NYT LAITETAAN MEIKÄLÄINEN RUOTUUN!

En ole luultavasti ainoa, jolla on näin vuoden alkuun sellainen fiilis, että treeni ja terveellinen ruoka maistuu erityisen hyvin. Vaikka joulupyhät ovat loppupeleissä aika lyhyt aika, on näin vuoden alkuun kiva ottaa pienimuotoinen puhdiStus ja keskittyä omaan hyvinvointiin, niin ulkoisesti kuin sisäisestikin. Ihan rehellisesti sanottuna, mulla ei ole mikään paras fiilis omassa kropassa tällä hetkellä, joten ajattelin tehdä asialle jotain ja jättää kaikki ylimääräiset herkut yms. pois koko alkuvuoden ajaksi. Mulla on ollut tapana tehdä tällainen pieni kiristely aina vuoden alkuun ja mielestäni tää on ihan loistavaa aikaa keskittyä ihan vain itseensä, kun kevääseen ja kesäänkin on vielä aikaa!

_mg_1102

Suunnitelmissa on siis jättää pois kaikki ylimääräinen sokeri ja epäterveelliset ruoka-aineet ja sen sijaan täyttää lautanen mahdollisimman ravintorikkaalla ruualla jokaisella syömiskerralla. Mitään kitudieettiä en ajatellut aloittaa, mutta muutaman kilon kun saisi tiristettyä niin olokin kevenisi varmasti ihan silläkin jo!

Tämän kuukauden teemana olisi siis saada olosta mahdollisimman fresh. Ajattelin panostaa myös ulkoiseen olemukseen ja palkita itseäni erilaisilla hoidoilla/kampaajalla jne. kun pääsen tavoitteessa eteenpäin. Nyt siis karistellaan viime vuoden pölyt ihan kunnolla ja nyt kun kerrankin voin, aion olla hyvinkin itsekäs ja keskittyä vain itseeni ja omaan hyvinvointiin!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

herrrrkullinen kikhernpata <3

Tässä jutut mihin itse keskityn:

Mahdollisimman ravitseva ravinto (paljon vihanneksia, kasviksia, kuitua, hyviä rasvoja jne..) + tarvittavat lisäravinteet (kalaöljy, monivitamiini, magnesium, probiotit). Lisäksi sokeri minimiin, aluksi jätän myös kaikki terveelliset herkut pois jotta saadaan homma rullaamaan kunnolla! :)

Paljon vettä! Tajusin, että viime aikoina mun vedenjuonti on vähentynyt jostain syytä ja siihen täytyy tehdä korjausliike välittömästi.

Riittävä yöuni! Mulla on erittäin ikävä tapa selata kännykkää sängyssä liian kauan iltaisin. Kaipaan sitä aikaa, kun unikurssilla ollessa opin laittamaan elektroniset laitteet pois 21.00 ja nukkumaan mentiin jo 22.00. Ehkä ihan tuohon ei tarvitse heti pystyä, mutta tähän ruutuun aion panostaa kuitenkin, sillä ilman riittävää unta ei aineenvaihduntakaan toimi optimaalisesti.

Sopivasti treeniä! Mun kohdalla ei ole sitä ongelmaa että en treenaisi riittävästi, vaan päinvastoin. Yritänkin nyt löytää sopivan rytmin, jolla ehdin myös palautumaan kunnolla. Mulla olisi kova hinku salitreeneihin, mutta täytyy katsoa miten sitä pääsee toteuttamaan järkevästi ohjauksien kanssa.

Stressi minimiin! Kuten mainitsin, aion olla jollain tavoin myös itsekäs ja opetella olemaan armollisempi itselleni. Teen just sitä mikä itselle tuntuu parhaalta.

_mg_1104

Lähteekö joku messiin?

kuvat 1,3: Anna Riska / Annmarias


21 Responses to “NYT LAITETAAN MEIKÄLÄINEN RUOTUUN!”

 1. Marissa sanoo:

  Hei! Oli pakko tulla kysymään, kun toi kikhernepata näyttää nii herkulliselta, että miten teet sen ja mitä siihen tulee? :)

 2. mandi85 sanoo:

  Mä olen niin messissä!!
  Mun olo ja kroppa on pitkittyneen stressin takia ihan väsynyt/jumissa, vaikka huolta olen koittanut itsestä pitää. Tajusin että nyt jos koskaan mun on tehtävä paljon enemmän itseni eteen etten kuukahda kokonaan. Kaikkea stressiä en voi poistaa, mutta voin tehdä olostani mahdollisimman hyvin. Sokerilakossa olen ollut nyt 6 päivää ja olo tuntuu jo paremmalta!

  • ainorouhiainen sanoo:

   Noniin huippua! Motivaatio kasvaa myös mitä pidemmälle pääsee. Itselläkin on nyt jo huomattavasti parempi fiilis kuin alkuviikosta :)

 3. Eveliina sanoo:

  Eikö sun ongelma just äskettäin ollut rankka treeni, siihen nähden liian vähäinen ravinto, stressi ja näistä seurannut ylirasitustila – ootko nyt ihan varma että ”muutaman kilon tiristäminen” on se mitä sun oikeasti tässä vaiheessa kannattaa tehdä, jos ihan aidosti omaa hyvinvointiasi ajattelet?

  Kysyn hyvällä ja aidosti huolissani, koska mun korvaan vaan jotenkin nyt kuulosti siltä että meinaat olla palaamassa ”vanhalle raiteelle”… Itse toki tiedät tilanteesi parhaiten, kunhan toivottavasti maltat sitä pohtia!

  • ainorouhiainen sanoo:

   Kyllä oli ja nyt tosiaan ideana on lisätä ruuan määrää, mutta jättää turhat ruuat pois. Helposti karkin tms mättääminen vie sitten tilaa siltä kunnon ruualta, eikä sekään edistä palautumista. Haluan nyt panostaa hyvään oloon ja sitä kautta keventyneeseen fiilikseen. Arvostan huolenpitoanne kuitenkin <3 :)

 4. am sanoo:

  Mietin vaan, kun täällä olet nyt kertonut ylirasituksesta ja siitä, että syksyn aikana homma ruokavalion ym. kanssa on lähtenyt käsistä. Niin eikö tällainen kiristelykausi taas aja vähän samaan suuntaan? Olen jotenkin saanut käsityksen, ettei ruokavaliossasi ole ongelmana liika sokeri tai muukaan, niin tuntuu jännältä että ylikierroksilta palaudutaan uuden haasteen kera. Toki jokainen itse tietää, mikä parhaiten itselle sopii :) Ajatuksia vain.

  • ainorouhiainen sanoo:

   Hei! Tiedostan toki tän tilanteen ja en ole tosiaan kiristämässä ravinnosta, vaan jätän turhat jutut pois ja lisään sen sijaan kunnollisen ruuan määrää. Aion tehdä tämän itseäni kuunnellen, enkä vedä tosiaan mitään tiukkaa dieettiä. Haluan vain sen hyvän energisen olon takaisin, mikä on mun normaali fiilis! :)

 5. miltsu sanoo:

  toivottavasti aino et mene ojasta allikkoon, olen hieman huolissani :( tuollainen ylirasitus on kropalle valtava rasitustila ja siitä palautuminen vie aikaansa, ei itse tulisi mieleenkään palautumisen aikana lähteä ruukaamaan ravintopuolta tiukemmaksi :) toivottavasti ymmärrät pointin etkä pahastu,mukavaa alkuvuotta!

  • ainorouhiainen sanoo:

   Hei! Saatoin kirjoittaa hieman epäselvästi mutta en tosiaan aio tiukentaa ruokapuolta, vaan päinvastoin. Haluan vaan jättää ylimääräiset tyhjät energiat pois, sillä en koe että saan niistä mitään hyvää. Mukavaa uuttavuotta sinnekin! :)

   • Hei sanoo:

    Yleensä tällaisen vaikean kauden jälkeen on automaattisesti varovaisempi. Mun mielestä on hyvä, että ”rentoilu” ei jää päälle tai muodostu uudeksi tavaksi, sillä eihän liikkumattomuus tai jatkuva epäterveellisten ruokien mättäminen ole myöskään hyväksi sillä verukkeella, että OLI ylirasitustilassa, loukkaantunut tms. :)

    • miltsu sanoo:

     juu onhan se näinkin, mutta en usko että Aino ok porsastellu niinkuin moni muu varmaan tekisi :) minusta tuo ajatusmalli on jo ortoreksiaan viittavaa ja siksi olen huolissani. tietenkään kenenkään ei tarvii syödä sokeria ja höttöä jossei tahdo mutta väitän että ylirasituksesta toipuminen vie kauan ja keho todella vaatii sitä energiaa.

     • Hei sanoo:

      Kyllä, ihan totta tuokin. :) Pelkän blogin perusteella voi saada väärän kuvan suuntaan, jos toiseen.

      Ylirasittuneessa tilassa kannattaa edetä rauhallisilla liikkeillä, eikä räväyttää jotain dieettiä tai hurjia määriä urheilua yhtäkkiä elämään. Ehkä nämä kommentit laittaa puntaroimaan oikeaa suuntaa, vaikka terveellinen elämä on aina hyvä juttu -kunhan se pysyy terveenä. :)

 6. Riikka sanoo:

  Musta tuntuu, että mitään et ole oppinut tai sisäistänyt. Ylirasituksesta toipuminen on hidasta, ei se tila viikossa muutu.

 7. Myy sanoo:

  On ihan normaalia, ettei mieti kaikkea mitä suuhunsa laittaa, jollei siis ole mitään allergiaa tms. Ei ole mun mielestä kovin rentoa, jos pitää aina miettiä, ettei vaan syö sokeria tai muuta ns. tyhjää energiaa. Kokemuksesta voin sanoa, että kannattaa opetella mauttimaan elämästä ilman että ruoan sisältö on koko ajan mielessä. Kun käy vaikka kaverin kanssa kahvilla, syö mitä mieli tekee kahvin kanssa ja nauttii siitä ja seurasta. Oli se sitten höttöä tai ei nuin ei taatusti aja ojasta allikkoon pieni herkuttelu, mutta kuuluu ihmisen nautintoihin ja pitää terveellä raiteella kun ei koko ajan elä jonkin säännön mukaan. Se on elämää. Tsemppiä! <3 PS. Itsellänikin ollut kivinen tie saavuttaa...

 8. Anni sanoo:

  Ei nyt kovin vakuuttavalta Aino valitettavasti kuulosta tämä sun hommas. Ylirasitus tuoreessa muistissa ja nyt suurella otsikolla postaus ”meitsi ruotuun”. Suosittelen lämpimästi syväharkintaa. Tehtävänäsi on olla terveellisiin elämäntapoihin kannustava tsemppari meille muille, ja tämmöinen toiminta ei valitettavasti minun silmissä siltä täytä. Toki tiedän että olet kaikinpuolin fiksu nainen, mutta silti Aino, olikohan tällainen postaus juuri tähän paikkaan kovin esimerkillistä ja viisasta?

  • ainorouhiainen sanoo:

   Harmillista että sait tekstistä sellaisen kuvan. Tavoitteena oli inspiroida itseä ja muita tekemään parempia valintoja ja saada hyvä olo sekä fyysisesti & psyykkisesti. :)

 9. Ems sanoo:

  Hei! Huomaan, että muutkin kommentoijat ovat täällä jo olleet samalla asialla kanssani, mutta halusin silti jättää oman kommenttini. Kommentoin johonkin edelliseen ylikunnosta kertovaan postaukseen ja suosittelin mm. psykologilla käyntiä tms. henkistä tukea. Tämän kirjoituksen jälkeen suosittelen sitä entistä enemmän. Kuten muutkin kommentoijat, olen sitä mieltä ettei dieetti (vaikka olisikin vain sokerit pois, ei varsinaisesti laihdutus mielessä) ei ole tilanteessasi paras mahdollinen juuri nyt. Ymmärrän, että nyt kuukauden huilailuaikana olet ehkä saanut pari kiloa ”ylimääräistä”. Ymmärrän, että koska olet aiemmin ollut hyvin hoikka, olo tuntuu nyt vieraalta ja lösähtäneeltä. Sen vuoksi kehottaisinkin sinua nyt miettimään, miksi mahdollisimman timmi olemus on sinulle niin tärkeää. Muutama extrakilo tuskin superratkaisevasti vaikuttaa ulkonäköösi. Lisäksi olet ainakin omasta mielestäni ollut aivan yhtä kaunis ja hyvänäköinen joskus blogissa julkaisemissasi ”ennen” kuvissa, joissa rasvaprosenttisesi on ehkä ollut isompi mutta varmasti täysin normaalipainon rajoissa. Toivoisin nyt, että osaisit olla itsellesi armollinen ja hoitaa kehosi lisäksi myös mieltäsi. Ei ihmisarvosi, kauneutesi tai edes oma olosi loppujen lopuksi parane pienemmällä rasvaprosentilla tai syömisen täydellisellä kontrolloinnilla. Älä siis itsekään mittaa itsesi arvostusta ja kunnioitusta niillä.
  Toivon, että et loukkaannu tästä kommentista, olen vain huolissani sinusta ja hyvinvoinnistasi (ja ehkä vähän myös blogiasi seuraavista, joille olet näyttänyt monta kertaa niin hyvää esimerkkiä terveellisistä elämäntavoista). En tarkoita, että sinun tatvitsisi nyt alkaa syödä vehnäleipää ja karkkia päivittäin, mutta esimerkiksi ystävää tavatessa tai silloin kun vaan tekee tosi paljon mieli, on terveellisempää (mielelle) syödä kakkupala silloin tällöin kuin kieltäytyä totaalisesti kaikesta ”epäterveellisestä”. Se kuuluisa balanssi, jota olet itsekin täällä blogissa etsinyt :) Kaikkea hyvää jatkoon, mahdolliseen eron surkutteluun (jos siltä tuntuu) ja itsesilöytämisprosessiin. Olet fiksu nainen, selviät tästä kyllä!

  • ainorouhiainen sanoo:

   Kiitos kommentista :) Enkä tosiaan pahastu todellakaan, järkevästi ilmaistu kritiikki on aina tervetullutta.

   Balanssia tosiaan etsimässä ja tarkoitus ei ole elää liian tiukasti, vaikka ehkä sellaisen kuvan moni sai tästä tekstistä. Olin esimerkiksi perjantaina 7 ruokalajin illallisella, vaikka olin ”aloittanut” tämän hieman paremman ruokavalion. Tavoitteena on siis pyrkiä tekemään parempia valintoja sen mukaan kun pystyy, ilman että tarvisi karsia siitä sosiaalisesta puolesta. :)

 10. Sanni sanoo:

  Moi! Luepa tämä mielenkiintoinen teksti loppuun asti: http://patrikborg.blogspot.fi/2012/01/liian-hyva-syominen.html
  Keskity siis ihmeessä hyvään ja ravitsevaan, terveelliseen ruokavalioon, mutta muista myös että sun kroppa ei kaipaa kiristelyä just nyt! Liikkumattomuuden takia olo voi olla lössähtänyt, mutta kyllä se siitä normalisoituu :) Toivottavasti et ota tätä ja aikaisempia kommentteja pahalla, vaan uusina terveellisinä näkökulmina! Hyvää alkavaa vuotta! :)

  • ainorouhiainen sanoo:

   Olen lukenut tuon artikkelin aikaisemmin jo ja ihan samoilla linjoilla olen minäkin. En ajatellut varsinaisesti kiristellä vaan lähinnä hakea sellaisen hyvän, freshin olon puhtaan ravinnon ja (sopivan) treenin avulla :)

   En todellakaan ota kommentteja pahalla, arvostan että te välitätte ja kerrotte mielipiteenne. :) Olen lukenut jokaisen ja miettinyt asiaa myös tästä näkökulmasta. Olisi kiva jutella kasvotusten, sillä tekstistä voi joskus saada hieman vääristyneen kuvan, kuten joku ehkä tästä on saanut (en ole julkaissut ihan kaikkia kommentteja, sillä en koe että kenelläkään on oikeus diagnosoida liian tarkkaan mun tilaa julkisesti). Mutta siis hyvä juttu on että asia on herättänyt keskustelua ja muistuttaa mua ottamaan iisisti! <3 :)

Kommentoi