VIIKKORAPORTTI – VOITTAMATON

Tiiättekö, mulla on tällä hetkellä ihan voittamaton fiilis. Sellainen että pystyn mihin tahansa, jaksan ja oon todella innostunut kaikesta. Vaikka välillä on haasteita tai rankkoja päiviä, olo on positiivinen ja sellainen, että kaikki järjestyy. Fyysisesti mulla on paras olo pitkiin aikoihin. Treenit kulkee ja tuntuu, että pystyy mihin tahansa. Palautuminen on huipussaan ja sen vuoksi olokin kukoistaa.

Miten tähän on tultu?

Kuusi viikkoa sitten päätin ”ottaa itesäni niskasta kiinni” ja alkaa panostaa taas enemmän omaan hyvinvointiin. Mun elämäntavat ovat aina perus hyvät, mutta korjattavia asioita oli syntynyt, koska kiire. Lähdin siis tekemään pieniä muutoksia. Tärkein näistä oli ruokarytmin säännöllistäminen ja turhien herkkujen karsiminen, joka vaikutti juuri ruokahaluun ja ruokarytmiin. Neljä ensimmäistä viikkoa menin täysin ilman herkkuja, eli 7 päivänä viikossa samat sapuskat. Pääsiäisenä otin muutaman iisimmän päivän ja nyt niitä on mahtunut mukaan silloin kun on ollut jotain erikoisempaa. Tärkeimpänä juttuna on se, että vaikka tulisi poikkeamia ja herkuttelua, palaan normaaliin rytmiin seuraavana päivänä, enkä ala skippailla aterioita, vaikka ei olisi nälkä.

Jo ensimmäisen viikon jälkeen huomasin muutoksen olossa ja jaksamisessa. Näitä tärkeämpänä koen kuitenkin muutoksen psyykkisessä olotilassa. Olin jälleen oma innostuva itseni, joka tietää mihin pystyy! Harvoin sitä edes muistaa miten paljon elämäntavat vaikuttavat psyykkiseen puoleen. Epämotivoitunut, väsynyt fiilis voi johtua siitä, että perusasiat eivät ole kunnossa. Perusasioita ovat ravinto, uni ja liikunta. Jokainen näistä linkittyy toiseen, eli jos ravintopuoli on pielessä, et luultavasti nuku niin hyvin kuin voisit ja jos et nuku, et jaksa treenata, etkä palaudu.

Sain myös voimia päästää irti asiasta, joka oli vaivannut ja painanut mua liian kauan. Tietynlainen psyykkinen stressi on mulle se kaikista uuvuttavin. Jaksan ja kestän hyvin fyysistä kulutusta, mutta psyykkiset jutut ovat aina olleet mulle paljon rankempia. Stressaan herkästi ja jos oon vähänkään huonoissa voimissa, voi tästä alkaa ikävä ja raskas kierre.

Fyysiseen hyvinvointiin panostamisen lisäksi kannustan käymään läpi erilaiset tunteet ja fiilikset. Joskus asioista pitää vaan osata päästää irti, vaikka kuinka oma mieli sitä vastustaa. Kirjoitin aiheesta laajemmin anteeksi antamisen näkökulmasta ja tämä on mielestäni erittäin tärkeä teksti, joka kannattaa lukea jos aihe yhtään koskettaa itseään.

Monesti voivotellaan sitä, ettei ole voimia muuttaa omia elämäntapoja, mutta ne voimat palaavat nimenomaan siitä että alkaa tehdä muutoksia. Muutoksien ei tarvitse olla suuria, kunhan tiedostaa omat heikkoudet ja alkaa korjata niitä yksi kerrallaan. Usko pois, aloittaminen on paras päätös mitä voit tehdä.

Lähetän täältä paljon energiaa, motivaatiota ja hyvää fiilistä just sun viikkoon! 🙂

instagram: ainorouhiainen 

Facebook

Koodilla: AINOROU10 saat 10% kaikista BoomBodyn tuotteista. Mallistoa pääset tsekkailemaan täältä. 


Kommentoi