KAUNEUSRUTIINIT

Moikka maanantaihin! Kauneusrutiineista on tullut yllättäen aika paljon toiveita. En tiedä miksi, sillä en siis itse koe omaavani mitään ihmeellisiä kauneudenhoitorutiineja, mutta ehkä siellä on muitakin, jotka haluavat päästä suhteellisen helpolla näissä asioissa. 😀 Oon tullut siihen tulokseen, että musta ei ole levittelemään viittä eri voidetta ja seerumia aamuin illoin. En myöskään tuhlaa kallista aikaani itseni ehostamiseen arkisin viittä minuuttia pidempään. Mielummin nukun vähän myöhempään, hah! 😀

Onneksi nykyään on olemassa juttuja, joiden avulla säästää aikaa ja voi silti näyttää huolitellulta. Mullahan oli monta vuotta pitkään ripsien pidennykset, jotka otin pois helmikuussa. Luonnollisempi lookki on mieleinen, mutta oli noista räpsyistä kyllä hyötyäkin, juuri sen ajan käytön suhteen. En siis sano, etteikö koskaan enää, mutta päätin antaa omien ripsien elpyä ja kasvaa kunnolla hetken aikaa. Pakko heittää pikku vinkki, sillä omat ripseni kasvoivat hurjan nopeasti takaisin kun otin joka päivä annoksen MSM-jauhetta.

Toinen helpottava asia on huolitellut kulmakarvat. Tämä on asia, jonka huomaa yleensä vasta silloin kun kulmat ovat mintissä! 😀 Mulla on microblading kulmissa ja oon ollut ihan supertyytyväinen näihin! Laitoin omani Vaasan Diamond Clinicillä ja Toukokuun loppuun asti koodilla ”aino” saa varailtua microbladingin hintaan 200 € (norm. 295€). Sonja on todella taitava, joten voin lämpimästi suositella tätä mestaa, jos kulmat ovat olleet omalla to do – listalla, nyt ehtii vielä kesäksi helpottaa omia kauneusrutiineja! Aikaa voi varailla täältä.

Mun mielestä tärkeimmät kauneusrutiinit lähtevät sisältä. Uskon, että hyvä iho ja hiukset ovat tulos siitä mitä laittaa suusta alas, ei siitä mitä kaikkea niille levittää. Varmasti nykyään on tuotteita, jotka parantavat ihoa myös ulkoisella käytöllä, mutta koen, että sisäinen hyvinvointi näkyy myös ulos. Liikunta, uni, veden juonti ja terveellinen ruoka ovat niitä tärkeitä perusjuttuja myös näissä jutuissa. Näin vanhemmiten unen tarpeellisuuden huomaa entistä enemmän juuri ihon ja kasvojen hyvinvoinnissa.

kuva: Anna Riska / Annmarias

Mun rutiinit ovat siis hyvin yksinkertaiset. Iltaisin pesen kasvot puhdistusgeelillä suihkussa ja levitän sen jälkeen kasvovoiteen. Mulla on sellainen teoria, että kaikki mikä imeytyy ihoon ja kehoon, tulisi olla luonnonmukaista. En ole tästä mitenkään pakkomielteinen, mutta lähinnä siis kasvovoide, vartalovoide ja dödö ovat luonnonkosmetiikkaa. Mulla on käytössä Dr.Hauschkan kasvovoide ja Lifen oman sarjan vartalovoide ja dödö, mutta oon kokeillut monia muitakin hyviä. Kaapista löytyy luomuna myös silmänympärysvoide, kasvovesi ja seerumi, mutta en käytä näitä läheskään päivittäin.

Kerran kuukaudessa teen saunan yhteydessä kuorinnan. Kuorinta-aineeni teen käytetyistä kahvinpuruista ja kookosöljystä. Mikään kuorinta-aine ei tee ihosta yhtä pehmeää ja kosteutettua kuin tämä setti. Jos et ole kokeillut, lämmin suositus! Kuorinnan jälkeen ihoa ei siis saippuoida enää, sillä kookosöljystä jää kosteutettu iho. Sopii myös kasvoille, kun pyörittelee aineen sormilla hellävaraisesti.

Kampaajalla (salonki 14) käyn neljän viikon välein ja mulle tehdään aina sama toimenpide. Tyvi vaalennetaan ja hiukset käsitellään Glossing kiiltokäsittelyllä, joka kirkastaa väriä ja kosteuttaa hiusta. Näin hiukset pysyvät jatkuvasti freshinä ja voin luottaa siihen, että kampaajani hoitaa värjäyksen aina yhtä hyvällä lopputuloksella.

Uusin rutiineja helpottava juttu on ollut IPL – hoito, jonka avulla ihokarvojen loppuu kokonaan. Kyseessä on siis valoimpulssihoito, joka on tehokas tapa häiritsevien ihokarvojen pysyvään poistamiseen. Sen teho perustuu valonsykäyksiin, jotka reagoi karvan väripigmenttiin ja tuhoaa karvatupen. Yhdellä hoitokerralla käsitellään sillä hetkellä kasvuvaiheessa olevaa karvaa ja karvatuppea. Vaiheita on muutamia, joten sen vuoksi yksi hoitokerta ei poista kokonaan karvankasvua hoidetulta alueelta.

Oon hoidattanut tällä kainaloni ja nyt saan vapauden myös siitä, että pitäisi jatkuvasti olla sheivaamassa kainaloita. Hoito ei satu lainkaan ja esimerkiksi kainaloiden hoidossa koko toimenpiteeseen meni vain noin 10 minuuttia. Tällä voi hoitaa mitä tahansa aluetta, kunhan karva ei ole liian vaalea, eli good bye kaikki häiritsevät ihokarvat! Myös tästä hoidosta sain alennuksen mun seuraajilleni. Eli Minun hetki tarjoaa -15% alennuksen IPL-hoidosta, kun mainitset että kuulit minulta tästä. Lisätietoja ja yhteystiedot löydät täältä.

instagram: ainorouhiainen 

Facebook


2 Responses to “KAUNEUSRUTIINIT”

  1. Iiris sanoo:

    Postaukseen liittymättömänä mun on Aino pakko tulla kiittämään sua siitä, että sun hyvinvointiprojektin myötä löysin taas itsekin motivaation elämäntapojen parantamiseen. Vaikka tätä mun projektia on vasta viikko takana, nyökyttelen varmaan joka ikisen sun hyvinvointipostauksien lauseelle. En voi uskoa, että jo viikossa olo on niin paljon energisempi ja kaikin puolin parempi. Treenaamiseenkin on taas ihan eri motivaatio. Muistan, kun 2015 pistää elämäntavat totaaliseen remonttiin ja päälle pari vuotta menikin hyvässä tasapainossa, mutta raskaus ja sittemmin vauvavuosi muutti ruokavaliota ja liikkumistottumuksia. Vaikka varsinaisista raskauskiloista onkin päästy eroon, olin kuitenkin ajautunut siihen että herkkupäivä venyi kolmeksi tai jopa neljäksi päiväksi, jonka jälkeen ruokahalu oli kateissa ja kierrehän oli valmis. Sama tarina ku sulla siis. Nyt ajattelin olla suosiolla pari kuukautta vähän tiukemmalla ja sokerittomalla ruokavaliolla, jonka jälkeen haluan sen ihanan tasapainon, kun jäätelö, pizza tai yksi herkkupäivä ei kaada mitään, mutta joka ei myöskään pääse venymään kolmeksi tai neljäksi herkkupäiväksi. Ja ah mikä makumuisto viherjauheista ja chiahyytelöstä tulikaan niiltä ajoilta, kun elämäntavat oli kunnossa ja olo omassa kropassa oli loistava 😄

    • ainorouhiainen sanoo:

      Kiitos! Ihana kommentti 🙂 Näin se on, pitää vain ottaa se ensimmäinen askel ja on jo pitkällä!!

Kommentoi