ARKI JOSTA EI TARVITSE LOMAA

”Sä oot rakentanut itsellesi elämän josta et tarvitse lomaa” tokaisi ystäväni tänään, kun kerroin hienoista First Beat hyvinvointianalyysin tuloksistani (kirjoitan niistä erikseen oman tekstin). Tuo lausahdus osui ja upposi, sillä oon tässä miettinyt viime aikoina kuinka hyvältä kaikki tuntuu.

Oon myös pohtinut, että pitäisikö mun pitää pääsiäislomaa vain siksi, että pitäisi, vaikka en koe tarvetta sille. Elän muutenkin hyvin erilaista arkea siinä mielessä, että mulla ei ole varsinaisesti lomapäiviä kuten muilla. Teen usein viikonloppuisin töitä, mutta se ei haittaa. Arkisin mulla on taas mahdollisuus tehdä lyhyempiä päiviä, tai suunnitella aikataulut omien menojen mukaan. Joustavuus tuntuu siis hyvältä.

Toki mullakin on ajanjaksoja, kun on rankempaa ja kaipaan niitä kokonaisia lomapäiviä, mutta silloin täytyy vain osata ottaa sellainen. Oman kehon kuuntelua on nimittäin myös se, että osaa tehdä asioita laatikon ulkopuolelta.

Mä oon ihan fiiliksissä tästä pääsiäisestä, eikä mua haittaa mennä huomenna (eikä muina päivinä) vetämään jumppaa, sillä tiedän että sen jälkeen fiilis on vieläkin parempi. Tässä muita asioita, joista oon tällä hetkellä onnellinen:

Pitkä pyhä – Vaikka itse käväisen jumppaamassa ja hoitelen muutamia juttuja koneella, toinen puolisko on vapaalla ja on enemmän aikaa tehdä yhdessä kaikenlaista.

Ruokaa täynnä oleva jääkaappi – Käytiin ostamassa kaapit täyteen pääsiäisruokaa ja olenkin suunnitellut huomiselle kunnon perinteisen pääsiäismenun! Maistuu varmasti vielä paremmalta aamupäivän jumpan jälkeen. 😀

Aurinkoinen ilma – Valo ja tuo lämpenevä keli tuo kyllä niin superpaljon energiaa ja iloa. Huvittaisi vaan olla jatkuvasti ulkoilemassa.

Se, että oon jokaisena päivänä tällä viikolla yhden työmatkan töihin ja takaisin. Aikaa menee saman verran kuin autolla, säästää bensaa ja luontoa, saa omaa aikaa, raitista ilmaa ja hyötyliikuntaa! 

Oon nukkunut viimeiset viikot aivan todella hyvin! Tämä on mulle todella iso ja tärkeä asia. 

Maailman paras (terveys) porkkanakakku! Resepti mun Instagramissa 🙂

Millainen on tai olisi sellainen arki, josta sä et kaipaisi lomaa?

Mukavaa pääsiäistä!

kuva 1: Anna Riska / Annmarias

instagram: ainorouhiainen 

Facebook


One Response to “ARKI JOSTA EI TARVITSE LOMAA”

  1. Ida ihana sanoo:

    Mun mielestä tän otsikko on ihana 🙂 koska hyvä arki on mun mielestä se elämän kaikkeintärkein juttu. On sitten myös persoonallisuudestaan kiinni, paljon siihen kaipaa vaihtelua, mutta kun viihtyy omassa arjessaan, on asiat aika hyvin yleensä 🙂

    Ida
    http://www.lily.fi.blogit/kotona-kaupungissa

Kommentoi