Valmis treenisuunnitelma kiinteytymistä ja painonpudotusta tukemaan

Moikka! Mainitsin eilisessä kirjoituksessa suunnitelmallisuuden tärkeydestä ja siitä sain idean jeesata teitä hieman. Treenitapoja on yhtä paljon kuin treenaajiakin ja tämä on vai yksi mahdollisuus suunnitelman toteutukseen.

Minä painotan aina monipuolisuuden nimeen! Kehityksen ja psyykeen kannalta onkin tärkeää tehdä erilaisia harjoituksia, jolloin treenit tuntuvat mielekkäiltä, eikä kyllästymistä tapahdu yhtä helpolla. Treenisuunnitelma tulee aina tehdä tavoitteiden mukaan. Tämä tammikuun suunnitelma tukee painonpudotusta, kiinteytymistä sekä hapenottokyvyn parantumista. Tammikuun jälkeenkin täytyy tietysti jatkaa, kuukaudessa ei mitään kovin suuria ihmeitä tapahtu. Eikä varmasti tarvitse mainita, että ruokavaliolla on se kaikista suurin vaikutus kyseisissä tavoitteissa! :)

simple-circles_01january

 • Voimatreeni jaloille: Salitreeni, jossa kuormitetaan alavartalon lihaksia suurilla painoilla. Sarjat/toistomäärät voivat olla jotain välillä 3-4 x 10-15. Täällä yksi esimerkki.
 • Voimatreeni ylävartalolle + HIIT: Salitreeni ylävartalon ja keskivartalon lihaksille samaan malliin kuin edellinenkin. Täällä yksi esimerkki (huom. lisää mukaan rinta ja selkä + keskivartalo). Hiit-treeni voi olla lyhyt 4 minuutin tabatatreeni kerran, kahdesti tai vaikka kolmesti.
 • Huoltava/lepo: Kevyt treeni esim. pilates, kevyt yoga, bodybalance tai venyttely. Vaihtoehtoisesti lepopäivä.
 • Intervall-harjoitus: Treenin voi tehdä esim. juosten. Yksi esimerkki täältä. Vaihtoehtona ryhmäliikunta-tunti.
 • Voimatreeni koko vartalolle: Salitreeni koko kropalle, tai jos tykkäät jumpata, silloin esimerkiksi Bodypump sopii myös.
kuva

kuva

Tällä ohjelmalla treenikertoja tulee viikkoon 4-5, mikä voi olla aloittelijoille aika paljon. Jos haluaa aloittaa maltillisemmin, voi jättää joko intervallin tai kokovartalotreeni pois, tehden toisen aina toisella viikolla ja toisen seuraavalla. Mielessäni oli tehdä suunnitelma myös jumppatytöille (tai miksei pojillekin)..Siis vastaava, mutta sellainen missä pääpaino on ryhmäliikunnassa ja oman kehon painolla tehtävissä harjoituksissa. Olisko kiinnostusta?

Mukavia treenihetkiä! :)


No Responses to “Valmis treenisuunnitelma kiinteytymistä ja painonpudotusta tukemaan”

 1. Avatar Minä sanoo:

  Joo, tuo jumppa/oman kehon painoilla tehtävä treenikalenteri kiinnostaisi. :)

 2. Avatar Niina sanoo:

  Kiinnostais tosi paljon se ryhmäliikuntakalenteri :)

  Blogisi on tosi insipiroiva ja kiinnostava, hyviä vinkkejä ruuan ja treenamisen suhteen :)

 3. Avatar Miia sanoo:

  Kyllä kiinnostaa :)

 4. Avatar Annuli sanoo:

  Kiitos tammikuun ohjelmasta, kokeilen varmasti. Myös ideasi tehdä ohjelma jumppatytöille kuulosti lostavalta ja toivoisinkin sen todella toteutuvan.
  Terv. jumppatyttö :)

 5. Avatar Nimetön sanoo:

  Tää on ihan mahtava blogi! Oon jäänyt nyt täysin koukkuun :D olisko mahdollista saada jatkossa myös muille kuukausille treenikalenteria? :p

  • Avatar ainor sanoo:

   Voi kiitos! Tuota kalenteria oli ihan mukava puuhastella, että varmasti voin toistekin tehdä vastaavan :)

 6. Avatar Tanja sanoo:

  Löysin blogisi vastikään ja jäin heti koukkuun :). Tämä on ihan todella mielenkiintoinen ja vie mukanaan. Tästä saa ihan huikeasti inspiraatiota ja motivaatiota :)

 7. Avatar Elisabeth sanoo:

  Joooo, jumppakalenteri ois ihan must!! Kiitos mahtavasta ja inspiroivasta blogista! (:

 8. Avatar rosa sanoo:

  Heippa! Löysin juuri blogisi ja pakko sanoa heti näin alkuun että AIVAN MAHTAVA! Olisiko sulla antaa jotain vinkkejä miten vatsanseutua pystyisi kiinteyttämään ja heiluttamaan jenkoille hyvästit? Ajanpuutteen vuoksi salille ehtiminen on vain kaukainen unelma, joten olisi kiva tietää millaisia liikkeitä olisi hyvä tehdä kotona ja kuinka paljon, että alkaisi näkymän tuloksia! Kiitos jo etukäteen<3

Kommentoi