VÄHEMMÄN TREENIÄ – 5 HUOMIOTA

Tässä on tullut kevenneltyä treenien osalta jo pari viikkoa ja niinhän se menee, että kaikkeen tottuu. Ihminen on oikeasti aika mukautuvainen, täytyy vain ottaa se ensimmäinen askel. Tällä viikolla olen tehnyt 3 treeniä ja normaalisti saatan siis tehdä tuon määrän yhden päivän aikana. Ero on aika suuri ja tässä viisi huomiota, joita olen tehnyt keventyneen treeni kuorman johdosta..

Pakko myöntää, että kun tekee vain sen yhden treenin ja vielä suunnilleen joka toinen päivä, tulee treenattua paljon huolellisemmin ja enemmän ajatuksella. Kun määrät ovat todella korkeat, laatu kärsii vähän kuin väistämättä. Tästä syystä en ole edes tehnyt enää hirveästi painoharjoittelua silloin kun ohjaan jumppia. Tuntuu jotenkin turhalta, kun ei kuitenkaan pääse kehittymään hirveästi suuren aerobisen kuorman vuoksi. Olenkin mielummin juossut ja tehnyt juttuja joilla olen parantanut hapenottokykyä. Nyt on ihan kiva kun pystyy kunnolla panostaa voima- ja lihasmassaharjoitteluun.

Domsit! Lihakset kipeytyvät jostain syystä paljon enemmän. Johtuu osittain siitä, että en ole tosiaan hetkeen nostellut painoja, mutta siitäkin huolimatta, tuntuu että lihaskivut ovat olleet paljon kovempia ja kestäneet kauemmin. Yleensähän ”joudun” treenata oli lihaskipuja tai ei ja usein olenkin todennut, että ne lähtevät nopeammin kun kroppa lämpenee ja lähtee liikkeelle.

Aikaa riittää vaikka mihin! On aika outoa, että yhtäkkiä ehtiikin tehdä kaikenlaista. Oon aina luullut, että mua ei vaan kiinnosta esimerkiksi sisustaminen tai kotipihan laitto, mutta sitähän innostuu monista uusista jutuista kun ei ole jatkuvasti kiire ja menossa salilta salille aamusta iltaan. 

Ruokahalu on pienentynyt, luonnollisesti. Kun tempoo suuria määriä aerobista, ruokahalu on aika valtava ja se vatsa saattaa välillä tuntua aika pohjattomalta. Mieliteot ja esimerkiksi herkkujen syönti on vähentynyt huomattavasti, lisäksi annoskoot pienenevät automaattisesti. Kroppa on aika fiksu kapistus!

Unen laatu on parempaa. Unihommat ovat edistyneet yleisesti tämän vuoden puolella aika paljon, mutta huomaan että lähestulkoon heti treenimäärien vähentyessä, nukun entistä sikeämmin. Viime viikolla iski jokin ihme väsymys ja nukuin päivittäin päiväunet ja siihen päälle pitkät yöunet. Ehkä keho tarvitsi sitä kun viimeinkin painoin jarrua! 😀

Ihanan rentouttavaa viikonloppua ruudun sinne puolen! 🙂

instagram: ainorouhiainen 

Facebook


2 Responses to “VÄHEMMÄN TREENIÄ – 5 HUOMIOTA”

  1. Pauliina sanoo:

    Mistä on treenitrikoot ? Tosi kivan näköset 👍

Kommentoi