ARKEEN PALUU AHDISTUS

Maanantait saattaa olla joskus vaikeempia päiviä kuin muut, mutta erityisesti juhlapyhien jälkeen jalka saattaa painaa entistä enemmän. Miten tässä nyt pääsisi taas arkeen kiinni kun ei kiinnostaisi kuin kääntää kylkeä ja vetää peitto korville? Ensinnäkin kannattaa muistaa, että on ihan ok että on paskoja päiviä. Päiviä kun hommat hoidetaan suunnilleen väkisin. Niiden jälkeen tulee aina uusi päivä, eikä se ole sen kummempaa. Monesti morkkista pahentaa se, että tulee pahempi fiilis siitä että on ylipäätään morkkis.

Mulla on itsellä hyvä konsti tällaisiin päiviin, eli sen sijaan että laiskottelisin, teenkin heti päivän alkuun jotain sellaista mitä ei huvita yhtään tehdä. Hoidan sen ärsyttävimmän asian alta ja kas alkaa helpottaa. Kun tekee jotain joka vaatii itseltään vähän enemmän, tulee hyvä fiilis asian hoitamisesta.

Toinen keino joka toimii joka ikinen kerta on urheilu a.k.a hikoilu. Tiedän, että viikonlopun rientojen jälkeen ei välttämättä kiinnosta lähteä liikkumaan, mutta hyvä treeni on varma keino nollata tilanne. Muuten sama väsynyt fiilis jatkuu taas seuraavana päivänä ja on entistä vaikeampi päästä arkeen kiinni. Tee siis itsellesi palvelus ja lähde liikkumaan salille, jumppaan tai vaikka kävelylle!

Kolmas juttu miten selviän tahmeista viikon aloituksista on priorisoida ensimmäinen päivä niin, että hoidan vain muutaman pakollisen asian ja annan itselleni mahdollisuuden ottaa vähän rennommin. Harvoin kenenkään elämä kaatuu siihen, että siirtää jotain asioita seuraaville päiville. Valitsee muutaman tärkeän homman ja hoitaa ne heti päivän alkuun, siihen hyvä treeni ja terveellistä sapuskaa niin takuulla seuraavana aamuna jalka nousee kepeämmin ja väsyneet olot ovat muisto vain!

Mun pikkusen paremman maanantain resepti on jumpata paljon, käydä kävelyllä, nukkua päikkärit, juoda paljon vettä, palata normaaliin arkiruokailuun ja mennä aikaisin nukkumaan. Huomenna sitten leikataan ihomuutos rintakehästä heti aamusta ja selviää joudunko saikulle vai en. Tänään ainakin otetaan vielä ilo irti jumpista ja aion vetää niin, että hiki roiskuu!

Tsemppiä uuden viikon starttiin joka iikalle! 🙂

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Facebook


Kommentoi