä on omia vakiotunteja meidän aikataulussa ja useampi Les Mills – lisenssi taskussa.

quotes_xkcd_success-people-think-really_tribal-simplicity

Tiedän, että tämä teksti saattaa olla hieman imelää luettavaa heti viikon alkuun, mutta sillä mennään mikä on oma fiilis kulloinkin. On jotenkin hullua, että mulle on tapahtunut lyhyessä ajassa enemmän p*skaa kuin tyyliin seitsemään vuoteen yhteensä, mutta tällä hetkellä mulla on silti enemmän voimaa ja intoa kuin kymmeneen vuoteen yhteensä. Tärkein juttu on muistaa, että se miten suhtautuu asioihin ratkaisee aina!

Mä meinaan nimittäin lähtee nyt happihyppelylle koiran kanssa ja siitä tekemään oman treenin ja sitten treenauttamaan asiakkaan! Mukavaa maanantaita ja uutta viikkoa!

Ja hei, onko teillä jotain hyviä motivaatiolauseita jaettavaksi?!

Mun ruoka- ja treenipainotteisia touhuja voi seurata myös instagramista: ainorouhiainen sekä snapchatista: ainopaino.

Jos haluat tiedon uusista postauksista nopeasti, käy tykkäämässä blogin FB-sivusta TÄÄLLÄ.


4 Responses to “POTKU SUN PERSUKSILLE!”

  1. Myy sanoo:

    Mä oikeastaan inhoan noita kaiken maailman lauseita, mitä facebook ja insta on pullollaan. Henkilökohtaisesti en saa niistä yhtään mitään, korkeintaan just ärsytystä. Ymmärrän, että ehkä ne joillekin merkitsee jotain ja jos näin on niin fine. Yleensäkin mun mielestä kaikki turha sanahelinä ja ”alotan huomenna” -tyylinen elämäntapa on niin kaukana omasta ajattelusta. Vähemmän sanoja, enemmän tekemistä! Liikkeestä se kaikki lähtee. 🙂

  2. AKH sanoo:

    Muhun kans uppoo nämä nykyään. Ennen lähinnä huvitti.

    Hoin itselle viime talvena et ”If your dreams don’t scare you, they are not big enough”. Tsemppaavat ajatukset ja unelmointi (ja toki aina epämukavuusalueelle meneminen!!!) teki vettäpelkäävästä, uimataidottomasta minusta omiin kykyihinsä uskovan puolimatkan triatleetin 8kk:ssa. Opin myös et olennaista on mennä sinne epämukavuusalueelle (veteen, uimaan) silloinkin kun pelottaa/ei huvita/ei suju. Tällä hetkellä treenaan täysmatkalle ja tiedän onnistuvani kun 1) unelmoin, 2) uskon itseeni ja 3) menen epämukavuusalueelle kerta toisensa jälkeen. Anything is possible!

  3. Jane sanoo:

    Hei,

    Muistan että joskus olisit vinkannut spotify- soittolistojasi.
    Millä nimellä ne löytyikään? Tänään lenkillä yritin hakea jotain valmista listaa…

  4. Laura sanoo:

    Tää mietelause nappas: ”the man on top of the mountain didn’t fall there.” Omien unelmien toteuttamiseksi pitää nähä vaivaa, mutta samalla on kans hyvä muistaa, ettei asioista kannata tehdä liian vaikeita ja ne esteet on usein vaan omassa päässä.

Kommentoi